| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Tito u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: tonini Slažem se sa svim što si napisao, ali tko je tražio raspad Yu, nitko, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) | |
| Banned | Re: Tito Citat:
nemoj zaboravit da je skoro izbio nuklearni sukob oko raketa na Kubi par godina ranije ... ne možemo iz današnje perspektive govorit o tome bez da uzmemo u obzir situaciju u cijelom svijetu u tadašnje vrijeme ... realno govoreći, previše reformi tada, u jednoj socijalističkoj državi bi moglo dati previše ludih ideja drugim narodima (iza željezne zavjese) i to je bilo nešto kaj SSSR nikad ne bi dopustio .. "malo više slobode" 1971 je bilo previše slobode za ono doba .... | |
| | |
| | #102 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 786
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tito Dobro to drži vodu, ali ipak zadržavm sebi pravo na moje mišljenje, da je ipak triba malo popuštati samo, ono malo, nije triba dovesti tenkove isprid Zagreba, triba je eliminirati ekstreme i nastaviti dalje. Devet godina kasnije nas je napustija ali ostali su problemi koji su mogli do 75 biti rješeni, i vjerujem da bi već u prošlom stolječu Yu uređena na drugi naćin već bila članica Evropske Unije i nebi bilo ovog rata niti jogurt revolucije, događanja naroda i sličnih stvari. |
| | |
| | #103 (permalink) |
| Banned | Re: Tito svi bi mi volili da se to drugačije riješilo ... ali nije. da je popustio hrvatskim zahtjevima, stigli bi srpski, pa slovenski .. pa ... i spirala bi krenula ... a situacija nije bila naklonjena takvim događajima. svakako da bi bilo ljepše da je nacionalno pitanje bilo rješeno, da j bilo dopušteno više slobode i poduzetništva i da bi takva Jugoslavija bila sada u EU ... ali i sami znamo da se "vođe" ne dižu na razumu, nego na emocijama ... a nažalost ovdi toga ne nedostaje. puno toga je otišlo krivo 80-ih godina, onda se još i poklopilo sa padom SSSR-a i dobili smo rat umjesto napretka ... i sad smo tu di jesmo ... možemo pričat u nedogled o tome kaj je trebalo, moglo i slično, ali ostaje nam samo jedno .. krenut naprijed ... |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,870
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tito Citat:
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde | |
| | |
| | #105 (permalink) |
| Banned | Re: Tito baš me zanima kaj bi ti napravio u takvim okolnostima ... najlakše je stavit nekakvu tablicu (koju se iskopa ko zna gdi) i s time kao nešto reći ... da čujem, da nije bilo Tita i partizana, da preko toga nije hrvatski narod bio i na strani pobjednika u drugom svjetskom ratu .. šta bi se dogodilo? šta bi ti napravio? .. jako dobro znamo kaj su ustaše napravile i koje su posljedice toga ... lako je sad stavljat tablice ... |
| | |
| | #106 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tito Ja sam samo dao perspektivu cijeloj priči- lako je 'akademski' pričati o Titovoj veličini i zaboraviti milijun ljudi koje je njegov režim ubio. A isto je zanimljivo primjetiti da se veći dio tih žrtava pripisuje genocidu, ali 'stari' je bio dobar sa Burtonom i Sofiom Loren i imao je super bijelu uniformu- a zna se što je važnije... A ti meni reci koliko je ljudi trebao pobiti da ti to uzmeš u računicu o njegovoj veličini? Ja potpuno i bezuvjetno osuđujem Pavelićev režim koji nije ubio ni približno toliko ljudi koje je pobio Titov režim, a ti meni objasni zašto su tebi Pavelićeve žrtve vrijednije od Titovih...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #107 (permalink) |
| Banned | Re: Tito gle .. ne da mi se raspravljat i prebrojavat mrtve. to kaj si ti negdi iskopo nekakvu tablicu meni osobno apsolutno ništa ne znači ... brojat mrtve neću, jer mi je to degutantno. dok ti nisi došo sa svojim tablicama i optužbama, niko ovdi nije raspravljo o brojkama .. pričalo se o događajima i povijesnom kontekstu i pozadini tih događaja .... ako nemaš kaj pametno reći vezano uz temu, nemoj .... ako mi misliš stavljat riječi u usta (ovo o žrtvama) bolje nemoj .... pogledaj malo kako je tekla rasprava dok se ti nisi ušetao .. razmisli ... i predlažem da ne optužuješ ljude za nešto što nisu rekli ... dobronamjerni savjet. |
| | |
| | #108 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Tito Čuj možda je tvoj domet razgovora o Titu divljenje tome koliko je on ženski pojebao, a rasprava o njegovim žrtvama ti je degutantna (tu ti nadam se nisam ništa stavio u usta što nisi rekao), i to je OK. A ako odlučiš pitati otkud je ta tablica umjesto da ju indirektno obezvrjeđuješ "(koju se iskopa ko zna gdi)", možda ti dam link pa ti vidi da li znanstvene metode odgovaraju tvojim visokim kriterijima (da li su korišteni pravi izvori, demografske procjene i sl). Povijesni kontekst je da su te žrtve bile itekako bitne za nastanak i opstanak Titovog režima- to je način na koji se totalitarni režimi održavaju, i to je cijena koju treba uračunati kad se 'podvlači crta'. Terbi je možda degutantno spominjati žrtve u raspravi o Titovim zaslugama, a meni je možda degutantno stavljati nekoga/ikoga u povijesnu perspektivu bez da se uzmu u obzir njegove žrtve.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #110 (permalink) |
| Banned | Re: Tito demografske procjene? znači nisu ubijeni, nego se računa i gubitak od moguće populacije? u što je uključeno i iseljavanje? .. dakle izračuna se kolko je Jugoslavija trebala imati stanovnika (da nije bilo "strašnog režima") i onda se od te brojke oduzme stvarno stanje i dođe do konačne brojke? na ISTI način je i komunistička Jugoslavija dokazivala da je u 2. Svj ratu ubijeno preko 1,7 miliona ljudi na ovim prostorima i hranila mit o Jasenovcu ... mitovi i priče ... samo ti daj link ... baš me zanima metodologija po kojoj je to rađeno, ali imam osjećaj da znam o čemu se radi .. bez veze ... svaka statistika (pogotovo ovakva, gdje se uzimaju projekcije) meni niš ne znači ... ovdi nema uopće govora o stvarnim žrtvama (kojih je bilo) nego se igraju brojkama (ne uključujući neke druge faktore) .. bah .... samo ti još jednom kažem ... meni su ovakve rasprave kretenizam, svaku statistiku se može podesiti kako se god oće .... |
| | |
![]() |
| Tagovi: tito |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Dolazi TITO | pilence | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 1 | 23-02-06 07:44 |
| Tito | komadant mark | Glazba | 2 | 09-12-05 09:59 |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:05.

Svi smo mi MASS SARR