Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori? u Znanost forumu; Znači, po tvojoj logici onaj ko investira u Htrvatskoj trebao bi imat pravo glasa u toj istoj Hrvatskoj? Ili ja ...

Vidi Rezultate Anketa: Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori?
HDZ 3 5.36%
SDP 17 30.36%
HSP 15 26.79%
HSS-HSLS 2 3.57%
HSU 1 1.79%
HNS 8 14.29%
IDS 1 1.79%
DC 0 0%
za nekoga devetog bi glasovao :-) 9 16.07%
Glasači: 56. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 24-05-07, 01:21   #101 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori?

Znači, po tvojoj logici onaj ko investira u Htrvatskoj trebao bi imat pravo glasa u toj istoj Hrvatskoj?

Ili ja pak nisam dobro razumio?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 24-05-07, 01:23   #102 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Koja je najdesnija tj. najnormalnija stranka u Hrvatskoj?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 24-05-07, 01:29   #103 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-05-07
Poruka: 107
klokanica ima ono neštoklokanica ima ono neštoklokanica ima ono neštoklokanica ima ono neštoklokanica ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Željo, legenda si, ali nemaš pravo!!! Klokanica je druga generacija Hrvata iz Hrvatske, dakle Hrvatsku vjerovatno nikad nije svojim očima vidjela.
evo za malo vise informacije o meni
bracite paznju da ja nisam cijeli demograf Hrvata tu,
bila sam na izbora gdje sam pitala prijatelja 'kako ces glasat' oni kazu 'pa za Hdz samo dasu protiv Racana, pa nema nikoga drugi'

- ja sam putovala u HR od 1993+ , u Yugi nismo putovali, niti bili od prilike za skupo potovanje
- u zadnji 2 godine sam bila u HR 3 puta
- provedem vrime na svome i vecine vremena sa prijatelja i roda u to vrime
- secam ulice, ne priustime se neko bogatstvo, niti ga imamo, dok sam tamo

- tu citam na net sto mogu i priljucim se sa HRT
- sam u konstanjoj kontaktu sa roda i prijatelja doma, kako i u neki vid to je ista stvar sto radim tu

- citam izmedju reda ! .. tada kad Propanda u casopisu kaze nezaposlenost je palo i sve je sjajno.. ja se sijetim roda koji nije placen mjesecima, drhtaju za nesigurnost tih mali mizerni posla sto imaju, i kako su zaprinuti da nihova dica nisu zaposleni iako su zavrsili velike skole

- kad Glasam, smo dani da glasamo u svojoj Jedinici za zastupnika,
tada to je Nase podruce u kojoj ja znam koje nove ulice i autopute su gradjene jel sam ih putovala.. u isto vrime usput znam da dok to podruce ima lipu veliku cestu, da infrustruktira tog grada je u nered, i kad turist dodje tamo cekaju satima na lokalne ulice dok ne dodju do destinacije

- imam privatne male (ja nisam bogatasica) ali dosta vrijene imanje i na tome moze se napravit investicija
- ja sam vec u skoro srijedne godine, pa to je sve vise za dicu nego neki osoban parti za mene bih htijela da moja dica se Vratu, po volje, i tako to je mamac za njih

- za te investicije je potrebno sudjelovati u politicki sistem, sto moze pre frke kako je zaustaviti to malo sto imamo i upropastit nesto malo sto mozemo napravit
-dvostruko me interesira politika doma kao roditelj, jel neznam zasto dica doma nemaju prilike sto miji imaju tu, i tako bih htijela biti utjecaj u to ako sam Glas podrzak za Ljudska Prava i Naprijednost

- na kraju ako to ne uspije, zamislite da svaki Hrvat vani okrene ledja
taj Hrvat necemu vise biti briga vratiti to zemlji ako ga ne zeli, nego ce to prodati za 3 puta vise strancu, i eto ona ce vam u Uniji biti lipo kad vam Svabo glasa u vasoj sudbini umijesto mekani Hrvat
klokanica je offline  
Star 24-05-07, 01:32   #104 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,389
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Znači, po tvojoj logici onaj ko investira u Htrvatskoj trebao bi imat pravo glasa u toj istoj Hrvatskoj?

