| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Seljaci spremaju opći neposluh u Znanost forumu; u svakom slučaju treba mjenjati ... narod ide ko guske u magli ... ndajmo se da će ipak biti promjena i da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Seljaci spremaju opći neposluh Ček, ček- nije li Laslo uvijek bio 'sklon' HDZ-u, a neki drugi 'seljački' čelnici drugim strankama? Pa ako on ide na HDZ, mislim da i misli ozbiljno... Mada, moram reći da seljaci ipak malo briju s tom pšenicom, po starom 'komunističkom' principu. Pšenica je uglavnom najmanje profitabilna kultura, a mi je proizvodimo i više no što nam je potrebno- pa gdje je tu logika- i onda uvijek nastupi natezanje oko otkupa gdje ih država pokušava opljačkati? Vlada bi trebala davati samo onoliko poticaja za pšenicu koliko je tržištu (i za one rezerve) potrebno- ali da onda seljak može živjeti od toga, a ostatak novaca za poljoprivredu preusmjeriti na bitnije i seljaku isplativije kulture. Većina seljaka danas dirinči oko pšenice i jedva spaja kraj s krajem, ne zato što nema izbora nego je njemu djed uzgajao pšenicu, pa se i on drži toga k'o pijan plota. Kada bi bilo dovoljno volje i poštenja, trebala bi se u Hrvatskoj osnovati burza hrane (i pripadajuća agencija), da se seljacima omogući lakši život i pomogne im se da tržištu daju ono što treba. Npr. burza hrane bi funkcionirala da tvrtke mogu kupovati proizvode direktno od seljaka (a država bi se odrekla dobrog dijela svog kolača ako bi naše tvrtke kupovale hranu od naših seljaka*)- od prehrambene industrije do turističkih firmi i trgovačkih lanaca... * a na burzi bi se mogla naći samo hrana naših seljaka Agencija za hranu (e tu bi trebalo pripaziti na korupciju) bi od države dobila novac za poticaje, pa na osnovu stanja tržišta, stanja u proizvodnji itd, preraspodjelila poticaje po kulturama i djelovala kao burza poticaja i korektiv između potreba tržišta i poljoprivrednih proizvođača... A ne da imamo situaciju kakvu danas imamo u pčelarstvu, gdje se efektivno pokušava uništiti domaća proizvodnja meda (naši prerađivači, među kojima je i jedan doministar) odbijaju otkupljivati med zato da bi rađe uvezli jeftiniji i nekvalitetniji izvana...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Banned | Re: Seljaci spremaju opći neposluh ma recept je jednostavan .. smanjiti carine, trošarine i sva sotala sranja na opremu, usjeve, gnojiva i sve kaj treba za proizvodnju ... dobiješ dvije stvari : 1) seljaci zarade više, a pšenica se otkupi po manje 2) kompletna poljoprivreda postane konkurentnija, povećaju se zarade, pa se može i dalje ulagat samo kaj je ovim trogloditima u vlasti takav način razmišljanja potpuno stran, bolje zadavit sve nametima, pa ako neko i preživi, onda mu otkupit urod najjeftinije moguće i dodatno ga pokrast ... Zadnji Uredio silence : 19-06-07 u 12:46. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 57
Poruka: 888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Seljaci spremaju opći neposluh Dobro jel vi mislite da predizborna obečanja, kao ukidam 0,0 dajem 0,5 (a 0,5 je jedan gemišt ili dva piva) donose glasove. Pa zar se na to spalo. Ukidanjem 0,0 nije se smanjio broj nesreča. Meni je ža ove mladosti koja gine, oni ginu zbog brzih auta, ludosti, mladosti i posebno loših cesta i šta da još kažem sve više se toči alkohol i pored Zakona. Tu se ne može ništa, ljudi vole piti, grožđe raste, mošt vrije, vino se pravi a ko oče neka pije, nema tog zakona koji to može spriječiti. O tome triba otvoriti temu.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Seljaci spremaju opći neposluh Ovdje je došlo do greške, ja pisao za drugu temu, onu o Jurčiću, jel se može pribaciti tamo, a post za ovu temu nestao.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 19-06-07 u 19:55. |
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Seljaci spremaju opći neposluh Ne bi, ali tko koga može spriječiti da pije i da sidne za volan. Možemo reka sam otvoriti temu o tome bilo bi stvarno dobro
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 19-06-07 u 21:07. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Seljaci spremaju opći neposluh Nisam baš siguran da znam o kojim je trošarinama riječ. Poljoprivredna mehanizacija se uvozi bez carine i trošarine. Plavi dizel koji kupuju seljaci je također oslobođen trošarina... Kruh i mlijeko se prodaju bez PDV-a... Kilogam brašna u maloprodaji je oko 5,00 kn, a kilogram pšenice 0,80 kn. Evidentno je da na pšenici svi zarađuju osim seljaka. Seljaci bi se trebali organizirati u zadruge i sami otkupljivati i prodavati pšenicu. Problem je nastao kad su se mućkama u pretvorbi silosi našli u rukama sitnih prevaranata. Novi Čobankovićev model otkupa se svodi na slobodno formiranje otkupnih cijena pšenice od strane vlasnika silosa. Po njemu su se silosi trebali otimati tko će više platiti, kao da se pšenica u vrijeme žetve može voziti 100 km traktorom?
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 19-06-07 u 21:18. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Seljaci spremaju opći neposluh I doć neka nova (il' stara) govna. Vlada sad skida PDV na novine na 10%. Polako doći će i hrana na red za rasterećenje - ako do tada ne pocrkamo gladni.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Tagovi: neposluh, opci, seljaci, spremaju |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:44.