Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Treba li Crkva plaćati porez ? u Znanost forumu; Eto pitanje... Koliko sam ja upućen u naše zakone,vjerske institucije su oslobođene pla&#...

Vidi Rezultate Anketa: Treba li Crkva plaćati porez ?
Da 11 68.75%
Ne 4 25.00%
Ne znam 1 6.25%
Glasači: 16. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-10-06, 11:01   #1 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,773
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Treba li Crkva plaćati porez ?

Eto pitanje...

Koliko sam ja upućen u naše zakone,vjerske institucije su oslobođene plaćanja poreza...
Slažete li se s time ?

Život u sjemeništu...Imaš hranu, krov nad glavom, imaš haljinu i sve što ti treba. Ne moraš se brinuti što ćeš obući (jer uvijek izgledaš isto. I za Božić i Novu Godinu i za Uskrs i za maškare), ne moraš se brinuti što ćeš jesti, ne moraš se brinuti gdje ćeš spavati..... sve je sređeno....
Jedino što trebaš je moliti se.

"U SLJEDEĆOJ GODINI OBVEZA PRORAČUNA PREMA CRKVI, TEMELJEM UGOVORA S VATIKANOM, MOGLA BI PREMAŠITI 300 MILIJUNA KUNA" izvor Novi list

Ajmo sad sa komentarima...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA

Zadnji Uredio sahasa : 18-10-06 u 11:04.
sahasa je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 11:03   #2 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,837
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Treba li Crkva plaćati porez ?

pa ko zatvor, svaki dan jedeš, imaš šta za obući , ne moraš se brinuti za ništa
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 11:38   #3 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

a gledaj...
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 14:03   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Meni ovo izgleda kao tema za "politiku" a ne "filozofiju i religiju"
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 14:37   #5 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Treba. Obavezno. Bez iznimke.

Samo - na koji porez misliš? Koji to porez crkva ne plaća?
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 18:16   #6 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

Europska Unija traži od Hrvatske da izbriše privilegiju oslobađanja poreza Katoličkoj crkvi i ostalim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj kod uvoza doniranih stvari iz inozemstva.

Na što Crkva (ne)plaća porez

– promet nekretnina (kada stječe vjerske objekte ili zemljište za izgradnju vjerskih objekata bez obzira na način stjecanja ovih nekretnina).

– na priloge koje joj daju građani i pravne osobe (pravne i fizičke osobe ne plaćaju porez na dobit, odnosno porez na dohodak do visine propisane Zakonom o porezu na dobit i Zakonom o porezu na dohodak).

– carinu i porez na predmete koje prima od stranih vjerskih zajednica te drugih stranih pravnih i fizičkih osoba koji vjerskoj zajednici, odnosno njezinim svećenicima i drugim vjerskim službenicima, služe za obavljanje vjerskih poslova.

– Zahtjev smo zaprimili i uskladit ćemo ga s europskim normama, jer u Europskoj Uniji, kojoj će i Hrvatska uskoro pripadati, ne postoji takva porezna i carinska povlastica. Dakle, kada postanemo članicom EU-a-rekao nam je naš izvor u Vladi.

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 21:10   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 25
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

Po meni bi Crkva trebala imat neke povlastice ali ne i biti oslobodena od poreza. Npr, ovo sa poklonjenim stvarima, takozvani prilozi, to nek ne placa porez, ovo ostalo da.

Kolko znam crkva financijski dobro stoji, jedino da ne mogu spojit kraj s krajem ili da svecenici jadno zive oslobodio bi ih svih poreza. ali kolko znam, to nije slucaj
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 21:29   #8 (permalink)
Purger

Pa ima ljudi u ovoj državi koji jedva spajaju kraj s krajem pa svejedno moraju plaćat porez !

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 21:59   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 25
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

pa dobro, ali nemam pojma kako crkva funkcionira... financijski... niti kolke su place svecenicima... pretpostavio sam da im drzava daje minimum a da zive od vjencanja i ostalih vjerskih obicaja...
Odgovori sa citatom
Star 18-10-06, 22:15   #10 (permalink)
Purger

Ne daje im država minimum...dobar dio državnog proračuna odlazi na crkvu,puno je novaca u igri ali ne bi htio iznosit točne cifre dok ne provjerim.Uz to što su na državnim jaslama još ubiru i od tih vjenčanja (400kn),sprovoda i ostalih manifestacija.O blagoslovu kuće da ne pričam...

Na sve to oni ne plaćaju porez...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crkva, placati, porez, treba

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:11.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114