Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

Suočimo se sa hrvatskom ulogom u djeljenju BiH !

Raspravljate o temi Suočimo se sa hrvatskom ulogom u djeljenju BiH ! u Politika forumu, dio Znanost foruma; Večeras je u Otvorenom Anto Nobilo najavio da ćemo se mi Hrvati kada tad morati suočiti s našom ulogom u ...

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

Suočimo se sa hrvatskom ulogom u djeljenju BiH !

Večeras je u Otvorenom Anto Nobilo najavio da ćemo se mi Hrvati kada tad morati suočiti s našom ulogom u djeljenju BiH.

Samo čemu odgađanje ? Mogli bi početi odmah.

Prije svega što se tiće "agresije na BiH" - mi s BiH imamo Splitski ugovor i Sporazum o prijateljstvu i suradnji s kojima je Hrvatska vojska legalizirana u BiH

A iz BiH je vršena agresija na Hrvatsku i mi smo se tamo išli braniti. Stoga o agresiji niti u pravnom niti u moralnom smislu - nema govora !

A BiH smo "djelili" tako što smo : -prvi dan nakon proglašenja nezavisnoti priznali BiH ,- na referendumu su Hrvati glasali za cjelovitu BiH ( po političkoj volji Zagreba) ,- sva pomoć za BiH i vojna i humanitarna im je dolazila preko Hrvatske , - niti u jednom trenutku nije zabilježeno da smo mi pravili probleme ,odbijali dogovore ,unosili nered ,minirali ,sprječavali bilo kakvu inicijativu ( ili nešto više ) - za mirnim rješenjem...itd. O kakvom je onda djeljenju riječ ?-

Tuđman i ekipa su 100% imali svakakve ideje i planove ,ali uostalom kao i svi tada ,kao Izetbegović koji je razmišljao o "33% Bošnjačke Republike" ,kao međunarodna zajednica s Vance Owenovim ili Cutilerovim planovima djeljenja BiH po raznim osnovama...tako da bi bilo krajnje blesavo i neozbiljno da i mi nismo imali svoje ideje - ali sve je ostalo na idejama ,nakon svega može se reći da je naša strana bila i preblaga po pitanju BiH.
    Živjela detuđmanizacija ! Hrvatski šefovi - im baš ne daju mira...
    "To je nama naša DR borba dala ,da nam demokraciju iskorištava hrpa beskorisnih budala"

Starter
    Datum registracije
    05-11-09
    Poruka
    18
    Liked
    0 times

Re: Suočimo se sa hrvatskom ulogom u djeljenju BiH !

Hrvatski narod je danas jako lošem položaju u BiH i apsolutno nije zaslužio to , jer zahvaljujući njemu i Republici Hrvatskoj imamo današnju BiH. Posebice se osvrćem na negativno pošanje muslimanskih političara prema hrvatskom narode , jer izgleda da su zaboravili ko im je pomagao oružano , humanitarno i primanjem izbjeglica za vrijeme srpske agresije , jer inače da nisu imali našu pomoć vjerovatno bi stvarno nestali kako je to reko ratni zločinac R.Karadžić. Najviše me žalosti šta Matica Hrvatska ne pomaže Hrvatima u BiH i izgleda da su zapostavili vlastiti narod na vlastitome povjesnom području , ali pustimo sada to. Današnja BiH gledano je neodrživa i nema šanse za opstanak. Najpoštenije je podijeliti na federalni sustav , na 3 federativne jedinici hrvatsku , muslimansku i srpsku , ja vjerujem daje to najbolji i napošteniji model uređenja te države , te mislim da bi svi onda bili zadovoljni , jer jedino tako BiH može opstati , inače neželimo imati reprizu iz 90-ih.

Regularni forumaš Avatar od korisnika tremolo92
    Datum registracije
    25-09-09
    Poruka
    344
    Liked
    11 times

slažem se najpoštenije bi bilo da se BiH podijeli na 3 djela jer ovakvom sadašnjom podjelom jasno je da se ide na ruku srbima.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Svašta
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: Matanovic_d.d. Pogledaj Poruke
    Hrvatski narod je danas jako lošem položaju u BiH i apsolutno nije zaslužio to.

