| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi ZERP u Znanost forumu; Slobodno daj svoju ideju. btw pitanjce, dal jedeš ribu?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #332 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,069
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Sjeverno more 575,000 km² Jadran 160,000 km² pa sad bara il ne ![]() no bez obzira na to mislin da uopće ne bi bilo loše kada bi se ribolov u potpunosti zabranija, stanje ribe u jadranu je ionako katastrofalno |
| | |
| | #333 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-03-08
Poruka: 64
![]() | Re: ZERP Naravno da jedem. I lovim... mmmm kad spičiš dobrog komada na osti pa ga za pola ure nabrzinu očistiš i basiš na gradele... slurrrppp... evo sad mi idu sline... marinko: Nije uopće bitna veličina mora nego njegova kvaliteta i raznolikost podmorja i obale. A tu Jadran nadjebava mnoga mora na ovom planetu. Prvo , zaštićen je od ikakvih većih vremenskih neprilika, drugo - ima i dubokih djelova i masu otoka tj plićina a treće još je relativno čisto more koliko toliko a i klima i temperature su su odlične ovdje. To sve skupa je super pogodno za puno - puno različitih vrsta riba i ostalih morskih organizama za razliku od recimo Sjevernog mora u kojem uspijeva samo par vrsta. Kad zaroniš u Jadran, stari moj na nekim mjestima to izgleda kao da si u nekom ludom botaničkom vrtu sa tisućama vrsta a toga više nema nigdje u mediteranu - nigdje. Ovo je još jedini pravi podmosrki vrt koji je ostao u Mediteranu i jedno se koraljni grebeni Tihog mogu mjerit sa takvom raznolikošću vrsta i života u njemu. To triba sačuvat iako neki luudi ne vide dalje od "ja ću uvatit sto kila ove ribe i prodat i imaću 1000 eura ha!" A triba naravno sačuvat i gradit i uzgajat taj riblji fond koji naravno ne može opstat u moru u kojem je podmorski život i ostali organizmi uništen. Sve je to povezano kao što bi danas tribalo i svako dijete znat. Da ne spominjem i turizam čisto povezan sa ronjenjem itd. |
| | |
| | #335 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 57
Poruka: 888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Pa i trebaju pitati oštetu kad nismo bili dosljedni i proveli odluku da ZERP stupi na snagu 1.01.2008.g. Nemamo topovnjače, imamo ribarice i glisere koji su mogli krstariti i čuvati naš pojas, ali netko se osobno naguzio pa neka ga sad jebu svi pa i osim slovenaca i talijani i cila EU.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #337 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-03-08
Poruka: 64
![]() | Re: ZERP Ma lovim sasvim rijetko, mada da si nekako nabavim komadić broda sredio bi i dozvolu naravno pa bi mogao i živjet od toga. Vex: Nemože se zabranit izlov sve ribe u Jadranu. To zerp i nije ako si slučajno mislio da je. Nije. Da se obnovi riblji fond ugroženih vrsta potribno je zabranit ili ograničit izlov samo u nekim određenim mjesecima i možda ga ograničit na točno određene količine kroz nekoliko godina a onda opet dozvoljavat izlov točno određenih količina koje bi omogućila ili stalnu populaciju ili rast. A ovi Slovenci me sve više i više nerviraju, čisto me svrbi da im pošaljemo četvrtu malo... |
| | |
| | #338 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: ZERP Citat:
![]() | |
| | |
| | #340 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ZERP Citat:
Moj otac radi u Sloveniji već 25 godina i nikad ali baš nikad nije osjetio niti trunku vrijeđanja i omalovažavanja zato što je Hrvat, dapače. Btw, u njegovoj firmi od njih 25 čak 17 je Hrvata...I sve funkcionira besprijekorno... Ne kažem da ti lažeš i izmišljaš, ali mislim da u ovome tvome primjeru ima nešto 'više' od onoga što si rekao ![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, zerp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:17.