Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

Molim odgovor

Raspravljate o temi Molim odgovor u Poljoprivreda forumu, dio Ekonomija foruma; Poštovanje gospodo poljoprivrednici, Prije nekoliko dana bio sam na selu i vidio nešto što mi se nikako nije svidjelo. Priznajem ...

Početnik
    Datum registracije
    06-05-07
    Poruka
    51
    Liked
    4 times

Molim odgovor

Poštovanje gospodo poljoprivrednici,

Prije nekoliko dana bio sam na selu i vidio nešto što mi se nikako nije svidjelo. Priznajem ne poznajem običaje, niti načine obrađivanja zemlje, pa će Vam se i moje pitanje možda činiti smiješnim. Naime, mještani cisternama izvlače svoje fekalije iz septičkih jama, te ih potom odvoze u svoje vrtove i njive, pa vrše gnojidbu zemlje (valjda sam se dobro izrazio?). Poslije, dobivene plodove prodaju po tržnicama, te ostalim velikim nakupcima. Meni se čini čak malo ogavno da jedem plodove izrasle iz takvih vrtova, no možda je to ustvari uobičajena pojava.
    Da se razumijemo, neki su mi rekli da koriste samo stajsko gnojivo za zemlju, a neki opet da je šteta da se i ove fekalije (od ljudi) ne iskoriste.
    Ispričavam se na dužini pisma i molio bih Vas da ne shvatite ovo pismo kao neku vrstu provokacije, samo prvi put sam vidio ovako što pa sam ostao u čudu. Bok!

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Iochannes
    Datum registracije
    27-10-06
    Poruka
    798
    Liked
    0 times

Re: Molim odgovor

Hehe
    To se zove ekološki uzgoj na biorazgradivoj organskoj tvari

Uz uvjet da nema deterdženata, masnoća, teških metala i inih onečišćenja to se sve razgradi i reciklira.

Npr - gdje završavaju sve silne kanalizacije? Možemo pričati o kemijskom i mehaničkom tretiranju ali glavnina otpada svejedno završi u vodi. I poslije to konzumiramo kroz razne šarane, smuđeve, lignje, hobotnice, ciple itd...
    Sve je to u zatvorenom krugu - samo je pitanje "dopustive" koncentracije.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!

Lajkaj nas na Facebooku