nacionalizam = relikt prošlosti kojeg desničari koriste za prikupljanje glasova jer nemaju pojma o ekonomiji, demokraciji, socijali,
a neobrazovani puk to pije jer ne zna i ne može bolje
Raspravljate o temi Što je nacionalizam danas? u Politika forumu, dio Znanost foruma; ...
Kakvo je to došlo vrijeme i brat brata vara...
nacionalizam = relikt prošlosti kojeg desničari koriste za prikupljanje glasova jer nemaju pojma o ekonomiji, demokraciji, socijali,
a neobrazovani puk to pije jer ne zna i ne može bolje
Kontra mraku, kontra sili,
nareslo je ka iz vode,
i trkalo do slobode
Mislim da ova tvoja konstatacija ne "pije vodu."
Pravi nacionalist je i pravi domoljub, a to što političari rade to je njihova stvar. Najgluplje je povezivati nacionalizam s terorizmom,nacizmom i sl. To rade samo oni koji ne vole svoju domovinu.
nacionalizam je ishodište terorizma, nacizma, fašizma, dobrog djela svih ratova
Kontra mraku, kontra sili,
nareslo je ka iz vode,
i trkalo do slobode
Ne može biti jer se to zove ekstremizam odnosno ljudska glupost.
Nacionalizam i domoljublje nikako nisu isti pojmovi... Notorna glupost je onih koji tvrde da je to isto...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Domoljublje se od nacionalizma razlikuje po tome što se domoljub identificira sa svojom zemljom i svojim narodom bez vrijeđanja ili omalovažavanja drugih naroda.
Domoljublje ili ponos na vlastiti narod može biti temeljen na jeziku, kulturi, politici, povijesti ili športu valstitog naroda.
SAMO MORU VIRUJEM!
nacionalizam = prekomjerno isticanje prava, težnji, i vrijednosti vlastite na račun drugih etničkih skupina i nacija
domoljub = onaj koji voli, ljubi svoj narod
rječnik hrvatskog jezika razlikuje ta dva pojma pa bi mogao i autor ove teme.
inače, rječnik se mogao kupiti na kioscima tiska za mislim 69kntako nešto. mala cijena, a veliki dobitak. preporučam svima koji su u dilemi oko razlikovanja nacionalizma i domoljublja. a ima unutra i raznih drugih korisnih informacija.
![]()
^^
oštra od ranog jutra!
I kao da me grije njena svjetlost.
I stišće me slatko u grlu.
Preslatko pa mi je malo muka.
A i karte mi ne idu.
hu, mi?
ma ne..![]()