Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi SDP predlaže kažnjavanje kriminala u privatizaciji i ratnih profitera u Znanost forumu; Vijesti.net - SDP predlaľe kaľnjavanje kriminala u privatizaciji i ratnih profitera Citat: U SREDIŠNJICI Socijaldemokratske partije u Zagrebu bit ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-06-07, 14:26   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
SDP predlaže kažnjavanje kriminala u privatizaciji i ratnih profitera

Vijesti.net - SDP predlaľe kaľnjavanje kriminala u privatizaciji i ratnih profitera

Citat:
U SREDIŠNJICI Socijaldemokratske partije u Zagrebu bit će predstavljena inicijativa za promjenu Ustava sa ciljem kažnjavanja kaznenih djela u privatizaciji i pretvorbi, kao i kaznenih djela vezanih za obranu Hrvatske.

Iz SDP-ovog Ureda za odnose s javnošću (Kampa) priopćeno je kako će predstavljanju inicijative nazočiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik Savjeta za ljudska prava i civilno društvo prof. dr. Ivo Josipović.

Milanović i Josipović će govoriti i o potrebi uspostave poreznih mehanizama kojima bi se dio nepravedno preraspoređenog društvenog bogatstva vratio društvenoj zajednici, doznaje se iz Kampe.
upravo ono kaj tvrdim da je najbolji način ... lupit porez na extra profit ...
SDP mi sve bolje i bolje zvuči ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 15:34   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,884
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima
Re: SDP predlaže kažnjavanje kriminala u privatizaciji i ratnih profitera

Što je tu novo- o porezu na dividende (a spreman sam se okladiti da su to ti porezni mehanizmi koje najavljuju da će najaviti) pričaju od prodaje Lure, a i mi smo to već pretresli.
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 15:41   #3 (permalink)
Banned

silence

nope .. nije to porez na dividende .. to je nekaj drugo (ako je to ono kaj mislim)

recimo ... Luka Rajić je vozio kamion, onda je kupio Luru po nekim cijenama koje običnim neposlušnim građanima nisu bile moguće, onda je od toga napravio carstvo, koje je prodao ... pa mu lupiš porez na extra profit ...

ne oporezuje se prihod tvrtke, nego osobno bogatstvo .... ak si imo niš, i onda odjednom imaš 2 miljarde kuna ... plati porez, jer si na neki način profitirao od rata i stanja u državi ...

recimo .. imo si 100.000 maraka na računu 1991 u proljeće ... na kraju 1995 imo si 20 miliona i 10 firmi .... sada (2007) imaš pitaj boga kolko .... e, na ekstra profit koji si steko tokom rata ti se lupi 30% poreza i zaračunaju kamate

mislim da nbi nekaj takvo bilo - i to podržavam 100% .. jer to neće ići sa računa tvrtki u vlasništvu, nego od osobne imovine profitera i ostale gamadi ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 15:46   #4 (permalink)
Banned

silence

oooops .. evo i teksta o tome ...

Jutarnji.hr

Citat:
ZAGREB - SDP je danas najavio pokretanje inicijative za promjenu Ustava, za što očekuju partnersku potporu svih stranaka kako bi se omogućilo kažnjavanje počinitelja kažnjivih djela u pretvorbi i privatizaciji te zbog zloporaba u obrani Hrvatske.

Znamo da se ne mogu ispraviti sve nepravde, no ustavnim promjenama možemo omogućiti da ne zastare kažnjiva djela pretvorbenog kriminala i ratnog profiterstva, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Milanović to smatra "dugom pravde" i nada se da će inicijativu poduprijeti i ostale političke stranke. "Ako ne bude prihvaćena, bit će zanimljivo vidjeti tko je protiv nje i zašto", dodao je.
malo ambiciozno ... ali razumljivo ...

Citat:
Iako je HDZ u početku reagirao negativno, poslije je malo odstupio od takva stajališta, ustvrdio je Josipović. Pretvorba i privatizacija provođene su u vrijeme rata, bez stručnog nadzora, kao oblik organiziranog kriminala, istaknuo je, podsjetivši na tisuće propalih poduzeća, nestalih nekretnina i nepravilnosti koje je utvrdila i revizija.
slažem se ...

Citat:
Ukidanje Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije Josipović smatra lošim potezom vladajućih u rješavanju tih problema.
pitanje je zašto je ukinut i kome je to odgovaralo ....

