| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi Mobing na poslu u Život i Stil forumu; Na tvoje pitanje da odgovorim - ne, nisam dosad imao takvih slučajeva. Mislim da je razlog tome činjenica da ljudi koji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,857
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Mobing na poslu Na tvoje pitanje da odgovorim - ne, nisam dosad imao takvih slučajeva. Mislim da je razlog tome činjenica da ljudi koji se nađu u takvoj situaciju jednostavno žele samo pobjeć a ne misle o tužbi, o svojim pravima, o lovi (ili naknadi štete) koja im pripada... jednostavno žele pobjeć od takvih kretena koji ih tlače i uopće ne razmišljaju o pravima koja su im povrijeđena i o šteti koju su pretrpjeli. Ovdje u nas još nije nastala klima u kojoj se može tužit poslodavca (šefa) za profesionalno zlostavljanje ili zanemarivanje odn. mobbing. Nažalost.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #14 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Mobing na poslu Pa da. To se stručnom pravnom terminologijom zove "samopomoć". Umlatiš poslodavca, on te prijavi i ti odeš u zatvor ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-02-06
Poruka: 162
![]() | Re: Mobing na poslu Ima stranica od agencije www.mobing.hr i obratiš se njima.Oni se bave isključivo tim problemom i imaju svoje odvjetnike koji te onda savjetuju što učiniti i da li se radi o mobingu.U firmama bi,naime,trebala postojati osoba koja bi trebala rješavati takva pitanja ali to su obično podobne osobe koje se neće konfrontirati nadređenom.Međutim,postoje za to i drugi putevi a jedan sam ovdje navela.
__________________ Ono što te ne uništi,ojača te !!! |
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Mobing na poslu Pa kažem - u toj agenciji će ti sigurno ponudit dobar i točan savjet... a na tebi (kao eventualnoj žrtvi mobbinga) je da se odlučiš hoćeš li slijedit taj savjet i eventualno tužit firmu ili šefa... A kako pred našim sudovima postoji jaaaaako malo sporova 8odn. tužbi) radi mobbinga sumnjam da bi dobila onakvu zadovoljštinu kakvu tražiš i očekuješ. Kao prvo, mobbing uopće nije pravni pojam, naši zakoni nemaju adekvatno rješenje za tu situaciju i pitanje je kako bi sudac u konkretnom slučaju odlučio. Meni osobno se do sada nitko nije obratio sa takvim slučajem mobbinga. A tu još postoji kod nas vrlo česta nesklonost da se tuži firmu i/ili šefa. Ljudi jednostavno ne vjeruju sudovima, misle da cijeli postupak traje predugo (istina) i da ne mogu ništa dobit tužbom, i ne žele se gnjavit i živcirat po sudu. Eto, tako vam je to ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: mobing, poslu |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Instalacija PHP Nuke Portala | -Neno- | Tutoriali i Trikovi | 6 | 06-05-07 10:45 |
| jeli covjek ikad bio na mjesecu? | Piratron | Baš Razno | 8 | 01-03-06 21:35 |
| jeste li znali da | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 14 | 18-10-05 12:00 |
| istanbul turska slike | Kristijan | Putovanja | 1 | 06-10-05 00:49 |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:16.

Živjela anarhija 

?
Jer vjerujem da žele učiniti dobro s tom agencijom, ali sam skeptična prema tome koliko mogu pomoći