Najviše me žalosti šta Matica Hrvatska ne pomaže Hrvatima u BiH i izgleda da su zapostavili vlastiti narod na vlastitome povjesnom području , ali pustimo sada to.

Današnja BiH gledano je neodrživa i nema šanse za opstanak. Najpoštenije je podijeliti na federalni sustav , na 3 federativne jedinici hrvatsku , muslimansku i srpsku , ja vjerujem daje to najbolji i napošteniji model uređenja te države , te mislim da bi svi onda bili zadovoljni , jer jedino tako BiH može opstati , inače neželimo imati reprizu iz 90-ih.
    Još uvijek stojim iza toga kako bi se Hercegovina trebala pripojiti Hrvatskoj ili barem imati vlastitu državu
    Samo još nisam došla na ideju kako riješiti pitanje Hrvata u Bosni, mada su zbilja manjina.

U svakom slučaju mislim da RH ima krivo postupanje prema Hrvatima dole. Oduzela bi im pravo glasa, ali bi zato povećala investicije u Hercegovinu, izvoz iz nje, gospodarski rast i sl.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Teica sry. ali šta je onda sa Hrvatima u Srbiji.
    Zašto onda osudjujemo RS. Zašto Hrvatska nije završila posao koji je počela, pa proglasila Herceg Bosnu.

Ne i ne, ja zaista iskreno verujem da je pravi i jedini ispravan put - jedinstvena BiH. To što i danas mnogi mešetare i ne dozvoljavaju ujedinjenje ne znači da ono nije moguće. Bosna je imala svoju državnost i do aneksije od strane Austrougarske sve tri verske zajednice su saradjivale i bile tolerantne jedne prema drugoj. Stvarati dalje podele nije put koji vodi napretku.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Regularni forumaš
    Datum registracije
    25-04-09
    Poruka
    333
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    :U svakom slučaju mislim da RH ima krivo postupanje prema Hrvatima dole. Oduzela bi im pravo glasa, ali bi zato povećala investicije u Hercegovinu, izvoz iz nje, gospodarski rast i sl.
    Ja mislim da to ne bi funkcioniralo. Sabor u kojeg i dijaspora šalje zastupnike donosi zakone - ali i proračun. Tko bi se od zastupnika sjetio BiH Hrvata pri donošenju proračuna - kada nijedan zastupnik nebi ovisio o njima ?

Pošto Hrvati ni sami ne odlučuju o svojoj sudbini ,pošto nemamo političke elite nego upravljačke koje bolje služe svačijim interesima osim hrvatskim - onda sam zato da dijaspora i dalje glasa.

O našoj ,već odlučenoj ,sudbini - ne odlučuju - a bolje nam je da se držimo zajedno i gradimo što jače veze - s tim možemo biti samo na dobitku (a već i jesmo)
    Živjela detuđmanizacija ! Hrvatski šefovi - im baš ne daju mira...
    "To je nama naša DR borba dala ,da nam demokraciju iskorištava hrpa beskorisnih budala"

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Još uvijek stojim iza toga kako bi se Hercegovina trebala pripojiti Hrvatskoj ili barem imati vlastitu državu
    Samo još nisam došla na ideju kako riješiti pitanje Hrvata u Bosni, mada su zbilja manjina.
    Svako dijeljenje bi ponovno rezultiralo prinudnim iseljavanjem. Stavi se u poziciju da ti živiš u Bosni, koliko toliko imaš normalan život nakon usranog rata i sada se opet moraš seliti jer netko želi stvoriti jedinstvenu nacionalnu državu. Taj scenarij u sebi sigurno nosi nove sukobe i lošiju situaciju nego što je sada.

U svakom slučaju mislim da RH ima krivo postupanje prema Hrvatima dole. Oduzela bi im pravo glasa, ali bi zato povećala investicije u Hercegovinu, izvoz iz nje, gospodarski rast i sl.
    Ja mislim da se oni prvo sami sa sobom moraju prvo dogovoriti. Razjedinili su se svatko na svoju prčiju i svatko samo na svoje dupe misli. Dok je takva situacija, ne može im nitko pomoć. Prvo svoje dvorište moraju počistit, a tek onda krenut dalje.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Lajkaj nas na Facebooku