Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; ja barem znam sta je i ne pljujem po nicemu,necu se vise mijesat...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-12-07, 19:51   #21 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,904
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto
Re: ZERP

ja barem znam sta je i ne pljujem po nicemu,necu se vise mijesat
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 19:59   #22 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,762
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Ne Damfisk, ZERP je neka preverzija na temu gospodarskog pojasa. Prednosti ZERP-a su da se 1 povećavaju treitorijalne vode RH* (ne na uštrb ikoga, nego na tzv. međunarodne vode), i to samo za gospodarenje. Druga prednost toga su čvrsta pravila gospodarenja, te prihodi od ribarenja stranih ribara u nšem ZERP-u- npr. Talijanima se može dozvoliti izloviti x tona ribe u našem ZERP-u, što su onda oni dužni platiti. Treća je prednost da su ZERP i IGP orijentirani zaštiti resursa- u prvom redu ribljeg fonda... Npr. mi sad ne možemo spriječiti izlov srdele iz 'našeg dijela' Jadrana, iako je našim ribarima sad nastupa zabrana izlova kako bi se obnovio sve manji fond srdele u Jadranu- sa ZERP-om će takvi zakoni vrijediti za sve ribare...

* sada su 12nm od obale i otoka, a ZERP i isključivi gospodarski pojas nam daju gspodarenje do polovice Jadrana

Inače, Damfisk ti bi kao legalist trebao znati da je UN dao pravo svakoj državi članici da proglasi isključivi gospodarski pojas, dakle to je naše neotuđivo pravo i ničija prava se time ne će povrijediti...
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 20:11   #23 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

OK. Ali ja pitam slijedeće:

Na koji način će ZERP poboljšati situaciju Hrvatske na Jadranu?

Koje su prednosti ZERP-a u odnosu na trenutno stanje?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 20:20   #24 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
OK. Ali ja pitam slijedeće:

Na koji način će ZERP poboljšati situaciju Hrvatske na Jadranu?

Koje su prednosti ZERP-a u odnosu na trenutno stanje?
Ovo ispod je vjerojatno napisano kineskim pismom pa nije dovoljno jasno?

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Ne Damfisk, ZERP je neka preverzija na temu gospodarskog pojasa. Prednosti ZERP-a su da se 1 povećavaju treitorijalne vode RH* (ne na uštrb ikoga, nego na tzv. međunarodne vode), i to samo za gospodarenje. Druga prednost toga su čvrsta pravila gospodarenja, te prihodi od ribarenja stranih ribara u nšem ZERP-u- npr. Talijanima se može dozvoliti izloviti x tona ribe u našem ZERP-u, što su onda oni dužni platiti. Treća je prednost da su ZERP i IGP orijentirani zaštiti resursa- u prvom redu ribljeg fonda... Npr. mi sad ne možemo spriječiti izlov srdele iz 'našeg dijela' Jadrana, iako je našim ribarima sad nastupa zabrana izlova kako bi se obnovio sve manji fond srdele u Jadranu- sa ZERP-om će takvi zakoni vrijediti za sve ribare...

* sada su 12nm od obale i otoka, a ZERP i isključivi gospodarski pojas nam daju gspodarenje do polovice Jadrana

Inače, Damfisk ti bi kao legalist trebao znati da je UN dao pravo svakoj državi članici da proglasi isključivi gospodarski pojas, dakle to je naše neotuđivo pravo i ničija prava se time ne će povrijediti...
I opet damfisk u nedostatku argumenata mutiš vodu.

Reci jasno što misliš, ostavi se izrugivanja ostalih kolega.

Uopće nije bitno gubi li Hrvatska što ili eventualno dobiva ZERP-om, već se radi o osporavanju suverenog prava jedne države i ti to jako dobro znaš.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 20:24   #25 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

A na koji način EU nama osporava suvereno pravo da proglasimo ZERP?

Prijeti nam oružanim napadom? Rušenjem vlasti? Okupacijom?

