Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Seksualni odnosi s maloljetnicama u BiH nisu kazneno djelo u Znanost forumu; Ovo me toliko užasnulo da sam morao otvoriti temu. Većina Mudžahedina koja se naselila u BiH 90-tih ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-06-07, 19:52   #1 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,344
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Seksualni odnosi s maloljetnicama u BiH nisu kazneno djelo

Ovo me toliko užasnulo da sam morao otvoriti temu.
Većina Mudžahedina koja se naselila u BiH 90-tih godina su kupovali djevojčice kojima su se ženili.
Seksualni odnosi s maloljetnicama u BiH nisu kazneno djelo.
Moram vas podsjetiti da i u Hrvatskoj vrijedi vrlo sličan zakon, samo je dobna granica pomaknuta na 16 godina.

Citat:
Seksualni odnos sa 14-godišnjom djevojčicom dozvoljen uz njen pristanak
Nedjelja, 24 Lipanj 2007
Šezdesetčetverogodišnji Š. D. iz Tuzle, koji je policiji Tuzlanskog kantona prijavljen zbog seksualnih odnosa sa djevojčicom iz Lukavca rođenom 1992. godine, neće krivično odgovarati, niti će Tužilaštvo TK protiv njega pokretati istragu.

Njega je policiji prijavila R. H. (46) iz Lukavca, majka djevojčice. U svojoj prijavi navela je da je 64-godišnjak odvodio njenu kćerku u vikendicu od kraja 2005. do 19. juna ove godine i s njom imao seksualne odnose.
Međutim, zbog skandalozne odredbe Krivčnog zakona FBiH, kojom je dozvoljen seksualni odnos s osobom starijom od 14 godina, pod uvjetom da nije bilo prisile, Š. D. neće odgovarati.
- Djevojčica, koja je starija od 14 godina, u svojoj izjavi policiji navela je da je seksualni odnos s prijavljenim bio na dobrovoljnoj osnovi te prema važećem zakonu ne postoji krivično djelo. Lično mogu misliti i mislim da je to što se dogodilo s moralne strane grozno i da ništa ne valja, ali kao tužilac moram primjenjivati važeće zakone - kazao nam je kantonalni tužilac Šesenam Ćosić.
Starosna dob osoba s kojima je seksualni odnos na dobrovljnoj bazi dozvoljen u ranijem zakonu je bila 16 godina. Usvajanjem novog Krivičnog zakona, koji je na snagu stupio 1. avgusta 2003., ta granica spuštena je na svega 14 godina. (avaz)

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 20:05   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: Seksualni odnosi s maloljetnicama u BiH nisu kazneno djelo

A sad bi damfisk trebao reći kako to funkcionira sa međunarodno-pravne strane...

Ako se primjenjuju takvi zakoni i na strane državljane na teritoriju BiH, mislim da je to bila dužnost MVPEI da obavijesti javnost o takvoj zakonskoj praksi u susjednoj državi. Ukoliko postoje takvi rizici, roditelji malodobne djece bi to morali znati kako bi mogli donijeti informiranu odluku kad im djeca idu tamo.
Odgovori sa citatom
Star 27-06-07, 22:22   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 27-06-07
Godina: 28
Poruka: 8
DADOMO se izdvaja iz mase
Što vas toliko to iznenađuje?
Zar neznaš da radikalni islamisti ili islamisti koji idu po "svojoj tradiciji" vole i malodobne od 12 godina.

NIŠTA DRUGO REĆI NEGO JADNICI, BOLESNICI I MENTALNE PSIHOPATE KOJI NEMAJU MATERIJALA ZA ODRASLE OSOBE.

JADNICI!

Toliko sam ljut povodom ovakvih stvari da moram da kažem. Valjda kada ih zakinu južno od pupka, nemaju što više za ponuditi!

14 godina djevojčice.

BOLESNICI!

Zadnji Uredio teica : 27-06-07 u 22:26.
DADOMO je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-06-07, 00:04   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 3,550
Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar

STRASNO!!! Prosto ne mogu da verujem! Pa ja bih licno dala dozivotnu robiju ma sta dozivotnu-smrtnu kaznu!!!Na primer ovde je kao za silovanje zene je veca kazna nego za silovanje deteta!!! Pa pobogu,kakva su to prava?????? Ne mogu to da razumem! I jos kao "dobrovoljno pristala"!!! Sta ce dete verovatno nije smelo da kaze nista drugo! Uzas!!!
Star 06-03-08, 10:38   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-12-07
Poruka: 97
popper se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku popper

Citat:
Pravi autor: Lulu Bg Pogledaj Poruke
STRASNO!!! Prosto ne mogu da verujem! Pa ja bih licno dala dozivotnu robiju ma sta dozivotnu-smrtnu kaznu!!!Na primer ovde je kao za silovanje zene je veca kazna nego za silovanje deteta!!! Pa pobogu,kakva su to prava?????? Ne mogu to da razumem! I jos kao "dobrovoljno pristala"!!! Sta ce dete verovatno nije smelo da kaze nista drugo! Uzas!!!
a kakvu bi kaznu predvidjela za silovanja i ubijanja te iste djece od strane tvojih sunarodnjaka koja su se desavala za vrijeme rata,kakvu kaznu bi dala za chetnike koji su po bosni i hrvatskoj silovali zene sa namjerom da te iste radjaju srbe?

ukratko,mislim da vi sa one strane drine uopce niste kompetentni da osudjujete bilo koga(makar se slazem s tobom da je odnos sa djecom za smrtnu kaznu)sve dok sami ne priznate svoja zlodjela i sve dok ne budete kaznjeni za ista.
Odgovori sa citatom
Star 06-03-08, 15:12   #6 (permalink)
( ( ( Miss Neukrotiva ) ) )

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 6,258
neukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auruneukrotiva_031 ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Ovo me toliko užasnulo da sam morao otvoriti temu.
Većina Mudžahedina koja se naselila u BiH 90-tih godina su kupovali djevojčice kojima su se ženili.
Seksualni odnosi s maloljetnicama u BiH nisu kazneno djelo.
Moram vas podsjetiti da i u Hrvatskoj vrijedi vrlo sličan zakon, samo je dobna granica pomaknuta na 16 godina.
strašno.... kupuju djevojčice kao da su neki predmet... odvratno
takav zakon mi se gadi
Odgovori sa citatom
Star 06-03-08, 16:26   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

ljudi:
1. ni u hrvatskoj seksualni odnosi s maloljetnicima (govorimo o odnosu di su obje strane pristale - dakle ne o silovanju) NISU zabranjeni.

Citat:
(9) Dijete je, u smislu ovoga Zakona, osoba koja nije navršila četrnaest godina života.
Citat:
Spolni odnošaj s djetetom
Članak 192.
(1) Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.
(2) Tko izvrši nasilni spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom (članak 188. stavak 1.) ili s nemoćnim djetetom (članak 189. stavak 1.),
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(3) Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju zlouporabom položaja s djetetom (članak 191. stavak 2.),
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(4) Tko počini kazneno djelo iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način, ili ako je istom prigodom prema istoj žrtvi počinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više počinitelja,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(5) Ako je kaznenim djelom iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka prouzročena smrt djeteta, ili je dijete teško tjelesno ozlijeđeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
dakle, zabranjeni su seksualni odnosi sa djecom (mlađi od 14 godina)
također tako je u cijeloj europi. nemojte gledat američke filmove
američko pravo nešto je šta je neprimjenjivo na nas (a u mnogin situacijama mi je drago šta je to tako)
zašto je baš 14? pa struka (psihijatri,psiholozi, defektolozi bla bla) je procjenila u ciloj europi.
2. u većini zemalja europe također je granica na 14 il 15 rjeđe 16, samo u (turbokatoličkoj)malti je na 18
3. to nema veze sa "prodajon" osobe jer se osoba u bijelo roblje može prodati i starije od 14.
4. e sad jel baš svaka osoba sa 14 spremna na spolni odnos nema veze sa pravom. netko je a netko nije. evo i neukrotiva još se nije u pustila u spolne odnose a 19. joj je
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-03-08, 16:39   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

I sada naka netko kaže da Balkan nije Eldorado?!
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bih, djelo, kazneno, maloljetnicama, nisu, odnosi, seksualni

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:05.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111