Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Turizam : opet smo preskupi ... u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: Dubrovnik bi sljedeće godine mogao biti potpuno izbačen iz kataloga dijela stranih turističkih agencija jer posljednjih godina ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-06-07, 09:10   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Turizam : opet smo preskupi ...

Jutarnji.hr

Citat:
Dubrovnik bi sljedeće godine mogao biti potpuno izbačen iz kataloga dijela stranih turističkih agencija jer posljednjih godina zbog previsokih cijena potražnja za njim rapidno opada, upozorili su u Udruzi hrvatskih putničkih agencija.
čudno, ja sam mislio da samo neki domaći nezadovoljnici ne vole kad ih se krade ..

Citat:
Cijene smještaja na Jadranu, posebno u Dubrovniku i na Hvaru, od lani su porasle za 20-30 posto, a u nekim je hotelima popunjenost u prva četiri mjeseca ove godine bila i do 48 posto manja nego prošlih godina.
baš me zanima koliko je porasla izvanpansionska ponuda .. broj, količina i kvaliteta usluga u istom razdoblju ... kanarinac na grani mi kaže da je ostala ista ...

Citat:
- Pojedni hoteli precijenili su svoje usluge pa su, nakon što nisu uspjeli popuniti hotele, čak prepolovili cijene uoči sezone. Dio turista ipak će doći, ali u vlastitom aranžmanu, no za dio njih Jadran je postao preskup. Agencije očekuju da bi cjelogodišnji pad, u odnosu na 2006., koja je također bila slabija od prethodne, mogao biti oko 10 posto - rekao je predsjednik UHPA-e Ivan Puškar.

odnos "dobiveno - uloženo" je loš ... nije problem u visokim cijenama, koliko u NIČEMU kaj se dobije za te visoke cijene ....

Citat:
Paralelno s porastom cijena na Jadranu, cijene aranžmana za strana mediteranska odredišta pale su za tridesetak posto i potražnja Hrvata za njima u stalnom je porastu.
AN.FAKING.BILIVBL .... nemam kaj drugo reći ... jeftinije je otići u Tunis s avionom, nego na Hvar s autobusom ...

Citat:
Lani su tijekom cijele godine aranžman u Hrvatskoj uplatila 290.494 domaća turista, a 231.690 ih je s agencijama putovalo izvan zemlje. S obzirom na trend s početka ove godine, broj domaćih turista na Jadranu povećat će se za 30-ak tisuća. Aranžmani za morska strana odredišta čine velik dio ukupnih putovanja izvan zemlje, gdje će ove godine putovati više od 250 tisuća ljudi. Ukupno će s agencijama ove godine putovati više od 600.000 Hrvata.
u prevodu ... VIŠE hrvata će otići van, nego kod nas ....

Citat:
Razlog popularnosti stranih odredišta je razlika u cijenama - sedam polupansiona u hotelu s četiri zvjezdice, primjerice u Tunisu, i prijevoz zrakoplovom stoje od 1000 do 2000 kuna manje od tjedna u takvom hotelu na Jadranu.
kaj na ovo reći???

Citat:
Čak i ekskluzivni aranžmani, sedam dana all inclusive usluge u hotelu s pet zvjezdica u Turskoj stoji oko 7500 kuna, dok se u jadranskim eskluzivnim hotelima ne može naći za manje od 9000 ili 10.000 kuna.

ili na ovo???

Kad će više kod nas neki ljudi shvatiti da treba ponuditi nešto više od more, mora i mora (kaj približno trenutna ponuda na Jadranu)?
Da je ljudima žao davati teško zarađeni novac za negostoljubivost, deranje kože i nikakvu kvalitetu usluge (ako uopće i postoji neka usluga)?
Prestrašno ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-06-07, 14:23   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,305
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Re: Turizam : opet smo preskupi ...

Osim mora, mora i mora nudi se i sunca, sunca i sunca tako da je ponuda ipak bogatija.

Mnogi naši turistički djelatnici (skoro sam stavio u navodnike zadnje dvije riječi) u turizmu još uvijek vide laku zaradu i to im je nit vodilja.
Razbije se to o glavu prije ili kasnije.

Sjećam se prije sedam-osam godina sam uplatio preko jedne agencije kompletan aranžman za obitelj. Između ostalog sobu s balkonom, televizorom, prijevoz prvoklasnim autobusom. Ovo navodim jer su to stvari kojih nije bilo.
Žalio sam se direktorici agencije i dobio stotinu izgovora koji sa mnom i mojim novcem nemaju nikakve veze. Izdržali smo to i obećao sam direktorici agencije da više nikad i nikud neću putovati s njima i da ću ih "reklamirati" gdje god stignem. Održao sam obećanje.

Osimovakvih stvari smetaju mi na obali kirvajaši; načičkana obala štandovima sa jeftinomm plastikom koja veze nema s morem, turizmom, Jadranom ... , a izgleda ružno, zaklanja pogled, remeti sklad ....

Ili je to sve skupa elitni turizam kojem stremimo?

Nema više nigdje dobiti nešto za ništa.

Da ne duljim. Dolazi vrijeme kad će se morati neke stvari mijenjati iz temelja. Jer možeš čovjeka prevariti jednom, pa i dva puta ali više od toga sigurno neće ići.

I da ne završimo u crnom tonu, reći ću da ima i ljudi koji ozbiljno rade u turizmu, koji ne teže samo lakoj zaradi, samo ih je nedovoljno.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: opet, preskupi, turizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111