| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Slovenija u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: anthlon Prvi program HTV Pretpostavljam da će biti zanimljiva emisija danas. Znam, skoro uvijek pratim Alexa, vjerujem ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #102 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slovenci... Citat:
Svaka čast, kolega. Svaka čast. Bravo. Imaš rep+ ![]()
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
| | #105 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Slovenci... Držim da je dobro da smo čuli i njegovu istinu, ma koliko nam ne paše. Sa Zmagom se mogu složiti da je EU neokolonijalna organizacija i da mi u nju nećemo prije 2112, a možda ni onda.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #106 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slovenci... Mislim da je pravo pitanje dali bi Hrvatska trebala ući u EU (iako će kad tad morati). U Sloveniji sam bio i prije i za vrijeme EU i mogu reći da to i nije tako bajno. Dobro je za one koji imaju novaca pa mogu preko granice ići kupovat skupe aute itd. Ključan je ovaj podatak: od ulaska u EU prosječna plaća je u Sloveniji pala, ma kako oni nastojali prikazat da je narasla. Brojčano je veća, ali su veći i porezi i cijene, tako da je ona svota koja ti ostane kad sve poplaćaš manja. Krajem ovog mjeseca (i početkom drugog) u Sloveniji će u 3 dana štrajkat oko 450 000 ljudi. To je najveći štrajk u povijesti Slovenije. Mislim da to dovoljno govori o kvaliteti života u EU. Ni Hrvatsku ne čeka ništa bolje. EU je proizvod koji je stvoren da siromašni budu još siromašniji, a bogati još bogatiji. |
| | |
| | #107 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,099
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slovenci... Citat:
kapitalizam je proizvod koji je stvoren da siromašni budu još siromašniji, a bogati još bogatiji. al alternativa je komunizam/socijalizam, ups. ![]() a to smo imali pa nan se nije svidilo
__________________ Splite volin te još, neka gnjilo je sve Ja još uvik ćutim miris tvoje ulice Neka guše me sad više suze no smijeh Ja još imam snage reć ti - Splite volin te | |
| | |
| | #108 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slovenci... Citat:
Te su zemlje opustošene, ljudi po ulicama umiru od gladi, vlada bezakonje, boleštine, građanski ratovi... Sve to uzrokovano ulaskom u EU. Užas, zaista...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
| | #109 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Slovenci... Znači EU je stvorena da bi bogata države pomogle siromašnima, dijelile s njima svoju zaradu, pomagale im...? Pa da, Portugal, Irska, Grčka, a pogotovo Italija i Španjolska su prije ulaska bile u rangu Bugarske, Rumunjske, Slovenije...,a onda ih je ulazak u EU izbacio u orbitu! Ljudi moji ja vas ne razumijem - Hrvatska je kroz cijelu svoju povijest bila član nekakvih kraljevina, federacija i kojekakvih drugih čuda, i nikada joj nije bio dobro! I sad kad je krvavo izašla iz zadnje, neki smatraju kako bi najbolje bilo da što prije uđemo u novu! Zadnji Uredio Dr Jekyll : 20-01-08 u 14:54. |
| | |
| | #110 (permalink) | ||
EU je stvorena jer su razne europske države shvatile da je udruživanje u jednu na ekonomskim postavkama utemeljenu uniju korisno za sve članice, i one bogatije i one siromašnije, te da će tako udružene sve članice napredovat. Citat:
Sve ranije državne zajednice bile su prvenstveno političke. EU je primarno ekonomska, a zatim politička zajednica. Sve ranije državne zajednice nisu predivđale mehanizme odlaska. Iz EU možeš izać kad god ti padne na pamet. Meni nije jasno kako se uopće može usporedit EU sa Jugoslavijom ili Austro-Ugarskom. P.S. Ponovi malo povijest 20. stoljeća... Irska, Portugal i Grčka su zaista prije stupanja u EU bile u rangu današnje Bugarske ili Rumunjske. Jedina nisu imale komunizam. Italija je u 50-tima bila u kaosu, ekonomija uništena, socijalni neredi, politilčki atentati, iseljavanje stanovništva u golemom broju... EU ih je doslovno izvukla sa ruba provalije. U Španjolskoj je vladala diktatura, ekonomija zaostala, glad, teror... EU ih je dovela u rang razvijenih država. Prije EU, Španjolska je bila otprilike u rangu predratne Kraljevine Jugoslavije.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović Zadnji Uredio damfisk : 20-01-08 u 15:02. | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: slovenija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| severina - gdje je nestala slovenija? (2004) | slay | Humor | 0 | 21-07-06 20:56 |
| Slovenija | Piratron | Humor | 15 | 27-01-06 12:54 |
| Slovenija se može proći na rezervi | Kristijan | Baš Razno | 0 | 04-12-05 20:07 |
| Slovenija (obavezno) | k-fLiP | Humor | 2 | 15-11-05 21:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:51.

, kretena ima svugdi, al i dobrih ljudi