Ili ja pak nisam dobro razumio?
Damfisk, pa ti si branio tezu i vezu plaćanja poreza i prava glasa.

Investicija -> Porez -> Pravo glasa!

Iako se ja s tim ne slažem, ali to je ona tvoja priča ...

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Star 24-05-07, 02:42   #105 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,418
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke

Maslow je offline  
Star 24-05-07, 07:21   #106 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:

o čemu ti pričaš? plaćanje poreza kao građanin ... jel stvarno ne razumiješ ili kaj?

građanin koji ima prebivalište u RH i koji je porezni obveznik RH ... dakle nikakve dijaspore i slična sranja ..

nedostaju argumenti, pa se pravimo blesavi ili kaj?

počinjem uviđati kakvo glasačko tijelo ima HSP ... nije ni čudo kaj nam je država u ovakvim problemima ..
silence je offline  
Star 24-05-07, 07:37   #107 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Pharaoh

Ma da prije spavanja zaključim. Ne mislim da ovima što se bune protiv glasa dijaspore smeta sama dijaspora, nego im smeta način na koji tj. za koga glasuju
Ovo su samo izlike, i razne teorije na pravo glasa ovog ili onog, ili na ukidanje glasa ovom ili onom. Uspoređivati zašto Mate Matić iz Mrduše Donje ne moža glasovati za Opčinsko vijeće Brisbane-a sa glasom Hrvoja Matića iz Adeleida za hrvatski Sabor je besmisleno.
DIjasporo moja, budete li i dalje glasovali za HDZ, i ja ću se pridružiti Damfisku
Imaš repu od mene, ali isto tako su je zaslužili i Dr. Jekyll i Damfisk. Bravo svima na odličnoj diskusiji!
Star 24-05-07, 08:46   #108 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Poruka: 4,917
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Gle, razumijemo se mi, i ja sam po tim kategorijama političkim desno orijentiran (iako ne smatram da je čovjek koji javno govori da voli Hrvatsku desničar, ali šta ćeš, takva su vremena). I ako si pročitao do kraja, ja sam napisao da ne ne napadam klokanicu (dakle čast iznimkama), već mi smetaju ljudi tipa "Minhenska bojna" itd.
Kao što vidiš, napisao sam i nek piše šta misli, dapače!
Ali, definitivno sam protiv toga da itko ko živi ma ijedan pedalj van Hrvatske, glasa i tako odlučuje (donekle) o životu Hrvata u Hrvatskoj! Evo ti ova ilustracija: u Melbourneu ima na tisuće Hrvata, većina su među manjinskim narodima. Jesi ti (ili ja, ili ikoji Hrvat) ikad glasao na lokalnim izborima u Melboureneu? Isto je u Pittsburgu i još nekim gradovima po svijetu.
Dakle, svaka im čast što ponosno nose hrvatsko ime po svijetu!
Svaka čast njihovim očevima i majkama što su ih tako odgojili!
Svaka im čast što su materijalno i moralno pomagali Hrvatskoj u vrijeme rata!
Klanjam se onima koji su dolazili branit Hrvatsku, makar nisu morali, a posebno onima koji su poginuli za Domovinu!
Ali, definitivno nemaju pravo određivat kako će ljudi u Hrvatskoj živjet, ako to žele, neka se dosele u Hrvatsku!
Inače, ja imam rodbinu i prijatelje u Melbourneu, uskoro mi stiže i dres Melbourne Knightsa (dakle partim čak i nogomet tamo , a i klokanica zna sigurno za njih) i svaka čast tim ljudima u Melbourneu. Neka ih dođe još više na forum, bit će veselo i puno zanimljivije, garantiram! Ali definitivno ne želim da oni određuju kako će itko u Hrvatskoj živjet!
Za Želju: kao što vidiš, očito je došlo do nerazumijevanja, potpisujem sve što si rekao, ali razumi me, ja im ne bi dao da glasaju! Što se tiče Hrvata iz BiH, tu je iznimka! Njih je izginulo više nego Hrvata iz nekih dijelova Hrvatske, i tu nema prigovora. Ko ima nešto protiv Hercegovaca ( u tom smislu) nek ode na vukovarsko groblje...
Ispričavam se doktore što sam površno pročitao i brzopleto komentirao tvoju poruku.Umor valjda.Ti si mislio na pravo glasa (o tome se već dosta napisalo i moglo bi još), a ja nabrzinu isčitao pravo na slobodnu riječ, pa me to jako zasmetalo. No eto vidim da si razumio pa nema problema.
Htio sam te repovat, al neda gazda, ima dana - popustit će on.
Star 24-05-07, 09:24   #109 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,389
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
o čemu ti pričaš? plaćanje poreza kao građanin ... jel stvarno ne razumiješ ili kaj?

