Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 22

Intervju za posao

Raspravljate o temi Intervju za posao u Posao forumu, dio Život i Stil foruma; U četvrtak imam svoj prvi intervju za posao, i to na engleskom. Engleski nisam pričala dugo, pa se bojim da ...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Intervju za posao

U četvrtak imam svoj prvi intervju za posao, i to na engleskom.
    Engleski nisam pričala dugo, pa se bojim da ću zblokati ili da neću razumjeti što me pitaju.
    Ako mi se dogodi da ne razumijem pitanje, što učiniti?
    I vjerojatno će me pitati imam li ja kakvih pitanja, pa me zanima što pitati, a koja pitanja svakako preskočiti?
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Re: Intervju za posao

Citat Pravi autor: tendre poison Pogledaj Poruke
    Ako mi se dogodi da ne razumijem pitanje, što učiniti?
    Malcolm u sredini: Can you repeat the question... you're not a boss to me now... I ono totalno poludiš i počneš skakati naokolo...
    ...'cause the rule is blood for blood!!!!!

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Ajmo biti malo ozbiljni, može? Važno mi je ovo
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

Sorry...

Nisam nikad bio na razgovoru za posao... O kojem se poslu radi i kakva pitanja očekuješ opće?

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

1 - pričaj, nemoj stati, nemoj tražiti pravu riječ na engleskom već opiši to što želiš reći na drugi način ( što bi rekli, go around )

2 - ako ne razumiješ pitanje traži ih da ga ponove ( would you please repeat that? ili could you rephrase that? tipa nek to isto pitaju na drugi način..)

Najveći car foruma
    Datum registracije
    19-10-06
    Poruka
    9,482
    Liked
    15 times

^

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: Emperor666 Pogledaj Poruke
    Sorry...

Nisam nikad bio na razgovoru za posao... O kojem se poslu radi i kakva pitanja očekuješ opće?
    Rad u jednoj velikoj internacionalnoj tvrtki u odjelu ljudskih potencijala.
    Znam da će me pitati neke općenite stvari, koje obično pitaju na intervjuima, al ne želim ništa prepustiti slučaju.

Monneypenny- hvala

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Uvijek su poželjna pitanja vezana za posao u kojima se vidi da razumiješ posao samo te zanimaju detalji. Nepoželjna su pitanja o plaći, to si mogu dozvoliti samo oni koji prelaze sa jednog posla na drugi.

Spremi se na pitanja o svojim manama i vrlinama i uskladi te odgovore s karakteristikama potrebnim za taj posao.

I ona neizostavna o obrazovanju i tvojim ciljevima u budućnosti ( gdje te osim pitanja o karijeri nažalost znaju i neizravno pitati kad se udaješ, kad planiraš dijete, koliko ih misliš imati itd )
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

kao prvo probaj da te prođe trema što prije jer ćeš nakon toga pjevušiti engleski

drugo, ako ne razumiješ pitanje slobodni pitaj jer da bi dala dobar odgovor moraš i dobro razumijeti pitanje zar ne?

treće, ako je to prvi krug razgovora onda NEMOJ pitati za plaću. o tome će se razgovarati u sljedećim krugovima ako prođeš prvi interview. bilo bi dobro malo pogledati na net-u šta firma radi i gdje radi i sl. čisto da dobiješ uvid o njoj jer će neka pitanja (možda i većina) biti upravo o poslu.

u slučaju da je to jedini interview nakon čega uzimaju kandidate onda ih možeš pitati o uvjetima rada, znači bukvalno pitaš " Možete li mi malo reći o uvjetima rada kod vas?". Oni će znati o čemu se radi.
    uzmi u obzir da ti je to prvi mogući posao, da si bez iskustva tako da vjerovatno nemožeš očekivati neku extra plaću.
    ne znam tvoju stručnu spremu, o kojem se poslu radi i sl. ali ja kad sam išao na razgovor za prvi posao meni je bilo važnije da dobijem posao nego da mi plaća bude nešto velika. jer jednom kad počneš raditi onda je znatno lakše tražiti daljnje poslove

EDIT: sad vidim da je internacionalna kompanija i da je riječ u ljudskim potencijalima. pošto ja radim u sličnoj firmi prilično sam siguran da je to tek PRVI od moguća dva ako ne i tri interview. možeš očekivati pitanja, o svojim planovima, gdje se vidiš za 3 ili 5 godina, kako misliš da možeš doprinjeti kompaniji i tako dalje. odgovori su ti nešto kao "cilj mi je što prije naučiti posao", "kompaniji mogu pružiti svoju energiju i entuzijazam" itd. možda zvuči smiješno sad ali vjeruj, to su ti šabloni koji se koriste u takvim situacijama.
    ljudski potencijali, pitati će te znaš li pisati ugovore, obračunavati plaće, eventulano poreze i sl.
    ako je internacionalan firma vjerovatno imaju urede i vani. prema tome, možete te pitati da li spremna ići na kraća ili dulja putovanja radi edukacije. neravno tvoj odgvorov bi trebao biti DA ili APSOLUTNO ili NEMA PROBLEMA ili DOŠLA SAM DA UČIM PA PREMA TOME SAM SPREMNA NA PUTOVANJE i sl.
    Zadnji Uredio fat_boy_slim : 25-11-08 u 10:47

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    ljudski potencijali, pitati će te znaš li pisati ugovore, obračunavati plaće, eventulano poreze i sl.
    A ne, neću to raditi, nešto drugo je u pitanju, ali za sada ne želim u detalje jer ne želim ureći.

Btw. kako se kaže marljivost na engl?

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku