Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; Zašto nam se ovo događa. Talijani su od uspostave odnosa sa bivšom YU lovili u našem moru, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-03-08, 08:21   #201 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-02-07
Godina: 57
Poruka: 1,109
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat
Re: ZERP

Zašto nam se ovo događa. Talijani su od uspostave odnosa sa bivšom YU lovili u našem moru, koliko se sječam postojala su područja za koja su oni bivšoj YU plaćali goleme svote za izlov ( to je bila ''državna tajna''), pa se to tako nastavilo i do današnjih dana. Mislim da je to problem. Od 1.1.2008. naše topovnjače tribale su kružiti tim područjem, samo ih mi nemamao i ne možemo braniti to područje. Novci su u Linhenštajnu.
Hrvatska neće tako lako u EU, ne zbog ZERP-a već zbog drugih poglavlja, i na kraju Hrvatska je rasprodana, sve skoro što smo imali. Mislim da i dalje za male šolde dajemo taljanima da love u našem moru (to je problem), a to što se naši političari bave s tim ZERP-om to je zamagljivanje stvarnog stanja.
Mi se nismo mogli postaviti na taj način da naglasimo ''što EU dobiva s Hrvatskom, sa našim ulaskom u EU'' jer u EU se zna što i kakva se pljačka dohodila kod nas i kakav je odnos vlasti prema vlasništvu ovog naroda. Pa kad oni sve znaju, a znaju, jer prate što se kod nas dešava od '91, i iz tih razloga se tako ponašaju prema nama.

Još samo nešto nakon jučerašnjih događaja i izjava čudim se kako koalicija na vlasti uopče izdržava. Očito je održavaju samo mjesta dobivena ulaskom u koaliciju.
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 00:46   #202 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-03-08
Godina: 23
Poruka: 450
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Ma treba tu EU poslati u onu stvar. Vide da naši političari silno žele ući u nju i onda ih ucjenjuju na sve moguće načine. Da mi njima sada kažemo: "EU, ne želimo vas, hvala!" i prestali ih fermati, e onda bi oni promijenili priču, jer i oni nas žele da uđemo samo vide da nas mogu ucjenjivati. Onda opet u pregovore, ali ovaj put pod našim uvjetima, a ne njihovim. Uostalom, u EU narod sve više gubi svoja prava. Po ljudskim pravima je najjača Norveška i nije u EU, a i jedina je Europska zemlja koja nije u dugovima, pa si onda mislite.
Birtija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 00:57   #203 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Želiš reć da je Hrvatska usporediva sa Norveškom?

A po čemu to? Po gospodarstvu? Po BDP-u? Po ljudskim pravima? Po prirodnim resursima? Po kojem kurcu je Hrvatska usporediva sa Norveškom, molim te lijepo?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 10:22   #204 (permalink)
Regularni forumas

Očito nisi shvatio o čemu pričam. Nisam uspoređivao Hrvatsku i Norvešku uopće, ali Norvežani također nisu u EU niti namjeravaju ući. Iskreno, oni imaju puno veća ljudska prava nego što imaju ljudi u EU. Ispočetka, EU je bila kao zamisao dobra, ali sad su sve više ljudi u Europi protiv nje, jer su počeli donositi stvarno bolesne zakone. Svi smatraju da bi se Hrvatska financijski izvukla ako uđemo, ali praksa je drugačija. Večina firmi u Hrvatskoj će propasti ili će biti otkupljeni od strane stranaca, jer smo preslabo razvijeni za Europu. Dalmacija i Zagreb bi vjerojatno jedini opstali. Za Slavoniju bi to bila propast. Ovi pregovori su svi u korist Europe, a ne nas. Da se mene pita, nisam za EU, barem ne još i pod tim uvjetima.
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 10:23   #205 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 9,141
fat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnost

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Po kojem kurcu je Hrvatska usporediva sa Norveškom, molim te lijepo?
po broju stanovnika i po odnosu KN i NOK
Star 09-03-08, 10:47   #206 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,992
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
Večina firmi u Hrvatskoj će propasti ili će biti otkupljeni od strane stranaca, jer smo preslabo razvijeni za Europu. Dalmacija i Zagreb bi vjerojatno jedini opstali. Za Slavoniju bi to bila propast.
Da, Grčka i Portugal, ali i Irska su stvarno propale ulaskom u EU, nabroji mi firme koje bi propale, misliš LURA?, ovaj da već je u rukama stranaca, misliš HT?, a vidi isto tako, banke?, jok; misliš možda na onog židova (ne mislim vjersku pripadnost) Todorića, ne brini on već proizvodi u BiH, Srbiji i uvozi u RH, te kupuje Tursku, neće ti on propast.
Citat:
Ovi pregovori su svi u korist Europe, a ne nas. Da se mene pita, nisam za EU, barem ne još i pod tim uvjetima.
Je da, najbolje je da ti određuješ kako ćeš ući u jednu zajednicu
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 10:59   #207 (permalink)
Regularni forumas

Ne kažem da sam ja da odlučujem, ( i ja član u političkoj stranci, SDP-u, ako nekoga zanima), ali sam sigurno za referendum. Grčka, Portugal i Irska su definitivno daleko ispred nas po razvoju. Što se tiče razvoja, ispred smo Bugara i Rumunja, ali nama je problem što se dopuštamo ucijenjivati i što je Hrvatska po stopi korupcije i kriminala među vodečim zemljama, ne u Europi, već u svijetu. Ne sječam se gdje sam pročitao, ali se sječam da smo na 5. poziciji. Misliš da bi ulaskom u EU riješili taj problem?
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 11:53   #208 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 1,102
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

LOL, koji tu argumenti pljušte...

Najjači mi je argument Norveška...Na to ja kažem: kada ćemo biti na stupnju razvijenosti jedne Norveške, slažem se, onda je upitno što bi nam članstvo u EU donijelo...Ali pošto nismo...

Btw, ovo je sad offtopic...Postoji tema 'Jeste li za EU' u kojoj se raspravlja o tome...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 12:01   #209 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,992
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Misliš da bi ulaskom u EU riješili taj problem?
Misliš da bi ne ulaskom u EU riješili taj problem?

To nema veze sa ulaskom u EU.

Bitne su reforme, koje se brez kandidature za EU nebi dogodile (meni su bitne barem ), a kada dobijemo zeleno svijetlo za EU (a dobit ćemo kada se EU prohtje, ali će do tada sve važne reforme biti provedene) neka se raspiše referendum i ako narod oće neka odjebe EU.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 13:03   #210 (permalink)
Regularni forumas

Čuj, sve reforme koje nas vuku u EU, ne odgovaraju nama. Naravno ukidanje ZERP-a bi nam donijelo velike, posljedice, a da o drugima ne pričam. Recimo, jedina smo zemlja kojoj sude generalima koji su BRANILI svoju zemlju, a Srbi dobivaju čokoladice. Zapravo, oni se sad moraju odreći Kosova, ali eto, neka i oni dobiju malo kao i mi. Znači, vi mislite da treba izdati i prodati svu zemlju, uključujući i da se odreknemo ZERP-a zato da budemo članicom EU?! A što ćemo dobiti u zamjenu ako se odreknemo ZERP-a? Ja znam! Ništa!Bit ćemo sad 1 članica i više. Da ćemo živjeti bolje, čisto sumnjam!
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hrvatska, zerp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114