građanin koji ima prebivalište u RH i koji je porezni obveznik RH ... dakle nikakve dijaspore i slična sranja ..

nedostaju argumenti, pa se pravimo blesavi ili kaj?

počinjem uviđati kakvo glasačko tijelo ima HSP ... nije ni čudo kaj nam je država u ovakvim problemima ..
Hvala, hvala svima na repi. Dobra je za vid

Ma razumijem ja sve, ali sam samo htio iskarikirati kako teze i veze s plaćanjem poreza i prava glasa ne stoje. To su potpuno dvije odvojene i nespojive prava i obveze.
A sad da mi se da tražiti, mogao bi naći negdje na forumu gdje je napisano: "Tko plaća porez taj bi trebao imati pravo glasa" ...

A znate šta mene oduševljava na ovoj raspravi, HDZ je u mišijoj rupi
Svi mi ovdje simpatiziramo HSP, HNS, SDP, HSS_HSLS, ili neki HSU , ali HDZovaca nema, jer ili su informatički potpuno nepismeni ili su postiđeni što je njihova stranka napravila ovom jadnom narodu
Silence care, tebe izuzetno cijenim na ovom forumu, toliko da mislim da si ti "najjača karika" foruma, ali u politici se ne slažemo baš, i džabe i meni i tebi argumenti, mišljenja će nam vjerojatno ostati ista
Da si se ti rodio gdje ja, a ja gdje ti, možda bi danas bili u obrnutim ulogama u razmišljanjima. to hipotetski kažem iz razloga toga jer mislim da često mjesto i okolina, i splet životnih okolnosti utječu na naš krajnji izbor

Kažem, i često ponavljam poslovicu koju sam čuo od svog pokojnog djeda, a aktualna je za ovo što sam rekao:

"MJESTO GOJI KONJA I JUNAKA" - u prijevodu bi značilo da možda Goran Ivanišević ne bi bio Wimbledonski junak da nije rođen na Firulama u Splitu, nego bi možda bio "konj" iliti obični seljak da je rođen u Muću, ili Mrduši Donjoj

Bezveze navodim primjer, da se nitko ne uvrijedi ...

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 24-05-07 u 09:27.
zeljonar je offline  
Star 24-05-07, 09:34   #110 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Poruka: 6,418
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Svijestan sam i znam da se to ne može promjeniti, ali mislim da je neprirodno i nelogično da svi imaju jednako pravo glasa.
Demokracija nije prirodna tvorevina.
Pa ni ovaj forum nije demokratičan, što ga ne čini lošim nego naprotiv boljim.
Demokracija je vladavina mediokritetske većine nad intelektualnom manjinom!

Maslow je offline  
Zatvorena Tema
Tagovi: danas, glasovali, izbori, koga, parlamentarni

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:18.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114