Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Pošto nešto učim o četnicima i ustašama rekoh odo postaviti temu šta ekipa na forumu misli o ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 07-12-06, 12:58   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Ustaše i četnici...

Pošto nešto učim o četnicima i ustašama rekoh odo postaviti temu šta ekipa na forumu misli o jednima i drugima...

Mislite li da su oni paravojne jedinice ili regularna vojska?

Bi li bi ste ih stavili u isti koš ili su ipak ustaše jedna stvar, a četnici sasvim druga?

Ante Pavelić?
Draža Mihailović?

Mišljenja...
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 07-12-06, 13:02   #2 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 12,471
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan
Re: Ustaše i četnici...

bmk i za jedne i za druge,

toliko od mene..

slay je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 07-12-06, 13:15   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

isto me boli kurac i za jedne i za druge... onima koji briju na to, nek se skupe svaki na jednom brdu, pa nek rješe svoja sranja, a nas nek puste na miru...

do kad ćemo slušat o tome?

umjesto da pokrene neko temu kako naprijed, ajmo opet izvlačit jednu te istu glupost i prežvakavat i dokazivat kolko smo zaostali...

nek vam bude ova tema za sada, ali ako bude BILO KAKVOG PRIMITIVIZMA odma ide pod ključ i još će danko-bananko radit... ne zajebavam se... pun mi je kurac više prebrojavanja krvnih zrnaca i sličnih sranja.
silence je offline  
Star 07-12-06, 13:35   #4 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Gle i mene boli briga za njima, ali kaj se ne smije o tome pričati? Uopće te ne kužim...
Ako ja moram za ispit o njima učiti, onda valjda to nije prebrojavanje krvnih zrnaca, nego povijest!!!
Nisam pitala na čijoj ste strani...
teica je offline  
Star 07-12-06, 13:56   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

silence , stavovi su nam obično slični , ali ovaj put se baš nikako ne mogu složit.
Masa klinaca danas se pali na ustaše , zaklinje se Antom Pavelićem i NDH , a u isto vrijeme Srbija je četnike izjednačila s partizanima , spomenici Draži niču ko gljive poslije kiše , a ravnogorska proslava još malo pa će postat milijunska.

I sve to dobrim djelom jer se o povijesti ništa ne zna i ništa ne uči.Izgleda lakše je stvoriti mit i vjerovati u njega nego znati istinu.
Zbog toga bi mnoge trebala boliti glava , ona veća.

A što se samih četnika i ustaša tiče - poveznica im je bratstvo u klanju i činjenica da su bili na istoj strani. Po svemu drugom ne mogu se porediti.

Zadnji Uredio Ibort : 07-12-06 u 13:59.
Ibort je offline  
Star 07-12-06, 17:55   #6 (permalink)
Banned

silence

možete vi iznosit stavove... dapače... ne da mi se gledat da počne neko međusobno vrijeđanje ili nepotrebno pljuvanje, jer mi je toga dosta...

ovo kaj ti kažeš Ibort su činjenice i oko nemam nikakvih problema s tim...
mislio sam onakve tipove ko onaj koji je popio ban u topicu o židovima ili da mi neko tu dolazit postat provokacije...

isto tako teica.. upravo to kaj si rekla... povijesne činjenice i kaj ko misli o tome.. sve 5.. samo dajte...

Jel NDH bila nezavisna?.. po meni nije
Jel su četnici počeli u Srbiji ko otpor protiv njemaca, pa promjenili stranu? .. da
Jel trebalo nekoliko godina da englezi prihvate da su četnici isti kurac ko ustaše?.. da

Samo raspalite. Ali prvi koji dođe sa nečim tipa "ŽIVIJO NAŠ POGLAVNIK, ŽIVILA VEL'KA RVATSKA" ili nešto slično s druge strane.... BAN...

Samo vi pričajte...

Evo ti zanimljiva tema Ibort... kažeš da su u Srbiji izjednačili četnike i partizane, kaj nisu i kod nas u 90-im to isto radili? Iz drugih razloga, ali imaš temu di neko smatra uvredom kad me nazove "partizančinom"... a uopće nema pojima da nije bilo partizana, da bi zapadni saveznici do kraja rata podržavali četnike i da nikad hrvatske države ne bi bilo, jer su ustaše bile od početka njemački saveznici...

Nadam se da je sad jasnije kaj sam htio reći.
Sve može, samo bez ispada kretenizma... a ako će neko imat takve ispade, to mogu biti samo ja
silence je offline  
Star 07-12-06, 18:06   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Ovo sad lupam jer nisam 100% siguran , ali čini mi se da su u RH pravo na neke mirovine dobili domobrani. S obzirom da je to bila regularna vojska (bez obzira na neregularnost NDH) to mi se čini čak i logičnim.

Ustašama nisu priznata nikakva prava i odobrene beneficije ... a ako se varam neka me netko ispravi.

BTW , teice smije se znati šta učiš? Koja literatura?
Ibort je offline  
Star 07-12-06, 19:16   #8 (permalink)
Banned

silence

mislim da si u pravu... ali nisam ni ja 100% siguran.
ne vidim nikakav problem kad se daju mirovine ljudima koji nisu imali izbora.. jer domobrani su bili novačeni, a ne dobrovoljci.
silence je offline  
Star 07-12-06, 20:01   #9 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,219
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Vidi vidi... skroz dobra tema...

Samo bojim se da će se ovo pretvorit u prepucavanje (i preseravanje) na relaciji partizani-ustaše... jer čisto sumnjam da među forumaškom populacijom postoji makar jedan jedini primjerak koji zna nešto o četnicima, i koji će se usudit reć da su četnici bili pozitivni, ali da ih je "komunistička propaganda sotonizirala"

Tako da... tema je definitivno zanimljiva.. ali čisto sumnjam da će se razvijat u predviđenom pravcu

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Star 07-12-06, 20:52   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,286
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Tišino, ti ovdje stavljaš neke opake cenzure? Braniš pravo govora (ne mislim na govor mržnje) pa sumnjan da će teica išta zanimljivog vidit na ovoj temi. Mogla je ona i sve priko wikipedije, al eto nije. Kako ja mogu iznit svoj stav, a da ne popijem ban? Ma... Fašističke metode na temu o fašistima...
Casey je offline  
Zatvorena Tema
Tagovi: cetnici, povijest, ustase

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111