| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Evo ovdje će sada početi žestoke rasprave, ali odmah ću na početku reći, ovu temu neću moderirati. Baš me zanima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Yugoslavia Evo ovdje će sada početi žestoke rasprave, ali odmah ću na početku reći, ovu temu neću moderirati. Baš me zanima vaše mišljenje. Recite sve što mislite, ali nemojte vrijeđati, jer dopustit ću prepirke, ali teško vrijđanje i psovanje neću. ![]() Što bi bilo da smo ostali u Yugoslaviji, da su sve zemlje pod jednom velikom državom. Da li bi nam bilo bolje ili gore, da nije bio rat, da nije bilo toliko pobijenih i da nismo željeli samostalnost. Kako bismo sada živjeli? |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Yugoslavia Citat:
Na kraju, mislim da Jugoslavija više nije bila održiva i to ne zbog "težnji naroda za samostalnom državom", mo'š mislit kako se narod pita, nego zbog lokalnih šerifa koji su se "zaželjeli kolača" i jednostavno okolnosti u datom trenutku tj složili su se svi uvjeti za raspad. Ovim ne branim ono prije ili hvalim ovo sada, mislim da drugačije nije moglo, a rasprava je tipa što bi bilo da je Jugoslavija igrala 98 u Francuskoj - teoretski jača, a mislim da ne bi bili blizu Hrvatske 98. Ili, da je u Barceloni igrala Yu protiv Jordana i ekipe? Jedino mi je žao što nam sad nije puno bolje, a moglo je biti, a za prolivenim mlijekom se ne plače. ![]() Predlažem temu što učiniti da nam sad bude bolje da te silne žrtve i odricanja ne bi bile uzalud (jer najlakše je reći: ma boli me piša i neću glasat)!
__________________ Show love with no remorse Zadnji Uredio Lovel : 07-06-06 u 10:28. | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Yugoslavia ja se samo sjecam da kad sam iso u prvi razred, sa 7 godina, da sam po putu do skole mogao naci neki novcic na podu i s tim kupit spigule... sad je to nemoguce...
__________________ Buffalo theory - my theory |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 903
![]() | Re: Yugoslavia Drago mi je da je otvorena ova tema, a i drago mi je da se Lovel osvrnuo na sport ![]() U Francuskoj bi bili prvaci i sad da je npr.Ivić vodio momčad, al i treće je ok.. Vezano uz sport, bili bi u vrhu svih sportova u kojima je i bivša Juga bila među elitom - košarka, rukomet, vaterpolo, u nogometu bi pokazali zube mnogima,u klupskom nogometu bi isto bili zapaženiji. U mnogim tzv manjim sportovima, poput veslanja, plivanja, streljaštva...bi bili u vrhu, naravno i u skijanju, zahvaljujući Janici. Što se tiče gospodarstva, bilo bi bolje nego što je danas (za to smo si sami krivi), zato što bi vjerojatno ušli u EU 1990.g kad nam je i nuđeno, nezaposlenost bi vjerojatno bila malo veća u prvim godinama nakon ulaska al do danas bi i to bilo na prihvatljivoj razini. Sve u svemu ne bi nam bilo loše, putovali bi svuda kao i onda, bez viza i ostalih sranja, Možda bi bili i u Natou, kažem možda zbog toga što smo bili u nesvrstanima i uglavnom vodili takvu politiku, pa bi vjerojatno i danas bili u sličnoj poziciji. Malo je teško točno znati što bi bilo jer nismo vidjeli drugi put ove priče,tako da je teško odredit al sigurno bi bilo i nekih dobrih i nekih malo manje dobrih stvari...
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Yugoslavia Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Yugoslavia Nebi nam bilo dobro da smo zajedno zato što su Srbi oduvjek željeli da oni budu glavni...
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Yugoslavia Citat:
hrvatima su uvijek sefovali neki stranci. nekad beč i madari, onda u jugi srbi, a sada nijemci, ameri i ko stigne... hrvatima ce biti bolje tek (ako ikad ) kad se sami pocnu vise cijeniti i preuzmu incijativu. | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Yugoslavia Citat:
Nebi nam bilo bolje ni u kom pogledu. Ali bi nam zato bilo mnogo gore! Problem je u tome šta je danas Hr slabo razvijena u odnosu na neke bivše komunističke zemlje (Češka npr.) baš zbog toga šta se nije raščistila (-5 glasovnih promjena! ) sa svim jugoslavenskim. Događa se paradoks da neko iz vrha vlasti za vrime Jugoslavije bude i danas u vrhu vlasti (čast iznimkama koje su odgovorne za samostalnu Hr )I nebi mi smetalo da mi šefuje neko dobar- evo, volija bi da nas Finci okupiraju i da se mi "oslobodimo" okupacije do 2020 godine. U Zagori bi se proizvodila Nokia, država bi bilo predobra! | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Yugoslavia Citat:
u siemensu se nase radnike placa mjesecnom placom od 5000 kn da naprave aplikacije za bankarske sustave koji su vani procijenjeni na 50 000 eura??? oni rade u AUSTRIJI za HRVATSKU placu????? nisam nikako za NIKAKVI koncept JEFTINE RADNE SNAGE ja sam za podizanje poljoprivrede, tako da konacno na selima pocnu zivjeti seljaci a ne seljacine. proizvodnjom ekoloske hrane popravimo trgovinski deficit uzgoj janjadi i koza izvoz sijena (btw hrvatska uvozi poljsko sijeno )Zadnji Uredio zena_zmaj : 07-06-06 u 15:17. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: yugoslavia |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:08.

) kad se sami pocnu vise cijeniti i preuzmu incijativu.
) sa svim jugoslavenskim. Događa se paradoks da neko iz vrha vlasti za vrime Jugoslavije bude i danas u vrhu vlasti (čast iznimkama koje su odgovorne za samostalnu Hr
)