| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; i ja tebi zelim ugodnu vecer,povlacim se i ja,zivio zakljucio sam na osnovu tvojih provokatorskih i bezobraznih postova ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #143 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: ZERP Gle, ja ne govorim da Austrija želi ili ne želi izaći iz EU, ja samo konstatiram čovjekovo stajalište da je Austrija 4. najbogatija država na svijetu, a ta tablica je napravljena prema MMF-ovim (Međunarodnom Monetarnom Fondu) podacima, a MMF se i bavi time, link o svakoj državi i njezinom BDP: Report for Selected Countries and Subjects Gdje se vidi da Austrija nije 4. najbogatija država na svijetu, a ni u Europi |
| | |
| | #144 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: ZERP Net.hr Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #145 (permalink) | |||
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 890
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Citat:
Citat:
Citat:
--- zanimljivo, seres po svima, a nisi se niti jednom rijecju osvrnuo na onaj moj poduzi post gdje sam odgovarao na tvoje izjave. sta, maca popapala jezik ili si uvidio stvarno stanje? i evo za neupucene: Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas Republike Hrvatske (kratica: ZERP) obuhvaća morski prostor od va*njske granice teritorijalnoga mora (Teritorijalno more ili teritorijalne vode je morski pojas širok 12 morskih milja, računajući od polazne crte u smjeru pučine. Vanjska granica teritorijalnoga mora jest crta kojoj je svaka točka udaljena 12 morskih milja od najbliže točke polazne crte. Svi strani brodovi i drugi plovni objekti imaju pravo neškodljivog prolaska teritorijalnim morem) u smjeru pučine do nje*gove va*njske granice dopuštene općim međunarodnim pravom, a privremeno slijedi crtu razgraniče*nja epikontinentalnog pojasa uspostav*ljenu Sporazumom između SFRJ i Talijanske Republike o razgraniče*nju epikontinentalnog pojasa iz 1968. godine. i jos citat nekog tipa sa forum.hr: Svaka pomorska država ima i svoju granicu na moru. Ta granica je 12 nautičkih milja od obale, kako od kopna tako i od otoka. Sve priko toga su međunarodne vode u kojima svaka pomorska država ima pravo proglasit Gospodarski pojas ili ZERP, ili arheološki pojas ili ...bla, bla, bla, na 200 milja od ovih 12 milja. Kako je naše more zatvoreno more mi imamo pravo proglasit svoj Gospodarski pojas ili ZERP samo do crte sredine Jadrana, a to ti je skoro pa više od pola Jadrana što Pujizima (Talijanima) jako smeta, a tu su još i Kekeci (Slovenci) koji se šlepaju uz ove prve umišljajući kako su i oni neka pomorska sila iako imaju toliko mora da ne mogu u nj vezat ni četri poštena leuta, a da ne bude gužva.
__________________ aj rest maj kejs Zadnji Uredio GajbaPive : 13-01-08 u 08:36. | |||
| | |
| | #146 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Čekaj malo, je li ti želiš reć slijedeće: Proglašavanjem ZERP-a automatski će se povećat ulov hrvatskih ribara? Mislim, to je ono što se može zaključit iz tvojih napisa... Nema potrebe ulagat ni u obnovu ribarske flote ni davat olakšice ribarima, ni promicat ribarstvo kao takvo. Dovoljno je samo proglasit da ZERP važi za članice EU, i istog trenutka ulov hrvatskih ribara raste eksponencijalno? I ti onda očekuješ da ja odgovorim na to?
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #147 (permalink) | |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
drugo sve navedeno bit ce lakse zaradom od naplate ZERP-a ako ce se on ikada i provoditi, u sto cisto sumnjam. sanader cijelu svoju politiku gradi na ulasku u EU i nece dopustiti da ga ista sprijeci u tome ili uspori. pa makar na stetu hrv gradjana, tj. u ovom slucaju ribara. a vjerojatno bi popusio i Rhenu kada bi mu to pomoglo da prije hrv udje u EU.
__________________ aj rest maj kejs | |
| | |
| | #148 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Nije samo Sanaderu cilj da Hrvatska uđe u EU nego i golemoj većini građana Hrvatske. To je jedna od rijetkih situacija u kojoj se želje Sanadera i građana ove zemlje podudaraju. A ovo kurčenje oko ZERP-a je samo Sanaderovo uvlačenje u čmar desnici. Sasvim glupo, nepotrebno i štetno uvlačenje.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #149 (permalink) | |
![]() ![]() molim? ovo ti je glupost nad gluposcu! molim te od kuda ti podatak da golema vecina gradjana zeli u EU? ako je tebi 50% golema vecina, onda stvarno si odlican matematicar. nadam se da si bolji u pravu...
__________________ aj rest maj kejs | |
| | |
| | #150 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP A odakle tebi da samo 50% građana želi da Hrvatska uđe u EU?
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, zerp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:44.