| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Poruke/Čestitke Raspravljate o temi sretan ti tvoj dan majko u Ostalo forumu; evo ove godine pada na 11.05. pa ako ima negde tema neka se premesti. Ja trazio nisam nasao. Danas ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | sretan ti tvoj dan majko evo ove godine pada na 11.05. pa ako ima negde tema neka se premesti. Ja trazio nisam nasao. Danas je slava svih majki i fala im sto su nas rodile, njegovale, sisu davale i obrazovale nas. Tek danas dozivih i prepoznah to odrastanjem i druzenjem sa majkom. Dugujem ti majko život, a tvoja većna sreća i nasmijano lice će da me prati kroz život. Danasnje neke zene ne vole da mi muskarci velicamo "kult majke" u obitelji misleći da će da ostanu potćinjene i većno žena majka u kući, a opet sa druge strane neki muževi misle da je jedini smisao žene da bude majka i da odgaja i odhrani decu. Nije niti jedno dobro jer nemoš biološki izjednačit ženu i muža ali u stvari radi se o jednakopravnosti i jednakovrijednosti. Problem nastaje kada se stavljamo u poziciju jednih ili drugih i krećemo sa te tačke stajališta. Za iskrivljeni pristup liku ženi zaslužniji su muškarci jer su je kroz decenije historije celo vreme slikali, dal golu dal obućenu i kiparisali u glini i drvetu a i u kamenu. Dobro ona to i zaslužuje al ne baš sada toliko i svašta toga. Jedinstvenu činjenicu da je prva reč na usnama deteta "mama" e to niko nemože da demantuje. Danas nas je globalizacija i savremeno društvo shebalo, ne samo mame već i tate. Zaposlene po ceo dan a sa dolaskom kući želi malo odmora, ali ne odlazi detetu i prića sanjim jer prava majka potrebe deteta stavlja ispred svojih potreba. Ona ne gleda sapunicu il odgovara na forumu a oglusuje se o plać deteta. Ne, ne detetove potrebe su uvek ispred vlastitih potreba i to je to. Danas u svojoj zeni vidim isto tako jednu briznu majku u cijem okrilju utocista i sklonista pronalazi moj najmladi Karlo. Prvi zagrljaj i gutljaj hrane dala vam je majka. fala joj. Moja zena sasobom voda svoga sina i zajedno donose kuci novac i hranu. Rade od svitaja dana. Sretna je majka koja Sabana za sina ima, a obiteljske tradicije vezu me za majku i podsecaju na njenu meku ruku. I secam se kako sam gol ćekao da mi majka opere moju kosulju ili ju zasije pa da mogu izaci u beo svet da se igram sa svojim drugarima. Majcinu ljubav tesko cu da uzvratim i koliko se god trudio uviđam da to necu moci. Prevelika je to žrtva i ljubav i nemogu je opisati ovde na malo prostora. Mogu samo da kažem: fala majko tebi, što si mi bila majka.
__________________ otišo sam iz Bosne, al` Bosna nije iz mene. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,632
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: sretan ti tvoj dan majko Baš lijepi post Šabane....I ja svim mamama želim sretan njihov dan!
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| charolastra | Re: sretan ti tvoj dan majko sretan majčin dan svim mamama i od mene ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: dan, majka, majki, majko, sreta |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:11.