Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi slučaj Glavaš u Znanost forumu; baš me zanima šta će lokalni desni dušebrižnici reći u vezi ovoga. na vlasti nisu komunisti, nego HDZ. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-05-06, 20:19   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
slučaj Glavaš

baš me zanima šta će lokalni desni dušebrižnici reći u vezi ovoga.

na vlasti nisu komunisti, nego HDZ.
ne traži ga Haag, niti je Haag digo optužnicu, dakle nema pritiska sa strane.
da su srbi nestajali '91, jesu, ne samo u Osijeku, nego i po Zagrebu (slučaj Zec, za one koji ne znaju, "merčepovci" su ubili Mihajla Zeca, njegovu ženu i 12-godišnju kćer odveli iz kuće, a onda i njih ubili na Sljemenu).... dakle, nije da nije toga bilo.
čak je i dokumentirano.
zna se također ko je puco iz raketnih bacača po Borovu Selu, puno prije rata, čak i puno prije one akcije tamo kad su naši uletili u zasjedu....

pa sad, da čujem... kako to da sad odjednom ima i dokaza i svega, a nije ih bilo 15 godina i da sada odjednom i pravosuđe i policija i vojska rade svoj posao? ima neko neku ideju? a?

baš me zanima...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-06, 20:24   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-02-06
Poruka: 166
botic se izdvaja iz mase
Šupak je Sanadera doveo na vlast ,a sada kada mu nije više potreban ,sada ga se Sanaderb rješava po kratkom postupku.
Tako mu i triba.
Ako je zločina bilo,za njih se znalo i prije i nije moguće da se sad sjetilo,ajmo malo Glavaša drkat.

Zašto epitet lokalni desni dušebriznici?
Ako razmišljam drugačije nego ti ne moram odmah biti desničar ako uopće znaš ta to znači.
Može li se tebe nazvati lokalnim,crvenim,antihrvatskim,ljevičarskim dvohodalom?
Ljudi smo na forumu koji imaju različita mišljenja i poglede na iste stvari i molim jezik i govor tolerancije.

Zadnji Uredio eowyn : 03-05-06 u 20:35.
botic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-05-06, 21:11   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,336
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Re: slučaj Glavaš

Silence, neću ti dat gušta! evo, slažen se sa tobon.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-06, 21:24   #4 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: botic
Šupak je Sanadera doveo na vlast ,a sada kada mu nije više potreban ,sada ga se Sanaderb rješava po kratkom postupku.
Tako mu i triba.
Ako je zločina bilo,za njih se znalo i prije i nije moguće da se sad sjetilo,ajmo malo Glavaša drkat.

Zašto epitet lokalni desni dušebriznici?
Ako razmišljam drugačije nego ti ne moram odmah biti desničar ako uopće znaš ta to znači.
Može li se tebe nazvati lokalnim,crvenim,antihrvatskim,ljevičarskim dvohodalom?
Ljudi smo na forumu koji imaju različita mišljenja i poglede na iste stvari i molim jezik i govor tolerancije.
hehe... jelda, interesantno kako se baš sad neko sjetio.
šta se tiče samih zločina, bilo ih je. (ako su ubijali po Zagrebu, koji nije fronta vidio, kako je tek onda bilo tamo di je bilo gusto).

BTW :: jel znaš ko je oslobodio "merčepovce" koji su pobili te ljude u Zagrebu?... Šeks... isto zanimljivo

@ Casey
nije ova tema da se ja guštam, ako te zanima na svim izborima do 2000. sam glaso za HSP, a u HDZ sam se učlanio '90, prije prvih izbora (ali sam i vratio knjižicu '91, tokom rata, nakon kaj sam vidio da je malo falilo da su usred Zagreba pobiju hrvati, bio sam na skupu HSPa, okruživalo nas je više specijalaca nego kaj je bilo ljudi a HOS je držao položaje u Starčevićevu domu i okolo nas na skupu - s punim puškama i izvučenim zoljama i to sve za vrijeme najžeščeg rata).
eto ti malo iz moje povijesti, pa ti razmisli.

temu sam počeo iz jednog drugog razloga. bilo bi mi drago da se uključiš.

i u Splitu je bilo nešto vrlo, vrlo slično (kao i u Sisku, Gospiću, Vukovaru i Zagrebu - to je ono za koje znam 100%).
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-05-06, 23:20   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,336
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Glavaša nebi branija ni da je napravedniji na svitu.Ukoliko bi gorija, sumnjan da bi se popiša na njega. Pravna država funkcionira zato jer je ljevica na vlasti trenutno.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-06, 07:18   #6 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,829
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Ljevica na vlasti trenutno? Gdje? U Velikoj Britaniji?
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-06, 07:34   #7 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Casey
Glavaša nebi branija ni da je napravedniji na svitu.Ukoliko bi gorija, sumnjan da bi se popiša na njega. Pravna država funkcionira zato jer je ljevica na vlasti trenutno.
misliš da je ovdi stvar u tome da pravna država funkcionira?
ajmo čak reći da je to istina, ali to onda znači da cijelo vrijeme dok je na vlasti bila desnica pravna država nije funkcionirala... opet se postavlja pitanje zašto.

