| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Slavonska regija u Znanost forumu; Vidim da postoji topic o Jadranskoj euroregiji. U Slavoniji i Baranji dosta je jako inicijativa o slavonsko-baranjskoj regiji tj. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-02-06 Godina: 30
Poruka: 65
![]() | Slavonska regija Vidim da postoji topic o Jadranskoj euroregiji. U Slavoniji i Baranji dosta je jako inicijativa o slavonsko-baranjskoj regiji tj. jednoj županiji,kako bi se smanjio općeniti glomazni administrativni aparat u RH. Tko nije iz Slavonije neka dođe i vidi najsiromašniji dio Hrvatske, u kojemu su ratne rane još svježe. Treba li smanjiti broj županija i u ostatku Hrvatske? U Slavoniji ovu političku ideju vodi B.Glavaš i njegova udruga HDSSB. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned | Re: Slavonska regija svako smanjenje administracije i bolje upravljenje u svrhu poboljšanja života u bilo kojem dijelu Hrvatske je dobra stvar. osobno smatram da je žalosno da je Slavonija u takvim problemima, ali sam sumnjičav prema Glavaševim motivima. da je to počeo prije nego se razišao sa HDZom, sve 5. da to vodi neko drugi, kome nije prvenstveni interes pomrsiti račune vladi u ZG i time još više raspizditi vladu u odnosu na Slavoniju, opet sve 5. ideja kao ideja je vrijedna. svakako da treba smanjiti broj županija, uostalom to se već davno pričalo, ali kako će onda stranke zadovoljit apetite svojih lokalnih šerifa za foteljama? žalosno je da su bitnije fotelje nekoliko šerifa nego opći boljitak hrvatske države. sigurno da bi se bolje upravljalo da je imamo 5-6 županija i da se razvojni projekti mogu voditi prema povijesnim i geografskim cjelinama naše domovine - Dalmacija, Istra i Primorje, Lika sa Gorskim Kotarom, Zagreb i okolica, Sjeverna Hrvatska, Slavonija. i povijesno i geografski to su kompletne cjeline. trebale bi biti i administrativno. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,857
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slavonska regija Načelno sam uvijek (UVIJEK) za regionalizaciju. Doduše, pošto je riječ o Glavašu (prvi među lokalnim šerifima, a mislim i najjači u svom šerifatu), moram se pitat što stvarno se krije iza njegovih riječi. Činjenica je da je županija previše, da lokalne administracije ima puno a ovlasti su im minimalne. Mala zemlja sa toliko administrativnih jedinica koje za svaku pizdariju moraju molit lovu u Zagrebu - to nema nikakvog smisla. Doduše, županije su u startu osnovane tako da se prirodne i povijesne cjeline razbiju i da se umjetno stvori masu položaja za "zaslužne stranačke glavešine". Sad je veliki problem kako smanjit broj županija jer to automatski povlači otpuštanja većeg broja piskarala iz državne (županijske, općinske) službe. Ali, generalno - palac gore za ideju o objedinjavanju više županija u jednu regiju - koja je povijesno, tradicionalno, po mentalitetu i gospodarski logična. Sad samo čekam da ovi moju doli u Dalmaciji dođu na istu ideju! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-02-06 Godina: 30
Poruka: 65
![]() | Re: Slavonska regija Malo sam upoznat sa ovim programom i znam da na je na njemu radilo puno znanstvenika sa osječkog sveučilišta,koje je istina pozvao Glavaš,ali je riječ o stručnim nestranačkim ljudima. I program je stvarno kvalitetan, i nešto bi slično trebalo napraviti i u ostatku HR. Mislim da program ima na www.hdssb.hr |
| | |
![]() |
| Tagovi: regija, slavonska |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:09.