Citat:
SDP smatra da bi se poreznim putem dio nepravedno raspoređenog društvenog bogatstva mogao vratiti društvenoj zajednici.
mislim da je to ono o čemu sam pričo ... opalit porez na osobnu imovinu ratnih profitera ... kratko i jasno ...

apsolutno to podržavam ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 15:57   #5 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,068
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

stvarno zvuči jako ambiciozno ali živi bili pa vidjeli.. s tim da su to trebali već davno napraviti ali i o tome se već ovdje govorilo.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 15:58   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

1. navod- ako se ne varam HSP i/ili Letica su to predlagali, pa mi se ne čini da su dobili podršku ostalih stranaka, uključujući SDP

2. navod- kada se tome ne pristupi politikantski i napravi prava analiza što je uništeno a što je bilo nekonkurentno još iz doba SFRJ (negdje sam vidio podatak da je u zadnjim godinama socijalizma oko 25% naših poduzeća isplaćivalo plaće radnicima na račun zaduženja prema drugim subjektima, a ne iz vlastitih prihoda

3. navod- loš potez, ali SDP je pokazao koliko su te revizije podložne politikantskoj eksploataciji i propagandnim manipulacijama (npr. evo ti je Tonini nekidan ispalio kako je revizija pokazala da je 98% pretvorbi bilo kriminalno- što je dezinformacija koju su SDP i njihovi lakaji širili)

4. navod- pričekaj da čuješ taj prijedlog pa sudi, onaj porez na dobit koji sam spomenuo su SDP-ovci predlagali kao instrument ovoga što sad najavljuju. Premijerski kandidat nije najavio neku radikalnu promjenu, a i sumnjam da su od tada išli raditi ozbiljne analize i revizije poreznog sustava; što meni osobno upućuje na to je ovo sad samo prežvakavanje već rečenog
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 16:09   #7 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,068
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

moguće, wolf. samo je kampanja sad još bliže pa će SDP sve agresivnije furati tu agendu i ako taj priedlog bolje artikuliraju nego do sada, možda se podrška i izrodi.

uostalom, koja si stranka sada može priuštiti da odbije kazniti privatizacijski kriminal? pa makar na ovaj način..

izbori su blizu, a oni koji se protive ovakvoj ideji neće učiniti dobro svom imidžu.

bit će zanimljivo u svakom slučaju.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 16:18   #8 (permalink)
Akademik Foruma

Ševa- koja stranka si može priuštiti odbiti kazniti privatizacijski kriminal?!? 1. ona koja ga je napravila (HDZ), 2. ona koja je već imala priliku i odbila (SDP i koalicija), koji su usto bili i tako bezobrazni da odbiju objaviti 200 najbogatijih obitelji u Hrvatskoj(koje su oni prozivali) s obrazloženjem da ne znaju definirati što je to obitelj

Taj prijedlog možda načelno i nije loš, ali 1. još uvjek nije poznat mehanizam kako će to biti napravljeno (npr. ono što misli Silence, što bi možda bilo u redu, i ono što ja mislim da će predložiti, a to po meni ne bi bio dobar način) 2. postavlja se pitanje vjerodostojnosti SDP-a po tom pitanju (vidi 2. gore )- i osobno sam tu vrlo rezerviran.
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 18:25   #9 (permalink)
Banned

silence

sam nek nekaj naprave ... osobno mislim da je ono kak ja to vidim možda najbolje (ok, ok ... malo samohvale), ali kad razmilisliš, ima logike (ne, nisam originalan, Srbija je imala nekaj slično)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-06-07, 18:32   #10 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,011
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan

U svakom slučaju treba nešto napraviti po tom pitanju, iako nikada neće biti dovoljno, jer oni koji sus e obogatili, bez obzira što će im uzet i dalje će biti bogati, pa je ovo samo gašenje požara, ali u svakom slučaju pozitivna namjera.

S druge strane ići 'ko je što napravio i kada je mogao i ako nije onda neće ni sada je po meni krivi kut gledanaj s obzirom na vremensku distancu. Od rata je prošlo 15 godina i bez obzira koliko se nama cini malo i koliko sporo u Hrvatskoj s e puno toga promjenilo.
tarquino je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kaznjavanje, kriminala, predlaze, privatizaciji, profitera, ratnih, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113