Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

otkaz nakon porodiljnog dopusta

Raspravljate o temi otkaz nakon porodiljnog dopusta u Posao forumu, dio Život i Stil foruma; Evo da Vam iznesem svoj problem u nadi da cu dobiti koristan savjet. Radim u privatnoj firmi 5g,ops pardon, radila ...

Starter
    Datum registracije
    29-01-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

otkaz nakon porodiljnog dopusta

Evo da Vam iznesem svoj problem u nadi da cu dobiti koristan savjet.

Radim u privatnoj firmi 5g,ops pardon, radila sam u firmi nepunih 5g.Zatrudnila sam i odradil sve dok god po zakonu nisam morala na porodiljni dopust.Nakon rodenja djeteta 6mj.htjela sam se vratiti na posao ali direktorica mi je prijateljski savjetovala de se jos ne vracam nego da izdrzim cijelu godinu dana.ok! Cijelo vrijeme me uvjeravala da se imam kamo vrtiti,bez obzira sto me je na mom mjestu u racunovotstvu zamijenila njen kcerkica,koju sam usput naucila raditi.Sada kada mi je istekao porodiljni dopust 27.1.og. rekla mi je da se nemam kamo vratiti .Imam ugovor na neodredeno.Molim Vas da mi kazete kakva su moja prava.1.4.punim punih 5g u firmi i po ugovoru imam pravo na otpremninu cca placa po godini.Imam li pravo na go za 2009 godinu i na go na 2010 godinu,pravo na naknadu sa burze i koliku i koliko dugo.
    Unaprijed hvala

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: otkaz nakon porodiljnog dopusta

Otkaz ti ne može dat, to bi bilo protuzakonito. Bilo kakav otkaz, ali doslovno BILO KAKAV OTKAZ u ovoj situaciji je nezakonit.

Trebaš firmu tužit za nezakonit otkaz. Tu parnicu ćeš dobit 100%, i morat će te vratit na posao, i to na isto radno mjesto na kojem si radila prije odlaska na porodiljni dopust.

Lajkaj nas na Facebooku