Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; i ja tebi zelim ugodnu vecer,povlacim se i ja,zivio zakljucio sam na osnovu tvojih provokatorskih i bezobraznih postova ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-01-08, 18:42   #141 (permalink)
Banned

Datum registracije: 17-12-07
Godina: 20
Poruka: 335
Cudomix
Re: ZERP

i ja tebi zelim ugodnu vecer,povlacim se i ja,zivio

zakljucio sam na osnovu tvojih provokatorskih i bezobraznih postova na svakoj temi na koju sam naisao da ti u njoj pises
Cudomix je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-01-08, 18:43   #142 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika cro_cashville615

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 37
cro_cashville615 se izdvaja iz mase

"ugodnu i lijepu vam vecer zelim"

a posebno tebi Cudomix
cro_cashville615 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-01-08, 18:54   #143 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Cudomix Pogledaj Poruke
Bolje vjerujem njemu nego vama
Gle, ja ne govorim da Austrija želi ili ne želi izaći iz EU, ja samo konstatiram čovjekovo stajalište da je Austrija 4. najbogatija država na svijetu, a ta tablica je napravljena prema MMF-ovim (Međunarodnom Monetarnom Fondu) podacima, a MMF se i bavi time, link o svakoj državi i njezinom BDP:
Report for Selected Countries and Subjects

Gdje se vidi da Austrija nije 4. najbogatija država na svijetu, a ni u Europi
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 08:00   #144 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,921
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Net.hr

Citat:
"Najveći dio tog posla obavit će Europska komisija koja je bila vrlo jasna sa svojim porukama u vezi ZERP-a, a nadam se da će to pitanje biti riješeno s novom hrvatskom vladom", rekao je Rupel, sudjelujući u razgovoru za emisiju Odmevi slovenske nacionalne televizije.

"Mi ćemo s naše strane pokušati pomoći hrvatskim prijateljima, no bit ćemo odlučni. Ako stvar ne bi bilo moguće odmah riješiti, nastupit će sankcije, a to za Hrvatsku ne bi bilo dobro", izjavio je Rupel
Ne znam zašto, al nikako me ne veseli situacija u kojoj nam dragi naši susjedi Slovenci svesrdno pomažu.
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 08:28   #145 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 890
GajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Za ulov ribe jednako bilo bi korisno osposobljavanje novih ribarskih brodova.

ZERP nema nikakav učinak na ulov ribe hrvatskih ribara.

Hrvatski ribari lovit će jednaku količinu ribe, proglasio se ZERP ili se ne proglasio.
nije tocno. hrvatski ribari nisu izlazili na more jer nisu imali sta loviti zbog prekomjernog i neogranicenog lova talijanskih, a djelomice i hrvatskih ribara. to je 100% tocno i provjereno jer da malo upalis TV i pogledas ijednu emisiju s tom tematikom vidio bi koji su problemi hrvstskih ribara.

Citat:
Po kojoj to logici?

Čim riba čuje da je proglašen ZERP, sama će doplivat do obale i iskočit na stol na ribarnici? Ili, još bolje, sama će uskakat u hladnjače?

Daj saberi se čovječe... pričaš gluposti.
riba ne zna gdje je ZERP, a gdje je talijanska obala, ali riba ZNA gdje je cisce more, a kako riba ne osjeti granicu ZERP-a vrlo rado ce doci u nase vode. i to je dio koji jebe talijane.

Citat:
Samim time što je Talijani i Slovenci neće lovit, ne znači da će naši ribari više lovit.

Od ribe u moru nema nikakve koristi. Korist je samo od ulovljene ribe.
ovdje mogu ponoviti prvi komentar i nadodati da ovdje direktnu financijsku korist ima drzava, a indirektnu korist imaju ribari koji ce imati vise ribe za loviti.
---
zanimljivo, seres po svima, a nisi se niti jednom rijecju osvrnuo na onaj moj poduzi post gdje sam odgovarao na tvoje izjave. sta, maca popapala jezik ili si uvidio stvarno stanje?

