Stranica 2 od 2 PrvoPrvo 12
Pokazujem rezultate 11 do 13 od 13

Sastavljanje molbe za posao i životopisa(napomene i primjer)

Raspravljate o temi Sastavljanje molbe za posao i životopisa(napomene i primjer) u Posao forumu, dio Život i Stil foruma; Primjetio sam da većina ljudi zamolbi odnosno životopisu ne pridaje poseban značaj što je vrlo loše razmišljanje! Naime, selekcija ljudi ...

Starter Avatar od korisnika PitcherHR
    Datum registracije
    11-10-08
    Starost
    33
    Poruka
    8
    Liked
    1 times

Re: Sastavljanje molbe za posao i životopisa(napomene i primjer)

Primjetio sam da većina ljudi zamolbi odnosno životopisu ne pridaje poseban značaj što je vrlo loše razmišljanje!
    Naime, selekcija ljudi za posao odvija se u više faza, kao što svi znamo, a prva je faza (olitiga prvi krug) upravo zamolba/životopis.
    Životopis s dušom ili ne nije toliko bitno, bitne su činjenice te čitljivost životopisa.
    Stavite se u poziciju osobe koja radi prvu selekciju na osnovu životopisa, koji vjerujem za određene tipove poslova dođe i po nekoliko stotina! Ta osoba nema tjedan dana da životopise čita ko lektiru, ona mora letimičnim pogledom dobiti što više informacija o vama, vašem radnom iskustvu i ostalom....
    Mnogi također zaboravljaju, po njima nebitno, na hobi..... to je vrlo bitna stavka životopisa koliko god vi mislili da nije, i to iz dva razloga:
    - bavite se nekim ekipnim sportom odnosno hobijem (nogomet, košarka, paintball...) značilo bi da ste timski igrač;
    -bavite se nekim individualnim sportom ili hobijem (fotografija, trčanje, karting....) znači da možete djelovati individualno.
    Ovo je i meni bilo nepojmljivo dok me čovjek iz agencije za zapošljavanje nije upozorio na isto!

Stoga, budite mudri, konkretni i precizni u pisanju vaše molbe za zaposlenje odnosno životopisa, a ja vam svima želim da se zaposlite baš tamo gdje želite i budete zadovoljni s poslom, plaćom, pretpostavljenima i ostalim
    Don`t argue with a fool.... he will drag you to his level, and beat you with expirience
    http://fotozine.org/?omen=Pitcher

Starter
    Datum registracije
    07-07-09
    Poruka
    57
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: PitcherHR Pogledaj Poruke
    Primjetio sam da većina ljudi zamolbi odnosno životopisu ne pridaje poseban značaj što je vrlo loše razmišljanje!
    Ovo je živa istina. Dobro napisan životopis i molba mogu vam naći posao. Npr. Ja sam nakon faksa sam sjeo za komp, definirao 10 firmi gdje želim raditi i tjedan dana pisao svoj životopis i "cold call" molbu...posao sam dobio u roku od 10dana, a niti jedan nije bio oglašen.

Hey
    Hey je offline
    Početnik
    Datum registracije
    05-02-12
    Poruka
    5
    Liked
    0 times

Sve o pisanju molbi za posao i životopisa + primjeri možete pronaći na portalu Moj Uspjeh.

Stranica 2 od 2 PrvoPrvo 12

Lajkaj nas na Facebooku