| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost u Znanost forumu; Net.hr Citat: Lista čekanja u bolnicama nije se smanjila, lijekovi su nedostupniji, barem polovina liječnika iritantno zabušava, poručuju ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Banned | U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Net.hr Citat:
nije baš da ne znamo za ovo, ali treba prokomentirati .... | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost I potkrijepiti konkretnim primjerima, ali i prijedlozima za rješavanje očito lošeg stanja u zdravstvu. Nije dovoljno samo kritizirati. Na primjer, ja mislim da liječnicima i (posebno) osoblju u bolnicama treba povećati primanja i beneficije, graditi nove bolnice, rekonstruirati, renovirati i usavršavati postojeće kapacitete, proširivati i graditi nove kapacitete za hitnu pomoć, kupovati veći broj i modernija kola hitne pomoći...... Ali na račun državnog budžeta, odnosno drugačije raspodjele trenutnih financija na uštrb sportskih, političkih i drugih nevladinih organizacija. Kad se riješi zdravstvo i školstvo, preusmjeriti sredstva na druga područja, npr. brodogradnju, ribarstvo, poljoprivredu, turizam.... nabacujem resore bez veze, kako mi padnu na pamet. To je tema za dublje analize. ![]()
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Apsolutno se slažem .. zdravstvo i obrazovanje bi trebali biti prioriteti svake vlasti, a ne da se na tome štedi ... i troši na bagere od 6 miliona eura koji stoje na mjestu .... Potemkinovo selo na Hvaru Neko bi trebo odgovarati za ovakva sranja ... jer dok oni kupuju bager i slikaju se krja njega, u Zaboku ne mogu kupit medicinsku opremu ... |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Purger | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Citat:
Slažem se sa svime osim ovog boldanog ! Kaj nije dosta kaj liječnici uzimaju mito ![]() Ali baš svi...od onog tehničara koji je na praksi pa do ravnatelja klinike ! Ne bi im povećavao plaće dok god se ne budu vodili zakletvom koju su položili a ne novcem ! Povećanjem plaće bi uz mito imali samo više i opet ne bi ništa radili...
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Purger | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Misliš da bi povećanje plaće riješilo problem mita ![]() Ja sumnjam...
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Banned | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost ha čuj .... samo povećanje od 500 ili 600 kuna ne bi, ali malo opsežnije mjere bi mogle ... ako je povećanje dovoljno i ako mogu izgubiti sve, mnogi bi se zamislili ... pitanje mrkve i štapa... treba koristiti i jedno i drugo ... ali pametno |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Radost Europe | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Sahasa je po običaju prepun argumenata Uopće nije problem plaća već neorganiziranost i kao i na svakom drugom polju u državi, najobičnija pljačka. Što namjerno, što zbog ovog prvog. Prvo, što se mita tiče, slažem se da se svatko tko uzima mito objesi za jajca, ali to ne rješava problem. Dakle, netransparentnost liste zdravstvenih osiguranika u HZZO. Mislim da kontrolu nad novcem koji se tu vrti nema ni premijer. Ne može se skratiti vrijeme za preglede kod specijalista i za operacije ako su liječnici primarne prisiljeni svakog slati dalje jer se tako pacijentu hoće. Ne može manja operacija koštat kao jedna jača frizura - to je totalno van svake pameti. U normalnim zemljama barem 3/4 rješava obiteljski liječnik, a kod nas je sveden na administratora. Shvatite da je sekundarna i tercijarna zdravstvena zaštita preskupa da bi u svakom trenutku bila svima dostupna. Naime, da dostupna, ali strogo kad postoji indikacija. Ne može se i ne smije svaka distorzija skočnog zgloba, svaki povišeni tlak, svaka bol u koljenu poslat iste sekunde dalje. Dakle promjenom zdravstvene politike, realnim cijenama zdravstvenih usluga (koje bi se izvršavale u realnom obimu) odjednom bi bilo puno više novca. Ne koliko je potrebno, ali toliko ga nema nigdje na svijetu. Jednako tako bi i zdravstvene usluge i plaće bile primjerenije. Ovakvom retorikom da svi imaju pravo na sve što se u praksi naravno nema veze s mozgom i realnošću, sve se prebija preko leđa radnika u zdravstvu ( i liječnika, i sestara, i laboranata...) i na kraju krajeva, preko leđa samih pacijenata koji ne mogu imati potrebnu zdravstvenu skrb. Kome odgovara da se sve odvija stihijski, tko provodi ono "podijeli pa vladaj", tko obećava i optužuje i čija se ustvari čuje u medijima, tko je odgovoran za ovu sramotu - liječnici, pacijenti ili političari, ocijenite sami!
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio Lovel : 05-06-07 u 12:21. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Purger | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost Kaj hoćeš da snimim razgovor sa liječnikom kad bum danas u bolnici ![]() Fakat mi nisi jasan sa tim svojim uletima... Žalosno ![]() Zanimljivo je i kako se baš ti nađeš komentirat moj post...kaj tebe muči u životu ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA Zadnji Uredio sahasa : 05-06-07 u 12:41. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost zbilja ne vidim gdje sam ustvrdio da ti ne vjerujem Tema je: U zdravstvu nered, nerad i neodgovornost i ispod toga stanoviti tekst kojeg treba raspraviti, a ti si se od cijele zgrade koncentrirao na okvir trećeg prozora slijeva, upravo onako kao što i glasnogovornici žele btw, mislim da je sasvim prirodno da se osjećam prozvanim Citat:
![]() Što me muči? Između ostalog: ovo usput - mislim da preosobno shvaćaš ovo od ranije
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
![]() |
| Tagovi: neodgovornost, nerad, nered, zdravstvu |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:44.

Na primjer, ja mislim da liječnicima i (posebno) osoblju u bolnicama treba povećati primanja i beneficije, graditi nove bolnice, rekonstruirati, renovirati i usavršavati postojeće kapacitete, proširivati i graditi nove kapacitete za hitnu pomoć, kupovati veći broj i modernija kola hitne pomoći...... Ali na račun državnog budžeta, odnosno drugačije raspodjele trenutnih financija na uštrb sportskih, političkih i drugih nevladinih organizacija. Kad se riješi zdravstvo i školstvo, preusmjeriti sredstva na druga područja, npr. brodogradnju, ribarstvo, poljoprivredu, turizam.... nabacujem resore bez veze, kako mi padnu na pamet. To je tema za dublje analize.