Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Posao
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Posao Raspravljate o temi Posao i napredovanje - jad i čemer u Život i Stil forumu; Jeste li kada imali osjećaj da svi nekamo napreduju, postaju direktori/manageri a vi stojite na mjestu? U čemu je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-10-07, 14:51   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 399
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Posao i napredovanje - jad i čemer

Jeste li kada imali osjećaj da svi nekamo napreduju, postaju direktori/manageri a vi stojite na mjestu?
U čemu je problem?

Završili ste školu, dodatno se obrazujete, dajete sve od sebe na poslu, niste glupi, radite već godinama na istoj poziciji (u nedržavnoj firmi), a opet uvijek se nađe netko kompetentniji kad je u pitanju promocija.

A onda se javi stari prijatelj/prijateljica za koju nikada ne bi rekli da će nešto postići u životu - i kaže vam da je postala izvršna direkorica u nekom d.d. ili d.o.o.
Ili u novinama pročitate vijest kako je vaš kolega s faksa (koji nema više od 5 god staža) postao financijski direktor u jednom manjem telekom operateru,..itd,itd....

Pitate se što ja to krivo radim? Zar u njihovom radnom okruženju nema kompetentnijih ljudi s više znanja i iskustva? Pa nitko iz moje generacije nije mogao steći više od 5-6 godina staža, a već su direktori. Pa nemaju baš svi veze. Ili imaju?

Počeo sam na to gledati kao i na pronalaženje posla. Ne uspijevaju u poslu najpametniji niti oni koji najviše/najbolje rade, već oni koji imaju jako zaleđe i koje netko gura. I iz tog razloga, sve da nešto i postignem kroz koju godinu znao bih da to ništa ne znači. Znao bih da to nije nagrada za moj rad i trud već u najboljem slučaju splet sretnih okolnosti...
ponestalo perja.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 23:11   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,270
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola
Re: Posao i napredovanje - jad i čemer

Ne opterećujem se baš previše s tim napredovanjem, radim u firmi di toga apsolutno nema, svi su isti, a jedina razlika je u plaćama koja i nije toliko osjetna. Živi se dobro, a i nije mi u interesu postat "netko i nešto" puno bitnije mi je da nema stresa na poslu. Kad bi osjetio da se previše sekiram odmah bi dao otkaz i išao negdi radit za duplo manju plaću...
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 09:43   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 399
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Ako ništa drugo barem sam se počastio ministarskom stolicom...
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 09:46   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 24-02-07
Poruka: 764
Le frog je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Le frog

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Ako ništa drugo barem sam se počastio ministarskom stolicom...
Aj počasti i nas pa ćemo nazdravit.
Odgovori sa citatom
Star 05-11-07, 16:36   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,083
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

Puca mi k za pozicije i napredovanja, glavno mi je da mi je poso ok, i da mi niko ne sere, a i da se moze zivit od place.

Zasad imam prvi i drugi uvjet ispunjen, 3 još čekam
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 20:43   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-05-07
Godina: 21
Poruka: 13
APONEUROSIS se izdvaja iz mase

Meni je ovo prvi pravi posao slučajno sam uletio u IT i mislim da se danas tu može dosta napredovat, ljudi su ok pristupačni nije ono tlaka kao svugdje, šef me ne jebe u zdrav mozak ali mislim da je to zato jer firma odlično posluje i svi su zadovoljni...
Odgovori sa citatom
Star 17-04-08, 19:46   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 48
Poruka: 8
user999 se izdvaja iz mase

Nikada nisam imao osjećaj da stojim u mjestu ...
Možda zato što plovim i kada spavam ...
Odgovori sa citatom
Star 17-04-08, 21:51   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-04-07
Godina: 26
Poruka: 23
mephisto se izdvaja iz mase

Ja uvijek u prvom planu imam zdravlje, pa mi takva radna mj. i nisu životni san!
Kaj mi treba da se skoro svaki dan nerviram od 8 do 6, sa 30 napunim želudac sa čirevima, u 50oj dobim za rođendan zlatno nalivpero, a za 10ak dana mi odsviraju na sprovodu!

Ne velim da nema i dobrih direktorskih fotelja, ali rijetke su takve!
mephisto je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: napredovanje, posao

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103