Raspravljate o temi Intervju za posao u Posao forumu, dio Život i Stil foruma; U četvrtak imam svoj prvi intervju za posao, i to na engleskom. Engleski nisam pričala dugo, pa se bojim da ...
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
Ajmo biti malo ozbiljni, može?Važno mi je ovo
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
Sorry...
Nisam nikad bio na razgovoru za posao... O kojem se poslu radi i kakva pitanja očekuješ opće?
...'cause the rule is blood for blood!!!!!
1 - pričaj, nemoj stati, nemoj tražiti pravu riječ na engleskom već opiši to što želiš reći na drugi način ( što bi rekli, go around )
2 - ako ne razumiješ pitanje traži ih da ga ponove ( would you please repeat that? ili could you rephrase that? tipa nek to isto pitaju na drugi način..)
^![]()
...'cause the rule is blood for blood!!!!!
Uvijek su poželjna pitanja vezana za posao u kojima se vidi da razumiješ posao samo te zanimaju detalji. Nepoželjna su pitanja o plaći, to si mogu dozvoliti samo oni koji prelaze sa jednog posla na drugi.
Spremi se na pitanja o svojim manama i vrlinama i uskladi te odgovore s karakteristikama potrebnim za taj posao.
I ona neizostavna o obrazovanju i tvojim ciljevima u budućnosti ( gdje te osim pitanja o karijeri nažalost znaju i neizravno pitati kad se udaješ, kad planiraš dijete, koliko ih misliš imati itd)
"Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
Nestio, sed fieri sentio et excrucior."
kao prvo probaj da te prođe trema što prije jer ćeš nakon toga pjevušiti engleski
drugo, ako ne razumiješ pitanje slobodni pitaj jer da bi dala dobar odgovor moraš i dobro razumijeti pitanje zar ne?
treće, ako je to prvi krug razgovora onda NEMOJ pitati za plaću. o tome će se razgovarati u sljedećim krugovima ako prođeš prvi interview. bilo bi dobro malo pogledati na net-u šta firma radi i gdje radi i sl. čisto da dobiješ uvid o njoj jer će neka pitanja (možda i većina) biti upravo o poslu.
u slučaju da je to jedini interview nakon čega uzimaju kandidate onda ih možeš pitati o uvjetima rada, znači bukvalno pitaš " Možete li mi malo reći o uvjetima rada kod vas?". Oni će znati o čemu se radi.
uzmi u obzir da ti je to prvi mogući posao, da si bez iskustva tako da vjerovatno nemožeš očekivati neku extra plaću.
ne znam tvoju stručnu spremu, o kojem se poslu radi i sl. ali ja kad sam išao na razgovor za prvi posao meni je bilo važnije da dobijem posao nego da mi plaća bude nešto velika. jer jednom kad počneš raditi onda je znatno lakše tražiti daljnje poslove
EDIT: sad vidim da je internacionalna kompanija i da je riječ u ljudskim potencijalima. pošto ja radim u sličnoj firmi prilično sam siguran da je to tek PRVI od moguća dva ako ne i tri interview. možeš očekivati pitanja, o svojim planovima, gdje se vidiš za 3 ili 5 godina, kako misliš da možeš doprinjeti kompaniji i tako dalje. odgovori su ti nešto kao "cilj mi je što prije naučiti posao", "kompaniji mogu pružiti svoju energiju i entuzijazam" itd. možda zvuči smiješno sad ali vjeruj, to su ti šabloni koji se koriste u takvim situacijama.
ljudski potencijali, pitati će te znaš li pisati ugovore, obračunavati plaće, eventulano poreze i sl.
ako je internacionalan firma vjerovatno imaju urede i vani. prema tome, možete te pitati da li spremna ići na kraća ili dulja putovanja radi edukacije. neravno tvoj odgvorov bi trebao biti DA ili APSOLUTNO ili NEMA PROBLEMA ili DOŠLA SAM DA UČIM PA PREMA TOME SAM SPREMNA NA PUTOVANJE i sl.
Zadnji Uredio fat_boy_slim : 25-11-08 u 10:47