Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 25

Zašto Mesić nije išao na misu?

Raspravljate o temi Zašto Mesić nije išao na misu? u Politika forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: Oggy Dok god je simbioza crkve i drzave ovakava kakva je i dok god crkvom upravljaju raznorazni Jezerinci, ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika Wolf-HR
    Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

Re: Zašto Mesić nije išao na misu?

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    Dok god je simbioza crkve i drzave ovakava kakva je i dok god crkvom upravljaju raznorazni Jezerinci, Bakovići i ine spodobe nema tu kruha
    A ti bi kruha u državi kojom upravljaju raznorazni Mesići, Sanaderi, Čačići i ine spodobe? Od 'kruha i igara' ostale su samo igre.
    Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
    Zašto sankcije? Zbog tih idiotskih natpisa? Pa to bi bilo samo pridavanje pretjerane važnosti nečemu što to ne zaslužuje. Jer , na kraju krajeva , nema normalnog čovjeka koji će ozbiljno shvatiti to pljuvanje po Mesiću , niti će Stipi to nešto naškoditi. Šteta i ogromna sramota je na crkvi , ne na predsjedniku.
    Pa postoji nesto (ne znam točno kako ide) što ipak spriječava da sračkaš po funkciji Predsjednika države. Jer po tome mogu ja pozvati nekog novičarčića željnog slave i reć' mu da imam ekskluzivu za njega: vidio Mesića kako žnjara neku Čehinju turisticu na Hvaru. Malo pre bukvalan primjer, ali za poantu OK.

Citat Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
    A ti bi kruha u državi kojom upravljaju raznorazni Mesići, Sanaderi, Čačići i ine spodobe? Od 'kruha i igara' ostale su samo igre.
    A ti bi da nam drzavom upravlja crkva? Mislis da bi mogao karat onda neku malu koju nađeš u bircu, a voljna je dati nadobudnom momku? Bi kitu labudovu, ne bi mog'o uopće u birtiju doći.
    Ak' ništ drugo te spodobe Mesici, Sanaderi i Čačići su puno liberalniji nego zadojena i primitivna crkva. Od dva zla biram ono manje. Nije sve u strogom poštivanju crkvenih regula Ima i izvan toga života

ps: zakaj pod spodobama nisi spomenuo vrle velikane ala Džapić?
    Zadnji Uredio Oggy : 26-06-07 u 14:02
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Brišite molim

Banned
    Datum registracije
    07-08-06
    Starost
    33
    Poruka
    2,370
    Liked
    0 times

Ma jasno je meni bilo na što ti misliš , samo kažem da neka priča o sankcijama u ovom slučaju ne bi donijela ništa dobro.

Ovo je naprosto sramota za crkvu. Prvo samo izdavanje , drugo što crkveni vrh na to nije reagirao pa se logički može zaključiti da to i odobrava (što vjerojatno i je istina). Sve u svemu za instituciju koja ima ambiciju biti moralni uzor i korektor u društvu veće sankcije od same te knjige ne treba.

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
    Ma jasno je meni bilo na što ti misliš , samo kažem da neka priča o sankcijama u ovom slučaju ne bi donijela ništa dobro.

Ovo je naprosto sramota za crkvu. Prvo samo izdavanje , drugo što crkveni vrh na to nije reagirao pa se logički može zaključiti da to i odobrava (što vjerojatno i je istina). Sve u svemu za instituciju koja ima ambiciju biti moralni uzor i korektor u društvu veće sankcije od same te knjige ne treba.
    Da, samo što je crkva tako vješt govornik (da mi je saslušat taj predmet na teološkom ili inom faksu gdje su svecenike toj elokventnosti naučili) da će to tako lako prebaciti u svoju korist Mislis da će prosjecna bakica/dedica skuziti da ovaj u biti nema dvije čiste u glavi? Oće malo sutra. Njoj je to k'o Evađelje po Luki i amen. To je tako i nikako drugačije.

Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

Oggy- Đapića nisam spomenuo jer on niti vodi državu niti ju je ikad vodio (a ovi navedeni su predsjednici, 'premijeri' i ministri). I ne ja ne želim da Crkva vodi državu, ali kolikogod bilo 'spodoba' u Crkvi, daleko ih je više u politici- a maknuti spodobe iz politike (i/ili s vlasti) bi trebao biti malo veći prioritet.
    Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Oggy- Đapića nisam spomenuo jer on niti vodi državu niti ju je ikad vodio (a ovi navedeni su predsjednici, 'premijeri' i ministri).
    Pa Đapo na grad vodi. i fino stavlja raznorazne kipove ljudi koji su čak eksplicitno naveli da žele da ih naoloko napikavaju po loivadama i trgovima No, Đapo nije tema
    I ne ja ne želim da Crkva vodi državu, ali kolikogod bilo 'spodoba' u Crkvi, daleko ih je više u politici- a maknuti spodobe iz politike (i/ili s vlasti) bi trebao biti malo veći prioritet.
    Ne gotivim ni ja sadašnje spodobe na vlasti niti opoziciji. Samo što je mene ipak malo više strah tvoje vizije ljudi na vlasti. Brijem da čak i sadašnja vlast je bolja od onoga što ti smatraš da bi bilo dobro.
    Po meni debeli rez napraviti i ne pustiti u politiku ekipu stariju od 4 banke i koja je ziher neopterecana duhovima prošlosti

Banned
    Datum registracije
    07-08-06
    Starost
    33
    Poruka
    2,370
    Liked
    0 times

... a maknuti spodobe iz politike (i/ili s vlasti) bi trebao biti malo veći prioritet.

Prvo , ne vidim kakve veze to ima s činjenicom da jedan svećenik u knjizi koju mu financira crkva predsjednika proglasi nekrofilom i narkomanom (a to je ovdje ipak tema)

Drugo , crkva je kod nas (a i u Europi ima te ambicije) jedan od glavnih političkih subjekata ... tako da...

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Eto vidiš...

A kada sam ja na onoj drugoj temi izjavio da Crkvi treba zabranit javno medijsko djelovanje, mislio sam upravo na ovakvr gadarije poput Čorićeve pljuvačke žvrljotine (ne usuđujem se to nazvat knjigom)

ZABRANA - jedino rješenje.

Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

Oggy, počni čitati moje poruke a ne si umišljati da mi možeš čitati misli- pa kad odlučiš prestati inputirati ono što ti 'znaš' da ja mislim, spreman sam nastaviti razgovor...

Ibort- meni je tema što se diže prašina oko knjige nekog 'pik zibnera' (OK, reakcija RKT bi bila poželjna, ali jbg), a da se (koje li ironije) štite ljudi koji se u javnim nastupima služe vrlo sličnim metodama... A ovakve gluposti koje se tiskaju možda nisu izravna posljedica, ali svakako im pomaže, što je koalicijska vlast maknula (uz svekoliko odobravanje) kaznenu odgovornost za klevetu. Pa to ovakvi, kao i neki novinarski krugovi itekako to koriste za plasiranje svakavih gadosti...

A što se tiče Crkve kao političkog faktora- oni bi trebali biti tretirani kao nevladina udruga (poput HHO, Zelene akcije i sl), i dati im da se koriste 'polugama moći' koje kao takvi imaju na raspolaganju.

Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku