| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Uhićen Ratko Mladić u Znanost forumu; Da, slažem se. Nepobitna činjenica je da smo se mi branili. Međutim, ta činjenica ne može i ne ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,829
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uhićen Ratko Mladić Da, slažem se. Nepobitna činjenica je da smo se mi branili. Međutim, ta činjenica ne može i ne smije bit opravdanje i pokriće za sva sranja i sve zločine i malverzacije i lopovluke koji su se radili za vrijeme rata, na liniji i iza linije fronte. Nadam se da mi imamo (ili ćemo pronać) dovoljno pameti da takva sranja utvrdimo, objavimo i kaznimo na adekvatan način. s druge strane, imam osjećaj da Srbi i Srbija takvo stanje stvari ne prihvaćaju ili ne žele prihvatit. Oni i dalje misle da je njihovo postupanje u ratu bilo pošteno, da su se oni ponašali časno a da su rat izgubili "nesrećno, i zbog belosvetske urote suprotivu vascelog srpstva". Mislim da je to osnovni razlog one četničke svinjarije na TV neki dan, i da takvo razmišljanje motivira veliku većinu njih tamo u Srbiji. Oni i dalje tvrde da su sve priče o njihovim zločinima laži, da smo mi razbili njihovu državu i ugrozili njihov narod, da smo mi i samo mi činili zločine a sve ono za što se njih tereti je izmišljotina "Amerike, Vatikana i ustaških lobija". A dok se to razmišljanje ne promijeni, mislim da mi ne bi trebali sa Srbijom i Srbima bit u dobro |
| | |
| | #32 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Uhićen Ratko Mladić Nitko ne kaze pa ni ja sam da ne treba kaznit sve zlocine, ali onda mi razjasnimo ovo. Tko je odgovarao za Hiroshimu i Nagasaki, za Dresden, za Vijetnam. Sve civili... Svi su osudjeni, daaaaa, mos' ga mislit. Ali zbog ovakvih stvari izjednacavanja nas i Srba, ljudi u svijetu vise ni ne znaju tko je agresor, tko zrtva... Npr., u Japanu izlaze knjige o stradanjima srpskog naroda, sta ce ljudi o nama mislit?!? |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uhićen Ratko Mladić Citat:
Pa pusti ti Dresden i Hiroshimu i Nagasaki... uvik se takve stvari izvlače kad se razgovara o zločinima na hrvatskoj i srpskoj strani, pa se počne spominjat svijet i Amerika koji nas navodno prisiljavaju da osudimo svoje generale a oni svoje zločine zataškavaju. Nije tu tome bit - osnovno je pitanje želimo li mi utvrdit je li netko u našim redovima počinio zločine, a ako jest, želimo li ga mi sudit i kaznit. Činjenica da su Amerikanci bacili atomsku bombu i za to nisu odgovarali uopće nema veze sa tim. Druga je stvar kako svijet doživljava nas i Srbiju. Ja osobno mislim da prosječan građanin neke zapadnoeuropske zemlje ili prosječan Amerikanac POJMA NEMA tko je prvi napao koga u bivšoj Jugoslaviji, niti zna zašto se ta država raspala niti ga zanima tko su Hrvati i Srbi. Za njih je Balkan uvijek bio nemirno i nestabilno područje, baš kao Bliski Istok, i njihov interes je samo da ne bude rata i točka. Jebe se njih tko je prvi počeo i tko je u pravu. Dakle, uvijek će u svijetu bit onih koji će vjerovat da je Srbija bila ugrožena i borila se za opstanak, kao što će bit onih koji će znat da smo se mi branili a da su Srbi bili agresor. Pitanje ratnih zločina na našoj strani mi moramo raščistit radi naše vlastite savjesti, a jednako tako Srbi moraju shvatit i priznat svoju agresorsku i zločinačku ulogu u ratu radi sebe, jer nikako drugačije neće bit mira. | |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Banned | Re: Uhićen Ratko Mladić Citat:
pronalaziš sva moguća opravdanja za naše zločine, isto kako i oni rade. oni su nas napali, počinili zločine sa istim jebenim opravdanjima koja ti koristiš... meni je najžalosnije to što "najveći" hrvati imaju isti mentalni sklop ko "najveći" srbi, zamjeniš uloge i dobiješ isti kurac. kako možeš tražit da se sudi srbima za zločine ako imaš opravdanje za naše zločine? od kud ti pravo? onaj ko je izvlačio ljude iz podruma i ubijao ih kraj nekog jarka ja ZLOČINAC. onaj ko ga opravdava je po meni također zločinac. a sad jel taj neko hrvat, srbin, amerikanac ili marsovac, nije bitno, jer na kraju i dalje ostaje ZLOČINAC. | |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Uhićen Ratko Mladić NE opravdavam nase zlocine niti ih nijecem. Samo zasto mi uvijek moramo bit prvi po procesuiranju ratnih zlocina, po manjiskim pravima gdje dajemo manjini veca prava nego vecini. I sve sam ja to za, samo nek to sve prvo bude i u Srbiji i tzv. Republici Srpskoj, a ne uvijek prvo kod nas. Sad ce mi se sigurno neko nac pa rec "pa to nas razlikuje od njih, zato smo mi bolji itd. itd.", al to drzi vodu jer nema konkretnog ucinka kod nasih ljudi tamo!!! |
| | |
| | #36 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uhićen Ratko Mladić Pa u tome i je kvaka. To smo ti i ja i Silence ovde ponovili 600 puta! Mi to moramo napravit radi nas. Treba prvo "pomest ispred svojih vrata". Ne možeš ti govorit nekome drugome da smrdi ako se sam nisi oprao. Isto tako, nećeš se ti oprat zato što se netko drugi oprao, nego zato što ti ne želiš smrdit. Vrlo jednostavno. Mi nećemo sudit svojim zločincima zato što su to Srbi prvi napravili, niti zato da bi potaknuli Srbe da to naprave, nego zato što je to nešto što se treba napravit. Vrlo jednostavno. |
| | |
| | #37 (permalink) | |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Uhićen Ratko Mladić Citat:
| |
| | |
| | #38 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Uhićen Ratko Mladić Citat:
Ma ne, nema smisla... Dajte molim vas, recite mu vi drugi... meni je stvarno dopizdilo | |
| | |
| | #39 (permalink) | |
| Banned | Re: Uhićen Ratko Mladić Citat:
| |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Radost Europe | Re: Uhićen Ratko Mladić Za vrijeme "demokratskih promjena" negdje za prvih balvana ili malo ranije bistrio sam s još 2 frenda o tome što će nas zadesit. Po sjećanju: I kaže Marin: Prvo treba istjerat Srbe i sve će bit kao u raju. Onda nas dva, ma pusti srbe, razvijat gospodarstvo pa se niko neće bunit kad bude imao love! Marin: da, ali prvo istjerat... Nas dva: vidi Švicarska, ma najrazvijeniji na svijetu i okolici, a da im je dat plaću 150 DM (kao kod nas tadaa) sutra bi se poklali! Marin: da, ali prvo protjerat trice! Nas dva: ma gle, ako budeš fizički, psihički i socijalno sretan ne'š ni znat tko je zelen tko je žut... Marin: da ali da bih ja bio fizički, psihički i socijalno sretan - prvo istjerati trice. A ljudi, meni fuzija malo baca na mog Marinka koji ni danas nije happy bez obzira na smanjen broj puževa u vinogradu - vina i dalje ima jednako ![]() Zadnji Uredio Lovel : 27-02-06 u 00:15. |
| | |
![]() |
| Tagovi: mladic, ratko, uhicen |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:37.