Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

SDP-u 14 zastupnika više nego HDZ-u, HNS izgubio četvoricu

Raspravljate o temi SDP-u 14 zastupnika više nego HDZ-u, HNS izgubio četvoricu u Politika forumu, dio Znanost foruma; Jutarnji.hr Agencija Puls ispitala javno mnijenje o rejtingu političkih stranaka ZAGREB - SDP vodi na ljestvici popularnosti političkih stranaka već ...

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times

SDP-u 14 zastupnika više nego HDZ-u, HNS izgubio četvoricu

Jutarnji.hr

Agencija Puls ispitala javno mnijenje o rejtingu političkih stranaka

ZAGREB - SDP vodi na ljestvici popularnosti političkih stranaka već treći mjesec za redom i da su izbori danas, osvojio bi 58 mandata, čak 14 više od vladajućeg HDZ-a.

Rezultati su to najnovijeg terenskog istraživanja javnog mnijenja koje je za HTV odradila agencija Puls na uzorku od tisuću ispitanika. Nakon što je u travnju, u istraživanju IRI-ja (Međunarodni republikanski institut), SDP prvi put potisnuo vladajući HDZ s prvoga mjesta, trend se nastavio i u istraživanju PULS-a mjesec kasnije.

I najnovije Pulsovo istraživanje, koje je u današnjem Dnevniku objavio HTV, SDP-u daje značajnu prednost pred HDZ-om. Tako SDP osvaja 30 posto glasova ispitanika, dva posto više nego u svibnju. HDZ je sa svibanjskih 24 posto pao na 23 posto, a slijede HSP sa 9 posto, HSU sa 6,9 posto, HNS sa 6,3 posto i koalicija HSS-HSLS-PGS s pet posto.
    Mislim da s Milanovićem na čelu SDPa, HNS gubi najviše ...
    Milanović je novi, nema afera, mlad, dao je neke zanimljive izjave ... još da se riješi taliBandića - dobije i moj glas

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,943
    Liked
    345 times

Re: SDP-u 14 zastupnika više nego HDZ-u, HNS izgubio četvoricu

Već prije unutarstranačkih izbora u SDP-u sam rekao da bi Milanović bio najbolje rješenje za njih (vidjet ćemo da li i za nas). Sad se to pokazuje točnim.

Dobrim dijelom rezultati anketa su ovakvi baš zbog njega. Još uvijek samo zbog novog, neiskvarenog, mladog lica u našoj elitnoj politici. Trebaju tome pridružiti jasne, jednostavne, a efikasne ekonomske programe.
    Simulirati stvarne situacije i to predočiti ljudima.

Uz to imaju izuzetnu priliku okrenuti u svoju korist aferu u HFP-u.
    Sanader je zakotrljao kamen niz padinu i sad ga više ne može lako kontrolirati.
    Mislim da ni on više nije siguran koga će taj kamen pregaziti.
    Sad će HDZ nastojati sve to razvodniti, ali neće to biti lako jer se podigla poprilična prašina.
    Mislim da će Premijer morati žrtvovati i ponekog ministra ukoliko želi pokazati iskrenost svojih namjera u obračunu s organiziranim kriminalom.

Ovo je SDP-u velika prilika za osiguranje pobjede na izborima.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Iochannes
    Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
    Ovo je SDP-u velika prilika za osiguranje pobjede na izborima.
    Imaju "loptu u nogama" - sad samo da se uspiju konsolidirati da se ne ponove pojedinačni javni istupi kao oko glasova iz dijaspore - unutarstranačku demokraciju nek treniraju iza zatvorenih vrata i imaju šansu.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!

Banned Avatar od korisnika silence
    Datum registracije
    21-10-05
    Poruka
    8,458
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
    Imaju "loptu u nogama" - sad samo da se uspiju konsolidirati da se ne ponove pojedinačni javni istupi kao oko glasova iz dijaspore - unutarstranačku demokraciju nek treniraju iza zatvorenih vrata i imaju šansu.
    Osobno mislim da im je to donjelo glasove, a ne odnjelo. Milanović se i time pokazuje kao nova snaga, spremna čak i na talasanje škakljivih tema, pa čak i protiv savjeta "starijih i pametnijih" iz vlastite stranke. Promjena u odnosu na Račana je nevjerojatna.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

HDZ opet pravi zamku i već počinju izborne manipulacije i mučke, dat će glas onim i od 16 godina. Oni imaju veliku HDZ-ovsku mladež, mladež crkve itd, znači oni su se već zbrojili i znaju što triba da bi se održali. Vrlo lukavo dati glas onima koji u biti i ne znaju što se događalo u Hrvatskoj osim rata.

Milanović ako je spreman objavljivati imena i svojih koji su upleteni u pljačku u pretvorbi, onda garant SDP dobija, (još če im narod dati jednu šansu) ali ako kao i pok. Račan bude samo obečavao a u djelovanju neodlučan, onda ni od ovog SDP-a nema ništa ili koalicije, koja moguče može dobiti HDZ.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
    Osobno mislim da im je to donjelo glasove, a ne odnjelo. Milanović se i time pokazuje kao nova snaga, spremna čak i na talasanje škakljivih tema, pa čak i protiv savjeta "starijih i pametnijih" iz vlastite stranke. Promjena u odnosu na Račana je nevjerojatna.
    Izbor Milanovića im je donio vjetar u leđa - ali mislim da za dugoročni rejting on treba učvrstiti poziciju u stranki - da se ne događaju nepovezani i kontradiktorni ispadi jer to škodi reputaciji i pokazuje moguće slabosti. Treba zauzdati staru gardu koja si uzima previše slobode.
    A što se tiče vezano za rezultate ankete - mislim da bi tu trebalo odvagnuti tradicionalnu "pretplaćenost" biračkog tijela. SDP je, prema mom mišljenju, uspio motivirati više inače sebi naklonjenih birača i pridobiti dio HNS-ovih dok je HDZ izgubio potporu liberalnijeg dijela svog stada koji možda radije planiraju apstinenciju.
    I s druge strane trebalo bi uzeti u obzir mogućnost statističke pogreške tako da ove rezultate treba uzeti s rezervom iako je uzevši u obzir prethodnih nekoliko anketa trend očit.

Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

In memoriam: HDZ & HFP

Lajkaj nas na Facebooku