i evo za neupucene:
Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas Republike Hrvatske (kratica: ZERP) obuhvaća morski prostor od va*njske granice teritorijalnoga mora (Teritorijalno more ili teritorijalne vode je morski pojas širok 12 morskih milja, računajući od polazne crte u smjeru pučine. Vanjska granica teritorijalnoga mora jest crta kojoj je svaka točka udaljena 12 morskih milja od najbliže točke polazne crte. Svi strani brodovi i drugi plovni objekti imaju pravo neškodljivog prolaska teritorijalnim morem) u smjeru pučine do nje*gove va*njske granice dopuštene općim međunarodnim pravom, a privremeno slijedi crtu razgraniče*nja epikontinentalnog pojasa uspostav*ljenu Sporazumom između SFRJ i Talijanske Republike o razgraniče*nju epikontinentalnog pojasa iz 1968. godine.

i jos citat nekog tipa sa forum.hr:
Svaka pomorska država ima i svoju granicu na moru. Ta granica je 12 nautičkih milja od obale, kako od kopna tako i od otoka. Sve priko toga su međunarodne vode u kojima svaka pomorska država ima pravo proglasit Gospodarski pojas ili ZERP, ili arheološki pojas ili ...bla, bla, bla, na 200 milja od ovih 12 milja. Kako je naše more zatvoreno more mi imamo pravo proglasit svoj Gospodarski pojas ili ZERP samo do crte sredine Jadrana, a to ti je skoro pa više od pola Jadrana što Pujizima (Talijanima) jako smeta, a tu su još i Kekeci (Slovenci) koji se šlepaju uz ove prve umišljajući kako su i oni neka pomorska sila iako imaju toliko mora da ne mogu u nj vezat ni četri poštena leuta, a da ne bude gužva.

Zadnji Uredio GajbaPive : 13-01-08 u 08:36.
GajbaPive je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 11:52   #146 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Čekaj malo, je li ti želiš reć slijedeće:

Proglašavanjem ZERP-a automatski će se povećat ulov hrvatskih ribara?

Mislim, to je ono što se može zaključit iz tvojih napisa...

Nema potrebe ulagat ni u obnovu ribarske flote ni davat olakšice ribarima, ni promicat ribarstvo kao takvo. Dovoljno je samo proglasit da ZERP važi za članice EU, i istog trenutka ulov hrvatskih ribara raste eksponencijalno?

I ti onda očekuješ da ja odgovorim na to?
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 16:57   #147 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

GajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono nešto

Citat:
Čekaj malo, je li ti želiš reć slijedeće:

Proglašavanjem ZERP-a automatski će se povećat ulov hrvatskih ribara?

Mislim, to je ono što se može zaključit iz tvojih napisa...

Nema potrebe ulagat ni u obnovu ribarske flote ni davat olakšice ribarima, ni promicat ribarstvo kao takvo. Dovoljno je samo proglasit da ZERP važi za članice EU, i istog trenutka ulov hrvatskih ribara raste eksponencijalno?

I ti onda očekuješ da ja odgovorim na to?
prvo djelomicno tocno.
drugo sve navedeno bit ce lakse zaradom od naplate ZERP-a ako ce se on ikada i provoditi, u sto cisto sumnjam. sanader cijelu svoju politiku gradi na ulasku u EU i nece dopustiti da ga ista sprijeci u tome ili uspori. pa makar na stetu hrv gradjana, tj. u ovom slucaju ribara. a vjerojatno bi popusio i Rhenu kada bi mu to pomoglo da prije hrv udje u EU.
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 17:22   #148 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Nije samo Sanaderu cilj da Hrvatska uđe u EU nego i golemoj većini građana Hrvatske. To je jedna od rijetkih situacija u kojoj se želje Sanadera i građana ove zemlje podudaraju.

A ovo kurčenje oko ZERP-a je samo Sanaderovo uvlačenje u čmar desnici. Sasvim glupo, nepotrebno i štetno uvlačenje.
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 17:25   #149 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Citat:
Nije samo Sanaderu cilj da Hrvatska uđe u EU nego i golemoj većini građana Hrvatske. To je jedna od rijetkih situacija u kojoj se želje Sanadera i građana ove zemlje podudaraju.

molim? ovo ti je glupost nad gluposcu! molim te od kuda ti podatak da golema vecina gradjana zeli u EU? ako je tebi 50% golema vecina, onda stvarno si odlican matematicar.
nadam se da si bolji u pravu...
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 17:26   #150 (permalink)
doctor queñones

A odakle tebi da samo 50% građana želi da Hrvatska uđe u EU?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hrvatska, zerp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114