| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH u Znanost forumu; Jutarnji.hr Citat: "Hrvati žive u BiH više od tisuću godina. Oni, dakle, nisu iseljeništvo", rekao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | ||
| Banned | Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH Jutarnji.hr Citat:
nit su rođeni u RH, nit žive u RH ... Citat:
| ||
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,122
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH I ja se slažem sa ovim...zašto bi glasali kad to ne utječe na njih,koliko na one koji žive u hrvatskoj.
__________________ This is the way the world ends Not with a bang but a whimper. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 689
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH Točno, samo triba znati da je do sada sa njima HDZ i pobjeđivao na izborima. Oni bi možda i mogli glasati ali bez utjecaja na izborne rezultate, samo kao neki oblik čisto počasnog prisustva u Saboru odnosno sa utjecajem samo na iseljeničke probleme i slično jer ovo što se do danas radi sa njihovim glasovima mislim da ne postoji nigdi u svitu. Samo ne razumin ovo "zabranit" smatram da takva izborna jedinice ne triba ni postojati, što bi mi odavle nekom zabranjivali, mi samo ne smimo dozvoliti da oni sa svojim glasovima utječu na izborne rezultate i to je to. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH S takvom najavom je napravio dobar iskorak i ukazao na razliku u programima SDP-a i HDZ-a. Za razliku od sada već "klasičnih" programa veći deficit i industrijalizacija ili manji deficit i deindustrijalizacija. I tu baš račuma na glasove neopredijeljenih birača no nda je morao uslijediti hladan tuš. Kroz izjave Ljube Jurčića i Mate Arlovića progovorio je kalkulantski duh stare garde: „Mi bismo, ali nije sada vrijeme...“ ili „ Mi bismo, ali to su tri glasa dijaspore koja gubimo… “. I nakon toga ostaje sam na brisanom prostoru - a HDZ kreće u protuofenzivu na cijelom frontu. Na Glavnom odboru dao je nekakvu izjavu o unutarstranačkoj demokraciji pa onda nastupio sa starom provjerenom o potrebi sankcioniranja pretvorbenoga kriminala, ratnog profiterstva, konsenzusa, bla, bla, bla… I kad su se u SDP-u spotakli o same sebe i unutarstranačku demokraciju-kalkulaciju, na drugoj strani Sanader shvaća da više nema razloga za strah. Napada Jurčićev gospodarski program - koji nema tko braniti jer je ovaj otišao u Ameriku, najavljuje budući pomlađeni kabinet, gradnju pelješkog mosta, smanjenje PDV-a novinskim izdavačima… Šteta što i HDZ nema unutarstranačku demokraciju pa da, recimo, Šuker kaže kako ovo sa mostom baš i nije neka ideja jer u tome nema izborne računice za pobijedu u Velikoj Gorici, a uz to sve tu je još i njegovo Veličanstvo deficit… No, jedni su čini se odlučili pobijediti na izborima, a drugi razvijati unutarstranačku demokraciju. I onda još javni nastupi - Sanader šalje pobočnike u izravne okršaje - Otvoreno, U sridu i drugdje gdje se ništa konkretno ne kaže a predviđeno vrijeme jako brzo iscuri - više/manje uspješno se baca prašina i njemu se stvara čist prostor za konsolidirane izjave bez mogućih podpitanja u Licima nacije, Temi dana i drugdje. Oporba je počela gubiti početnu inicijativu a ovi se polako vraćaju na mala vrata. ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH Citat:
Jednostavno, Ivo se dao u posao. Kad bi barem pola te energije utrošio na rješavanje gospodarskih, financijskih, socijalnih i inih problema. Hrvatskih, da bude jasno, ne svojih.
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH a ja san svatila da on ce njim pomoc Hrvatila u BiH ajme sve sam se zeznula :-(no nije to smijesno Mozda on bih mogao Definirati, Tko su onda Hrvati u BiH ako nisu iseljenistvo mozda su marsianci, jel su Bosnjaci, jel su Njemci Ajde Zoky , jel ista znas o svoje povjesti i kako onda Definiras tu povjesto Moralno, ne samo politicko Ja imam neugodni osjecaj da ovaj je dosao iz Nigdje tocno kao Drug Tito samo ovaj je mlad i bit ce vam 50 Regiskoj plakanje opet stvarno sam ocekivala Vise od ovoga, ali vidise da sile vece od nas rade dan i noc
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 923
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH Citat:
1. pomoći se može hrvatima u BiH i na druge načine....To što im daš pravo glasa u RH im ne znači apsolutno ništa - oni pomoć u rješavanju svog statusa trebaju tražiti u Sarajevu a ne u Zagrebu... 2. hrvati u Bosni su konstitutivni narod Bosne i Hercegovine, a nisu iseljenici 3. upravo ih je politika HDZ-a učini gasterbajterima u BiH | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zoran Milanović: Ako SDP pobijedi, zabranit će glasovanje Hrvatima iz BiH Citat:
Politika HDZ-a je njima nista sluzilo, da! Ali tkako cemo onda i Dalje moc njima politicki pomoc..? kako onda Representiramo Hrvate u BiH kao Drzava sa nasi konstitutivni narod tamo ? ili je ovo prvi korak dase odreknemo svima u BiH?
__________________ Ako nesto 17 godina vec Neradi ..... Radite nesto sasvim drugacije ! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bih, glasovanje, hrvatima, milanovic, pobijedi, sdp, zabranit, zoran |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:10.

ajme sve sam se zeznula :-(