Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; Slobodno daj svoju ideju. btw pitanjce, dal jedeš ribu?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-03-08, 19:59   #331 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex
Re: ZERP

Slobodno daj svoju ideju.

btw pitanjce, dal jedeš ribu?
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-03-08, 22:27   #332 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Sjeverno more 575,000 km²
Jadran 160,000 km²
pa sad bara il ne

no bez obzira na to mislin da uopće ne bi bilo loše kada bi se ribolov u potpunosti zabranija, stanje ribe u jadranu je ionako katastrofalno
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 11:04   #333 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-03-08
Poruka: 64
kastaš se izdvaja iz mase

Naravno da jedem. I lovim... mmmm kad spičiš dobrog komada na osti pa ga za pola ure nabrzinu očistiš i basiš na gradele... slurrrppp... evo sad mi idu sline...

marinko:
Nije uopće bitna veličina mora nego njegova kvaliteta i raznolikost podmorja i obale.
A tu Jadran nadjebava mnoga mora na ovom planetu.
Prvo , zaštićen je od ikakvih većih vremenskih neprilika, drugo - ima i dubokih djelova i masu otoka tj plićina a treće još je relativno čisto more koliko toliko a i klima i temperature su su odlične ovdje.

To sve skupa je super pogodno za puno - puno različitih vrsta riba i ostalih morskih organizama za razliku od recimo Sjevernog mora u kojem uspijeva samo par vrsta.

Kad zaroniš u Jadran, stari moj na nekim mjestima to izgleda kao da si u nekom ludom botaničkom vrtu sa tisućama vrsta a toga više nema nigdje u mediteranu - nigdje. Ovo je još jedini pravi podmosrki vrt koji je ostao u Mediteranu i jedno se koraljni grebeni Tihog mogu mjerit sa takvom raznolikošću vrsta i života u njemu.

To triba sačuvat iako neki luudi ne vide dalje od "ja ću uvatit sto kila ove ribe i prodat i imaću 1000 eura ha!"

A triba naravno sačuvat i gradit i uzgajat taj riblji fond koji naravno ne može opstat u moru u kojem je podmorski život i ostali organizmi uništen.
Sve je to povezano kao što bi danas tribalo i svako dijete znat.

Da ne spominjem i turizam čisto povezan sa ronjenjem itd.
kastaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 11:09   #334 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-01-08
Poruka: 370
klik™ se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku klik™

Eh, Slovenci traže odštetu...tako net.hr piše...Ma oni bi i da im more damo
klik™ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 11:34   #335 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 57
Poruka: 888
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Pa i trebaju pitati oštetu kad nismo bili dosljedni i proveli odluku da ZERP stupi na snagu 1.01.2008.g.
Nemamo topovnjače, imamo ribarice i glisere koji su mogli krstariti i čuvati naš pojas, ali netko se osobno naguzio pa neka ga sad jebu svi pa i osim slovenaca i talijani i cila EU.
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 13:32   #336 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: kastaš Pogledaj Poruke
Naravno da jedem. I lovim
Super, neću pitati dal imaš dozvolu ili ne, ali dal bi ti bez ribe mogao živjeti, recimo da se provede zabrana izlova svih riba u Jadranu (da se repopulira riblja vrsta)?
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 14:45   #337 (permalink)
Starter

Datum registracije: 10-03-08
Poruka: 64
kastaš se izdvaja iz mase

Ma lovim sasvim rijetko, mada da si nekako nabavim komadić broda sredio bi i dozvolu naravno pa bi mogao i živjet od toga.

Vex:
Nemože se zabranit izlov sve ribe u Jadranu. To zerp i nije ako si slučajno mislio da je.
Nije.

Da se obnovi riblji fond ugroženih vrsta potribno je zabranit ili ograničit izlov samo u nekim određenim mjesecima i možda ga ograničit na točno određene količine kroz nekoliko godina a onda opet dozvoljavat izlov točno određenih količina koje bi omogućila ili stalnu populaciju ili rast.

A ovi Slovenci me sve više i više nerviraju, čisto me svrbi da im pošaljemo četvrtu malo...
kastaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 03:20   #338 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 441
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija

Citat:
Pravi autor: kastaš Pogledaj Poruke
A ovi Slovenci me sve više i više nerviraju, čisto me svrbi da im pošaljemo četvrtu malo...
Imam tetku i bratiće u Sloveniji. Izgleda da će se vratiti jer ih Slovenci neće zaposliti i stalno ih vrijeđaju jer su Hrvati. Ma treba im šljopiti granatu i paziti da radijacija eksplozije ne pogodi Mađare i Austrijance. Ako pogodi kojeg Talijana, to su dvije muhe jednim udarcem.
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 13:25   #339 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,762
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Što je ostalo od ZERP-a?

Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 14:00   #340 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 974
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
Imam tetku i bratiće u Sloveniji. Izgleda da će se vratiti jer ih Slovenci neće zaposliti i stalno ih vrijeđaju jer su Hrvati. Ma treba im šljopiti granatu i paziti da radijacija eksplozije ne pogodi Mađare i Austrijance. Ako pogodi kojeg Talijana, to su dvije muhe jednim udarcem.
A vidi moj primjer:

Moj otac radi u Sloveniji već 25 godina i nikad ali baš nikad nije osjetio niti trunku vrijeđanja i omalovažavanja zato što je Hrvat, dapače.
Btw, u njegovoj firmi od njih 25 čak 17 je Hrvata...I sve funkcionira besprijekorno...

Ne kažem da ti lažeš i izmišljaš, ali mislim da u ovome tvome primjeru ima nešto 'više' od onoga što si rekao

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hrvatska, zerp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114