| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi Posao sa srednjom školom u Život i Stil forumu; Čini li se meni ili su naši poslodavci poludili za iskusnim, diplomiranim radnicima od 20 godina. Gdje god posao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odmah tu do ... evo tu!
Poruka: 195
![]() | Posao sa srednjom školom Čini li se meni ili su naši poslodavci poludili za iskusnim, diplomiranim radnicima od 20 godina. Gdje god posao da se traži, traži se iskustvo i diploma, a nitko nema baš volje ponuditi pripravničko mjesto da steknete negdje to iskustvo!! I još, diplome se traže ali za 3000 kuna mjesecnu plaću i ako bi radili u trgovinama, bili čistači ili bili obični tehničari u tvrtci (ekonomski, itd...), pa zašto onda služe srednje škole? ![]()
__________________ Život kao igra(blog) |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Posao sa srednjom školom Da preko srednje škole dođeš do fakulteta.... Svi ti sa diplomama imaju i srednju školu završenu... predpostavljam...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,032
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Posao sa srednjom školom svi bi htjeli mlade ljude sa faksa i diplomom, ali da imaju iskustva - to je totalno glupo, kako bi covjek koji je tek izasao sa faksa imao iskustva, po takvome se niti jedan covjek nebi zaposlio ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odmah tu do ... evo tu!
Poruka: 195
![]() | Re: Posao sa srednjom školom a zašto bi svi morali na fakultet? ako imaš fakultet imaš veću plaću i bolji posao, ali ako nekome to nije prioritet zašto to forsirat. Ne žele svi bit direktori i manageri, a običnih radnika, koliko ja znam, nedostaje ![]()
__________________ Život kao igra(blog) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 385
![]() ![]() ![]() | Re: Posao sa srednjom školom čak i kad imaš diplomu, neki poslodavci iziskuju da napišeš da imaš samo srednju stručnu spremu, kako bi ti bio manji koeficijent plaće. ma jadno...
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 09-01-07 Lokacija: srce lijepe nase aka slunj
Poruka: 271
![]() | Re: Posao sa srednjom školom vidite tesko je naci posao normalnom covjeku sa samo srednjom ali invalidu sa samo srednjom je nemoguce,znam to iz vlastitog iskustva!
__________________ Gle mi imamo dovoljno novaca da možemo kupiti jedan otok u tihom oceanu i proglasiti ga Hrvatskom,ali je pitanje da li bi to bila Hrvatska.E nebi.Prema tome eto,tu smo gdje smo. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 909
![]() ![]() | Re: Posao sa srednjom školom E jebi ga, danas je nažalost tako da bi svi zaposlili osobu koja ima jedno 25 godina, završen fakultet, barem 3 godine radnog iskustva, a ako je žensko da u narednih x godina ne namjerava imati djecu. Baš jebeno. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Posao sa srednjom školom Iz vlastitog iskustva znam da školovani ljudi nakon završenog faksa su prepušteni sami sebi. Treba biti strpljiv. Za to vrijeme netreba dangubiti i raditi ništa, nego se konstantno usavršavati. Ono što smo napisali u životopis iza toga moramo stajati. Znači ako smo napisali da znamo Engleski jezik aktivno, moramo znati cijeli razgovor za posao pričati Engleski... Nije samo problem pronaći posao, nego je i problem naći zaposlenika. Iako je netko zaršio faks, on je prazna ploča koju poslodavac oblikuje po svojoj dobroj volji. Znači, poslodavac treba riskirati nekoliko mjeseci i palatiti nekoliko usavršavanja takvoj osobi. Znači treba pronaći takvog poslodavca. Ja osobno mislim da je općenito problem u organizaciji hrvatskog školstva. Kako je inače poznato, ljudi najviše nauče kroz praksu i po mogućnosti uz pametnog čovjeka/mentora. Ali ta praksa u RH nije uopće organizirani ni na razini srednje škole a kamoli na fakultetima. Puno toga se mora poklopiti da bi čovjek pronašao adekvatan posao. A kad se to jednog dana dogodi jednostavno se zaboravi kak vam je bilo kad ste ga tražili.
__________________ Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul. |
| | |
![]() |
| Tagovi: novac, posao, s kola |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:52.