EU samo kaže: "Proglastie ZERP, pa ćemo mi onda postupit onako kako mi smatramo da je najbolje"

Ja tu ne vidim nikakvo ograničavanje suverenog prava.
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 20:32   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Na koji će način poboljšati? Evo, Talijanski ribari će uvođenjem ZERP-a morati plaćati izlov ribe u 'našem dijelu' Jadrana- a to znači slijedeće, RH će kontrolirati količinu izlovljene ribe, usto će višak kvote za izlov (ako naši ribari ne mogu izloviti onoliko ribe koliko treba) prodavati stranim ribarima (prihod države). Trenutno stanje je da Talijanski ribari devastiraju (i to doslovce) riblji fond u 'našem dijelu' Jadrana.

Ovo gore su prednosti za: 1. eko-sistem 'našeg dijela' Jadrana jer se sprečava pretjerani izlov ribe (a pretjerani izlov je sadašnje stanje), 2. naše ribare, 3. državu sa dodatnim izvorom prihoda (tim više što se naše područje nad kojim možemo gospodariti povećava nekoliko puta, ako se ne varam).

Sigurno ih ima i još, no nisu li ove dovoljne?
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 20:48   #27 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

mi i sada možemo loviti ribu i ne zagađivat jadran do polovice. nitko nan to ne brani. samo mi nemo ni koča ni ribara koji bi pokrili taj prostor. nemamo ni ribara ni koča da pokrijemo naše teritorijalno more do 12 milja. ja san sa jednog otoka tako da znan to vrlo dobro.
sa ovin zerp-om mogli bi samo zabraniti talijanima i slovencima da oni love ribu.
prema tome nije istina da zerp nije na uštrb nikoga.
a šta mi stvarno dobijamo:
1. nemamo dovoljno ribara da pokrijemo zerp tako da se nećemo obogatit na ribi, te
2. nemamo obalnu stražu ni mornaricu da štitimo taj prostor tako da će i dalje talijani lovit tu
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 21:04   #28 (permalink)
Akademik Foruma

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
A na koji način EU nama osporava suvereno pravo da proglasimo ZERP?

Prijeti nam oružanim napadom? Rušenjem vlasti? Okupacijom?

EU samo kaže: "Proglastie ZERP, pa ćemo mi onda postupit onako kako mi smatramo da je najbolje"

Ja tu ne vidim nikakvo ograničavanje suverenog prava.
Evo pralele- ako tebi država kaže, ti imaš pravo staviti teglu sa cvijećem kraj prozora, ali ako to učiniš bit ćeš recimo oglobljen, ti ćeš to smatrati u redu? Ne ćeš svoja građanska prava smatrati povrijeđenima?!? Ne ćeš to smatrati nepravdom?

MarinkoM8- niti jedno niti drugo ne stoji jer:

1. ako mi ne izlovimo ili će se a) obnavljati riblji fond b) država zarađivati novce dozvoljavajući drugima da izlove višak

2. granicu ZERP-a će biti puno lakše i učinkovitije nadzirati jer je to ravna crta duž koje se treba patrolirati, a na nepravilna i puno duža granica kakva je granica naših teritorijalnih voda...
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 21:19   #29 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

wolf zapravo tvoje ne stoji

1. ribe ne znaju di počinje zerp, a završava teritorijalno more, kao ni di je hrvatsko a di talijansko more (u slovensko uđu, a ako pate od klaustrofobije izađu), za obnovu ribljeg fonda tribalo bi u cilom jadranu zabranit izlov ribe (a to bi mogla samo eu psst )
što se novca tiče puno puno više ćemo izgubit ne ulaskom u eu neo od ribe

2. ravnu crtu jest lakše nadzirat ako je ta crta blizu al koliko je daleko ta ravna crta i koliko je duga, po tvojoj logici onda bi mogli povuć ravnu crtu na azorima koju bi bilo lako nadzirat, a ko će do nje doći
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 21:27   #30 (permalink)
Akademik Foruma

Ma da, u pravu ste- Talijani i Slovenci se boje tog ZERP-a upravo zato što mi ne ćemo time ništa dobiti, a oni ne će ništa izgubiti... U biti oni su blesaviji od nas- mi samo hoćemo proglasiti nešto što nema nikakve koristi, a oni su još blesaviji jer misle da će time nešto izgubiti...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hrvatska, zerp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114