kako je moguće da je recimo u Splitu Maglov radio šta je radio?
ili Merčep prvo u Vukovaru, pa onda "merčepovci" po raznih bojištima, da bi na kraju po Zagrebu radili sve i svašta nakon rata?
ili Gospić, di je Orešković bio bog i batina?
Sisak isto tako, isto se zna ko je bio tamo bog i batina.

jer "slučaj Glavaš" je specifičan upravo po tome, po ničem drugom. nije ovdi stvar u funkcioniranju pravne države danas (jer ovo nema veze s pravnom državom), nego kako to da se sve znalo, a nije se ništa uradilo 15 godina.

15 godina ništa, a onda, naravno, kad se Glavaš usprotivi direktivama iz Zagreba, evo optužice. čovjek je 15 godina bio slavonski šerif, radio šta je htio i niko mu ništa nije nikad ni spočitnuo, a onda kad krene protiv "partije".... OOOPA!!!!... ratni zločinac.

btw, ja ga ne branim, dapače, ali me zanima jel možda vidiš malo veću sliku iz ovoga kaj ja pričam?
nažalost ta veća slika je jako ružna i Hrvatska se tek treba suočit s njom i osobno vjerujem da će to biti jako bolno suoćavanje, ali kaj se mora, mora se.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-05-06, 10:15   #8 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,896
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: silence
nažalost ta veća slika je jako ružna i Hrvatska se tek treba suočit s njom i osobno vjerujem da će to biti jako bolno suoćavanje, ali kaj se mora, mora se.
Kad će se više suočit, 15 godina je prošlo.
I bit će zanimljivo vidjet ima li Branja kakve kontrapodatke (mislim, mene tu daleko više zanimaju tričavi milijuni kunica koji su tajanstveno isparili u neke džepove).
Odgovori sa citatom
Star 04-05-06, 10:21   #9 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,329
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

prvo treba onu Škare-Ožbolt(kao jednu od rijetkih poštenih političarki) u logor na izgladnjivanje i bičevanje... eto, baš zato što je poštena.... pa da oni zajebani vide šta će tek njima bit
zajebavam se,
al neke ljude treba eutanazirat
Odgovori sa citatom
Star 04-05-06, 10:29   #10 (permalink)
Banned

silence

ima on i više, već je prozvao Šeksa.

ovdje je stvar puno dublja od samih zločina tokom rata, odnosi se na cijelu strukturu koja je vodila Hrvatsku 90-ih. Šeks je samo jedan od onih koji su u sve to upleteni, spomenuo sam već slučaj "merčepovaca" koji su u Zagrebu ubili cijelu familiju... i ko ih je oslobodio. Ono što nisam spomenu je to da su tokom ispitivanja SVI priznali ne samo ubojstvo porodice Zec u Zagrebu, nego su iznjeli i detalje o mučenjima u Pakračkoj Poljani i odvođenju ljudi iz okolice, pa čak i iz Zagreba, u Pakračku Poljanu, gdje su bili ubijani... dakle za zločine se ZNALO još tokom rata.

E sad, kako to da su ti ljudi pušteni i da su imali iskaznice vojske i tajnih službi? Kako to da su vodili reket i trgovinu drogom po Zagrebu?

Zašto sam spomenuo Split? Imate slučaj Lora, gdje ti se želudac smuči od nekih stvari koje su tamo radili, ali imaš istog tog Maglova i 73. bojnu VPa koji se švercali aute u Hercegovinu i u Stocu ih mjenjali za heroin koji su prodavali po Splitu.
Ne može mi niko reći da niko nije primjetio preko 300 (najniža procjena) automobila koji su dovezeni u Loru, stavljene su im HV tablice i pod sirenama su voženi u Hercegovinu. Također mi niko ne može reći da niko nije primjetio kolko heroina ima po Splitu.

Gospić? Sisak? slične priče.... sve zataškano.
Kome je bilo u interesu da ljudi odgovorni za takve odvratne zločine ostanu na položajima i da dalje rade? I zbog čega?

(mogo bi nastavit, ali volio bi da ljudi sad malo stanu i razmisle o ovom postu, kaj se tiče detalja, znam ih i previše)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: glavas, slucaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113