| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; Zašto nam se ovo događa. Talijani su od uspostave odnosa sa bivšom YU lovili u našem moru, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #201 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Zašto nam se ovo događa. Talijani su od uspostave odnosa sa bivšom YU lovili u našem moru, koliko se sječam postojala su područja za koja su oni bivšoj YU plaćali goleme svote za izlov ( to je bila ''državna tajna''), pa se to tako nastavilo i do današnjih dana. Mislim da je to problem. Od 1.1.2008. naše topovnjače tribale su kružiti tim područjem, samo ih mi nemamao i ne možemo braniti to područje. Novci su u Linhenštajnu. Hrvatska neće tako lako u EU, ne zbog ZERP-a već zbog drugih poglavlja, i na kraju Hrvatska je rasprodana, sve skoro što smo imali. Mislim da i dalje za male šolde dajemo taljanima da love u našem moru (to je problem), a to što se naši političari bave s tim ZERP-om to je zamagljivanje stvarnog stanja. Mi se nismo mogli postaviti na taj način da naglasimo ''što EU dobiva s Hrvatskom, sa našim ulaskom u EU'' jer u EU se zna što i kakva se pljačka dohodila kod nas i kakav je odnos vlasti prema vlasništvu ovog naroda. Pa kad oni sve znaju, a znaju, jer prate što se kod nas dešava od '91, i iz tih razloga se tako ponašaju prema nama. Još samo nešto nakon jučerašnjih događaja i izjava čudim se kako koalicija na vlasti uopče izdržava. Očito je održavaju samo mjesta dobivena ulaskom u koaliciju.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #202 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ZERP Ma treba tu EU poslati u onu stvar. Vide da naši političari silno žele ući u nju i onda ih ucjenjuju na sve moguće načine. Da mi njima sada kažemo: "EU, ne želimo vas, hvala!" i prestali ih fermati, e onda bi oni promijenili priču, jer i oni nas žele da uđemo samo vide da nas mogu ucjenjivati. Onda opet u pregovore, ali ovaj put pod našim uvjetima, a ne njihovim. Uostalom, u EU narod sve više gubi svoja prava. Po ljudskim pravima je najjača Norveška i nije u EU, a i jedina je Europska zemlja koja nije u dugovima, pa si onda mislite. |
| | |
| | #203 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Želiš reć da je Hrvatska usporediva sa Norveškom? A po čemu to? Po gospodarstvu? Po BDP-u? Po ljudskim pravima? Po prirodnim resursima? Po kojem kurcu je Hrvatska usporediva sa Norveškom, molim te lijepo?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #204 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ZERP Očito nisi shvatio o čemu pričam. Nisam uspoređivao Hrvatsku i Norvešku uopće, ali Norvežani također nisu u EU niti namjeravaju ući. Iskreno, oni imaju puno veća ljudska prava nego što imaju ljudi u EU. Ispočetka, EU je bila kao zamisao dobra, ali sad su sve više ljudi u Europi protiv nje, jer su počeli donositi stvarno bolesne zakone. Svi smatraju da bi se Hrvatska financijski izvukla ako uđemo, ali praksa je drugačija. Večina firmi u Hrvatskoj će propasti ili će biti otkupljeni od strane stranaca, jer smo preslabo razvijeni za Europu. Dalmacija i Zagreb bi vjerojatno jedini opstali. Za Slavoniju bi to bila propast. Ovi pregovori su svi u korist Europe, a ne nas. Da se mene pita, nisam za EU, barem ne još i pod tim uvjetima. ![]() |
| | |
| | #206 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: ZERP Citat:
Citat:
![]() | ||
| | |
| | #207 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ZERP Ne kažem da sam ja da odlučujem, ( i ja član u političkoj stranci, SDP-u, ako nekoga zanima), ali sam sigurno za referendum. Grčka, Portugal i Irska su definitivno daleko ispred nas po razvoju. Što se tiče razvoja, ispred smo Bugara i Rumunja, ali nama je problem što se dopuštamo ucijenjivati i što je Hrvatska po stopi korupcije i kriminala među vodečim zemljama, ne u Europi, već u svijetu. Ne sječam se gdje sam pročitao, ali se sječam da smo na 5. poziciji. Misliš da bi ulaskom u EU riješili taj problem? |
| | |
| | #208 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,102
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP LOL, koji tu argumenti pljušte... Najjači mi je argument Norveška...Na to ja kažem: kada ćemo biti na stupnju razvijenosti jedne Norveške, slažem se, onda je upitno što bi nam članstvo u EU donijelo...Ali pošto nismo... Btw, ovo je sad offtopic...Postoji tema 'Jeste li za EU' u kojoj se raspravlja o tome... |
| | |
| | #209 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: ZERP Misliš da bi ne ulaskom u EU riješili taj problem? To nema veze sa ulaskom u EU. Bitne su reforme, koje se brez kandidature za EU nebi dogodile (meni su bitne barem ), a kada dobijemo zeleno svijetlo za EU (a dobit ćemo kada se EU prohtje, ali će do tada sve važne reforme biti provedene) neka se raspiše referendum i ako narod oće neka odjebe EU. |
| | |
| | #210 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: ZERP Čuj, sve reforme koje nas vuku u EU, ne odgovaraju nama. Naravno ukidanje ZERP-a bi nam donijelo velike, posljedice, a da o drugima ne pričam. Recimo, jedina smo zemlja kojoj sude generalima koji su BRANILI svoju zemlju, a Srbi dobivaju čokoladice. Zapravo, oni se sad moraju odreći Kosova, ali eto, neka i oni dobiju malo kao i mi. Znači, vi mislite da treba izdati i prodati svu zemlju, uključujući i da se odreknemo ZERP-a zato da budemo članicom EU?! A što ćemo dobiti u zamjenu ako se odreknemo ZERP-a? Ja znam! Ništa!Bit ćemo sad 1 članica i više. Da ćemo živjeti bolje, čisto sumnjam! |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, zerp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:08.