| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; Opet se diže "kuka i motika" na Hrvatsku jer se bliži datum (01.siječnja 2008.) početka ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | ZERP Opet se diže "kuka i motika" na Hrvatsku jer se bliži datum (01.siječnja 2008.) početka primjene ZERPA (zaštićeni ekološko-ribolovni pojas Republike Hrvatske). Odluka o ZERP-u je donio Hrvatski sabor na sjednici održanoj 3. listopada 2003. Primjena ove odluke je trebala početi godinu dana nakon donošenja, ali je prolongirana zbog pritisaka iz EU u prvom redu Slovenije i Italije. Dakle Hrvatska nije proglasila Gospodarski pojas kako su to neki onda zahtjevali (HDZ i HSP koji su bili oporba) već samo zaštićeni ekološko-ribolovni pojas, no sad je bjelodano da ni na to nemamo pravo na svom teritoriju bez dozvole Italije i Slovenije. Povjerenik Europske Unije za proširenje Olli Rehn nas otvoreno upozorava da ne primjenjujemo, kako on kaže, jednostrano ZERP jer ćemo zapasti u nove probleme u pregovorima s EU. Ovakve ucjene su razlog zbog kojih nisam oduševljen EU. Stavit ću ovdje i cjelokupni tekst odluke Sabora o proglašenju ZERP-a i dopunu iste odluke da se lakše orijentiramo. Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 1,563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Europska unija pokušava na bilo koji način spriječiti ZERP...... Žele Hrvatsku u podređenoj poziciji te joj ne dopuštaju da samostalno ima kontrolu na tako važnom "polju"....... Primjenom ZERP-a Hrvatska ima značajan korak prednosti po pitanju ribarstva u odnosu na EU i to je ono što treba spriječiti...... Hrvati sada trebaju biti dovoljno politički hrabri da ideju ZERP-a dobro naplate EU i da tako počnu barem u nečemu određivati pravila kod pregovaranja......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: West Hercegovina Godina: 28
Poruka: 3,835
![]() ![]() | Re: ZERP Sve je tu jasno, EU ne želi da se primjeni ZERP i mala Hrvatska mora pognuti glave i slušati šta Europa kaže, inače ćemo dobiti po prstima
__________________ TORCIDA WEST HERCEGOVINA |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: ZERP Jednostavno ne mogu vjerovati da ta Europa kojoj mi bezuspješno težimo već više od desetljeća može biti tako nepravedna. Sad naši političari trebaju biti lukavi i doskočiti situaciji. Postoji više načina za to. Trebamo samo gospodarenje Jadranom prepustiti EU ili pojedinim njenim članicama i moći ćemo provesti što god želimo. Jednostavno je.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. Zadnji Uredio anthlon : 11-12-07 u 08:20. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: ZERP Mi ZERP nećemo uvesti u siječnju kako je bilo planirano. Vidite i sami ne samo da Slovenci prijete da će blokirat pregovore nego i onaj Oli Rehn savjetuje da ne proglašavamo ZERP jer će nam blokirat razgovore. Znam da HSS inzistira da se ZERP proglasi ali mislim da će naći kompromis zajedno sa HDZ-om. Pa neće HDZ-e sad rušiti temelje svoje politike - dakle, ulazak u EU. Jadno što nas Europa jebe kako hoće a mi tu ne možemo ništa. Samo čekam dan kad će se Sanader pojaviti pred kamerama i reći da privremeno odgađaju primjenu ZERP-a ali da će naći riješenje sa kojom će sve strane biti zadovolj(e)ne.
__________________ Nema smisla. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka
Poruka: 6,924
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP što se mene tiče ja bi ga proglasio a ono što bi se moglo desiti je sljedeće: mislim da bi sanader (ukoliko on sastavi vladu) mogao proglasiti ZERP (da se vidi kao njegova dosljednost u politici i ko fol da je ispunio obećanje) a onda bilateralnim sporazumom sa slovenijom i italijom omogućiti im korištenje našeg dijela pojasa pravno gledajući sve je uredu...on je zadovoljio birače i ispunio svoje obećanje a u isto vrijeme polizao šupak EU |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: ZERP Europska komisija protiv proglašenja ZERP-a – NACIONAL Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,662
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Ja sam za to da ih poslušamo- ako EU ne želi da proglasimo ZERP, bolje ga je ne proglasiti. ![]() Pa proglasimo onda isključivi gospodarski pojas... ![]()
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, zerp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:22.