Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Evo ovdje će sada početi žestoke rasprave, ali odmah ću na početku reći, ovu temu neću moderirati. Baš me zanima ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 07-06-06, 09:47   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,977
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Yugoslavia

Evo ovdje će sada početi žestoke rasprave, ali odmah ću na početku reći, ovu temu neću moderirati.

Baš me zanima vaše mišljenje. Recite sve što mislite, ali nemojte vrijeđati, jer dopustit ću prepirke, ali teško vrijđanje i psovanje neću.

Što bi bilo da smo ostali u Yugoslaviji, da su sve zemlje pod jednom velikom državom. Da li bi nam bilo bolje ili gore, da nije bio rat, da nije bilo toliko pobijenih i da nismo željeli samostalnost. Kako bismo sada živjeli?
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 10:21   #2 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel
Re: Yugoslavia

Citat:
Pravi autor: Kristijan
Evo ovdje će sada početi žestoke rasprave, ali odmah ću na početku reći, ovu temu neću moderirati.

Baš me zanima vaše mišljenje. Recite sve što mislite, ali nemojte vrijeđati, jer dopustit ću prepirke, ali teško vrijđanje i psovanje neću.

Što bi bilo da smo ostali u Yugoslaviji, da su sve zemlje pod jednom velikom državom. Da li bi nam bilo bolje ili gore, da nije bio rat, da nije bilo toliko pobijenih i da nismo željeli samostalnost. Kako bismo sada živjeli?
A tko zna kako bi živjeli? Jasno da su neke stvari bile bolje npr. socijalna i svaka druga sigurnost no da li bi tako bilo i sada. S druge strane tko nam brani ili nam je branio da nam sada bude bolje? Naravno, samtram da nekakve usporedbe, a bez pjene na ustima, mogu dati samo ljudi koji su probali jedno i drugo.
Na kraju, mislim da Jugoslavija više nije bila održiva i to ne zbog "težnji naroda za samostalnom državom", mo'š mislit kako se narod pita, nego zbog lokalnih šerifa koji su se "zaželjeli kolača" i jednostavno okolnosti u datom trenutku tj složili su se svi uvjeti za raspad.
Ovim ne branim ono prije ili hvalim ovo sada, mislim da drugačije nije moglo, a rasprava je tipa što bi bilo da je Jugoslavija igrala 98 u Francuskoj - teoretski jača, a mislim da ne bi bili blizu Hrvatske 98. Ili, da je u Barceloni igrala Yu protiv Jordana i ekipe?
Jedino mi je žao što nam sad nije puno bolje, a moglo je biti, a za prolivenim mlijekom se ne plače.

Predlažem temu što učiniti da nam sad bude bolje da te silne žrtve i odricanja ne bi bile uzalud (jer najlakše je reći: ma boli me piša i neću glasat)!

Zadnji Uredio Lovel : 07-06-06 u 10:28.
Lovel je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 10:36   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 25
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo

ja se samo sjecam da kad sam iso u prvi razred, sa 7 godina, da sam po putu do skole mogao naci neki novcic na podu i s tim kupit spigule... sad je to nemoguce...
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 11:07   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 903
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase

Drago mi je da je otvorena ova tema, a i drago mi je da se Lovel osvrnuo na sport
U Francuskoj bi bili prvaci i sad da je npr.Ivić vodio momčad, al i treće je ok..
Vezano uz sport, bili bi u vrhu svih sportova u kojima je i bivša Juga bila među elitom - košarka, rukomet, vaterpolo, u nogometu bi pokazali zube mnogima,u klupskom nogometu bi isto bili zapaženiji.
U mnogim tzv manjim sportovima, poput veslanja, plivanja, streljaštva...bi bili u vrhu, naravno i u skijanju, zahvaljujući Janici.
Što se tiče gospodarstva, bilo bi bolje nego što je danas (za to smo si sami krivi), zato što bi vjerojatno ušli u EU 1990.g kad nam je i nuđeno, nezaposlenost bi vjerojatno bila malo veća u prvim godinama nakon ulaska al do danas bi i to bilo na prihvatljivoj razini.
Sve u svemu ne bi nam bilo loše, putovali bi svuda kao i onda, bez viza i ostalih sranja, Možda bi bili i u Natou, kažem možda zbog toga što smo bili u nesvrstanima i uglavnom vodili takvu politiku, pa bi vjerojatno i danas bili u sličnoj poziciji.
Malo je teško točno znati što bi bilo jer nismo vidjeli drugi put ove priče,tako da je teško odredit al sigurno bi bilo i nekih dobrih i nekih malo manje dobrih stvari...
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 11:58   #5 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: lucky_strike_08
Drago mi je da je otvorena ova tema, a i drago mi je da se Lovel osvrnuo na sport
U Francuskoj bi bili prvaci i sad da je npr.Ivić vodio momčad, al i treće je ok..
Vezano uz sport, bili bi u vrhu svih sportova u kojima je i bivša Juga bila među elitom - košarka, rukomet, vaterpolo, u nogometu bi pokazali zube mnogima,u klupskom nogometu bi isto bili zapaženiji.
U mnogim tzv manjim sportovima, poput veslanja, plivanja, streljaštva...bi bili u vrhu, naravno i u skijanju, zahvaljujući Janici.
Što se tiče gospodarstva, bilo bi bolje nego što je danas (za to smo si sami krivi), zato što bi vjerojatno ušli u EU 1990.g kad nam je i nuđeno, nezaposlenost bi vjerojatno bila malo veća u prvim godinama nakon ulaska al do danas bi i to bilo na prihvatljivoj razini.
Sve u svemu ne bi nam bilo loše, putovali bi svuda kao i onda, bez viza i ostalih sranja, Možda bi bili i u Natou, kažem možda zbog toga što smo bili u nesvrstanima i uglavnom vodili takvu politiku, pa bi vjerojatno i danas bili u sličnoj poziciji.
Malo je teško točno znati što bi bilo jer nismo vidjeli drugi put ove priče,tako da je teško odredit al sigurno bi bilo i nekih dobrih i nekih malo manje dobrih stvari...
Lako moguće, ali to je idealan scenarij za kojeg nije bilo volje ni s jedne strane. Nema veze, 'ajmo malo zamišljat neku takvu situaciju (svejedno u kojem okruženju)
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 14:34   #6 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,493
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Nebi nam bilo dobro da smo zajedno zato što su Srbi oduvjek željeli da oni budu glavni...

Novosti o autima | Osiguranje auta
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 14:45   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
zena_zmaj se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Gogy
Nebi nam bilo dobro da smo zajedno zato što su Srbi oduvjek željeli da oni budu glavni...
slazem se, no diskutabilno da li nam je ovako bolje ili ne.

hrvatima su uvijek sefovali neki stranci.
nekad beč i madari, onda u jugi srbi, a sada nijemci, ameri i ko stigne...
hrvatima ce biti bolje tek (ako ikad ) kad se sami pocnu vise cijeniti i preuzmu incijativu.
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 14:54   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,428
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Gogy
Ti si Gogy pravo čeljade!
Nebi nam bilo bolje ni u kom pogledu. Ali bi nam zato bilo mnogo gore! Problem je u tome šta je danas Hr slabo razvijena u odnosu na neke bivše komunističke zemlje (Češka npr.) baš zbog toga šta se nije raščistila (-5 glasovnih promjena! ) sa svim jugoslavenskim. Događa se paradoks da neko iz vrha vlasti za vrime Jugoslavije bude i danas u vrhu vlasti (čast iznimkama koje su odgovorne za samostalnu Hr )

I nebi mi smetalo da mi šefuje neko dobar- evo, volija bi da nas Finci okupiraju i da se mi "oslobodimo" okupacije do 2020 godine. U Zagori bi se proizvodila Nokia, država bi bilo predobra!
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 15:12   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
zena_zmaj se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Casey
I nebi mi smetalo da mi šefuje neko dobar- evo, volija bi da nas Finci okupiraju i da se mi "oslobodimo" okupacije do 2020 godine. U Zagori bi se proizvodila Nokia, država bi bilo predobra!
ne znam po cemu bi to iole billo drugacije nego sto nam vec je s npr. siemensom?
u siemensu se nase radnike placa mjesecnom placom od 5000 kn da naprave aplikacije za bankarske sustave koji su vani procijenjeni na 50 000 eura???
oni rade u AUSTRIJI za HRVATSKU placu?????

nisam nikako za NIKAKVI koncept JEFTINE RADNE SNAGE

ja sam za podizanje poljoprivrede, tako da konacno na selima pocnu zivjeti seljaci a ne seljacine.
proizvodnjom ekoloske hrane popravimo trgovinski deficit
uzgoj janjadi i koza
izvoz sijena (btw hrvatska uvozi poljsko sijeno )

Zadnji Uredio zena_zmaj : 07-06-06 u 15:17.
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-06, 15:14   #10 (permalink)
wayward

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,559
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

pokoj joj duši,umrla je stara,bila je i dobra i loša.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: yugoslavia

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114