| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Treba li Crkva plaćati porez ? u Znanost forumu; Eto pitanje... Koliko sam ja upućen u naše zakone,vjerske institucije su oslobođene pla... |
| Vidi Rezultate Anketa: Treba li Crkva plaćati porez ? | |||
| Da | | 11 | 68.75% |
| Ne | | 4 | 25.00% |
| Ne znam | | 1 | 6.25% |
| Glasači: 16. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Purger | Treba li Crkva plaćati porez ? Eto pitanje... Koliko sam ja upućen u naše zakone,vjerske institucije su oslobođene plaćanja poreza... Slažete li se s time ? Život u sjemeništu...Imaš hranu, krov nad glavom, imaš haljinu i sve što ti treba. Ne moraš se brinuti što ćeš obući (jer uvijek izgledaš isto. I za Božić i Novu Godinu i za Uskrs i za maškare), ne moraš se brinuti što ćeš jesti, ne moraš se brinuti gdje ćeš spavati..... sve je sređeno.... Jedino što trebaš je moliti se. "U SLJEDEĆOJ GODINI OBVEZA PRORAČUNA PREMA CRKVI, TEMELJEM UGOVORA S VATIKANOM, MOGLA BI PREMAŠITI 300 MILIJUNA KUNA" izvor Novi list Ajmo sad sa komentarima...
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA Zadnji Uredio sahasa : 18-10-06 u 11:04. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? Treba. Obavezno. Bez iznimke. Samo - na koji porez misliš? Koji to porez crkva ne plaća?
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Purger | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? Europska Unija traži od Hrvatske da izbriše privilegiju oslobađanja poreza Katoličkoj crkvi i ostalim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj kod uvoza doniranih stvari iz inozemstva. Na što Crkva (ne)plaća porez – promet nekretnina (kada stječe vjerske objekte ili zemljište za izgradnju vjerskih objekata bez obzira na način stjecanja ovih nekretnina). – na priloge koje joj daju građani i pravne osobe (pravne i fizičke osobe ne plaćaju porez na dobit, odnosno porez na dohodak do visine propisane Zakonom o porezu na dobit i Zakonom o porezu na dohodak). – carinu i porez na predmete koje prima od stranih vjerskih zajednica te drugih stranih pravnih i fizičkih osoba koji vjerskoj zajednici, odnosno njezinim svećenicima i drugim vjerskim službenicima, služe za obavljanje vjerskih poslova. – Zahtjev smo zaprimili i uskladit ćemo ga s europskim normama, jer u Europskoj Uniji, kojoj će i Hrvatska uskoro pripadati, ne postoji takva porezna i carinska povlastica. Dakle, kada postanemo članicom EU-a-rekao nam je naš izvor u Vladi.
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? Po meni bi Crkva trebala imat neke povlastice ali ne i biti oslobodena od poreza. Npr, ovo sa poklonjenim stvarima, takozvani prilozi, to nek ne placa porez, ovo ostalo da. Kolko znam crkva financijski dobro stoji, jedino da ne mogu spojit kraj s krajem ili da svecenici jadno zive oslobodio bi ih svih poreza. ali kolko znam, to nije slucaj
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Purger | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? Pa ima ljudi u ovoj državi koji jedva spajaju kraj s krajem pa svejedno moraju plaćat porez !
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? pa dobro, ali nemam pojma kako crkva funkcionira... financijski... niti kolke su place svecenicima... pretpostavio sam da im drzava daje minimum a da zive od vjencanja i ostalih vjerskih obicaja...
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Purger | Re: Treba li Crkva plaćati porez ? Ne daje im država minimum...dobar dio državnog proračuna odlazi na crkvu,puno je novaca u igri ali ne bi htio iznosit točne cifre dok ne provjerim.Uz to što su na državnim jaslama još ubiru i od tih vjenčanja (400kn),sprovoda i ostalih manifestacija.O blagoslovu kuće da ne pričam... Na sve to oni ne plaćaju porez...
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva, placati, porez, treba |
« Hoćete u svemir?
|
Treba li... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:11.