Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Zagrebački proračun u Znanost forumu; Citat: Proračun Grada Zagreba za 2008. godinu 'težak' 7,45 milijardi kuna, prihvaćen je na sjednici Gradske skupštine ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-12-07, 20:42   #1 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 24
Poruka: 627
GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase
Zagrebački proračun

Citat:
Proračun Grada Zagreba za 2008. godinu 'težak' 7,45 milijardi kuna, prihvaćen je na sjednici Gradske skupštine većinom glasova zastupnika koalicije predvođene SDP-om.

Oporba je tradicionalno bila protiv, ističući kako je proračun netransparentan, a njegov jedini kontinuitet - poskupljenje komunalnih usluga.

Prijedlog proračuna za 2008. godinu drugo čitanje dočekao je teži za 200- ak milijuna kuna. Tijekom rasprave za govornicom su se izmjenjivali oporbeni vijećnici koji su novom proračunu zamjerali manje više iste stavke.
povecali su komunalne naknade, parking, gotovo sve sto su mogli, jos jedino da mogu da dignu pdv prosle godine kada su dobili manji proracun Proračun grada Zagreba za 2007. da podmire ''minuse''. no, ove godine imaju gotovo milijardu kn vise (7,45 mlrd kn), a naknade i cijene ostaju iste. ???!!!??? do kada cemo mi trpiti da nas se toliko krade, a oni, medju ostalim, zbog kolektivnih ugovora moraju podmirivati razlike, kako bi mogli isplatiti radnike koji ionako vec sada imaju u prosjeku vece place nego sto je ukupni prosjek placa. do kada?
MI SMO SVI KRETENI!!!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 13:09   #2 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika mišo_legenda

Datum registracije: 10-12-07
Godina: 23
Poruka: 1,059
mišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono nešto
Re: Zagrebački proračun

da, stvarno više neznam kuda ovo vodi, sve se nateže za Zagreb, umjesto da se centralizaciju pokušava smanjiti, radi se upravo suprotno.
mišo_legenda je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 13:40   #3 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,884
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

A vas dvoje ne mislite da se treba ulagati dalje, ne?
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 14:02   #4 (permalink)
prof. Foruma

mišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono neštomišo_legenda ima ono nešto

treba se ulagati sve više kako ide dalje, naravno, ali pogledajte malo proračune ostalih gradova , u njih se ne ulaže sve više, a u zg se ulaže.

pa se onda čudimo zašto je što idemo istočnije bijeda sve veća, ali to nije ništa bitno, glavno da je u zg super

zašto se ne bi više ulagalo u osijek, vukovar, slavonski brod, dalmatinske gradove?

Zašto velika većina proračuna mora ići u Zagreb? Zašto se mora potencirati ta razlika u razvijenosti umjesto da se pokuša izjednačiti?

Pa pogledajte malo, grad Zagreb više ulaže u nogometni klub dinamo nego što neki gradovi imaju cijeli svoj proračun za sve. A mislim da ipak ima važnijih stvari od tog dinama koji i onako sa svim tim silnim parama (za naše pojmove) opet ne može ništa značajno nigdje napravit

Zadnji Uredio mišo_legenda : 22-12-07 u 14:06.
mišo_legenda je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 14:41   #5 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,884
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Točno ima više važnijih stvari od dinama, ali ne dobiva se proračun na lijepe oči, i zato kaj je to Zagreb.

Zagreb se cijelo vrijeme širi, gradi, nadograđuje, radi, otvara nova radna mjesta, a to da u Zagrebu teće med i mlijeko daleko od toga.

U Zagrebu na primjer ima jako puno škola, pošto ima sve više ljudi, trebaju se napraviti novi vrtići, novi parkići, nove škole, preurediti stare, ne?
Sve to košta, i sve to na primjer stoji u planu i programu (nekom) kojega glave Zagreba prezentiraju da izmuzu pare.

Evo najbolji primjer je Velika Gorica koja je pored Zagreba, većina ljudi ide na posao u Zagreb, nema puno tvornica i toliko toga, ali ipak nekaj radi i prezentira projekte i dobije novca za to, zatim Zaprešić isto je nekaj prezentirao, čak sam i vidio tu preznetaciju na DVD-u, kao golf teren eko kuće i pitaj Boga kaj sve ne, sad dal im je to odobreno ili ne neznam.

Stvar je u tome da se za te novce treba izboriti, nije dovoljno reći samo ej daj pare
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 16:14   #6 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
da, stvarno više neznam kuda ovo vodi, sve se nateže za Zagreb, umjesto da se centralizaciju pokušava smanjiti, radi se upravo suprotno.
Stari, malo malčice si promašio temu...

Naime, riječ je o proračunu grada Zagreba. To sa centralizacijom nema veze.

Vjerovao ili ne, svaki grad u Hrvatskoj ima vlastiti proračun.
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 16:17   #7 (permalink)
prof. Foruma

Da, znam da je Zagreb velik grad i da ima puno ljudi, ustanova i sl. i da u to treba ulagati.

Ali poanta je u tome da ima sve to toliko razvijeno upravo zbog toga što dobiva toliko novca iz proračuna, za razliku od drugih.

I onda se događa da drugdje nema dovoljno radnih mjesta jer se ništa ne ulaže u gradove i onda se svi sele u Zagreb gdje se mogu lakše zaposliti.
I dolazi do toga da će Zagreb imat stanovnika kao polovica Hrvatske, i da će se onda dalje sve više i više ulagat u njega na uštrb ostalih dijelova Hrvatske.

A to dalje dovodi do još veće razlike u razvijenosti između Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske.

Dakle, samo želim reć da bi se trebalo težiti što većoj uravnoteženosti između razvijenosti krajeva Hrvatske, a ne da se sve događa u jednom gradu.

edit: damfisk sad vidim tek ovo

znači to nema veze uopće sa državom? pa kako je to moguće? možeš pojasnit malo nije da se baš kužim
mišo_legenda je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 16:18   #8 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Opet on...

Čovječe božji, to je proračun grada Zagreba!!!

To nije lova koja iz državnog proračuna ide u Zagreb!!!!

Je li shvaćaš ti razliku između "državnog proračuna" i "gradskog proračuna"???
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 16:26   #9 (permalink)
prof. Foruma

ok.

al kad govorimo i o državnom proračunu isto sve vrlo neravnomjerno ide u Zg.

šta se tiče gradskog proračuna, moja greška, ja sam cijelo vrijeme zapravo trubio o državnom proračunu
mišo_legenda je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-12-07, 16:28   #10 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
al kad govorimo i o državnom proračunu isto sve vrlo neravnomjerno ide u Zg.
Istina. Samo, to nije tema ovog topica.

Citat:
šta se tiče gradskog proračuna, moja greška, ja sam cijelo vrijeme zapravo trubio o državnom proračunu
Pa zato ti kažem da si promašio temu.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103