| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi učiteljski posa !? u Život i Stil forumu; Nisi pročitala da mi je šogorica učiteljica? Znam točno kad ide na posao i kad dolazi s posla. Ima 30 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 613
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Nisi pročitala da mi je šogorica učiteljica? Znam točno kad ide na posao i kad dolazi s posla. Ima 30 godina (neznam radni staž ali nemože biti neki velik) ima oko 5 000 kuna plaču i cijeli radni staž radi u istom selu tak da nikad nije imala više od 10 učenika. Znam da kad sam ju upoznao onda je išla na Školske izlete sa svojim učenicima u svojem autu - imala je četiri učenika. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Ja sam učiteljica, doduše razredne nastave, znači nisam ona od 1.-4. razreda, nego imam posla sa starijom djecom. Iskreno: OVISI! U nekim razredima naletiš na djecu koja su nemirna, na drugom koja su zaigrana, u trećem gdje su nezainteresirani, a u četvrtom koji su jednostavno bezobrazni i bahati. Nisu sva djeca ista. Bitno je kako se postaviš, kako nastupaš, da li pokazuješ strogoću ili si popustiljiv. Bitno je biti dosljedan svojim izjavama tz. ako kažeš da će zbog još jednog okrećanja, dizanja, izvaljivanja gluposti, izazivanja i sličnog dobiti jedan ili minus i onda ga ZAISTA dati ako napravi nešto od toga. To djeca vide i skuže da s tobom nema zezancije i da ti ne mogu voditi sat. Nisam stroga, ali nedisciplinu i urlanje ne mogu podnjeti. Postajem glasna, priprijetim ocjenama ili počnjem čitati "bukvicu". ![]() Nije težak posao samo moraš naći "recept" za svaku vrstu neodgojenosti i nediscipline. Samo još nisam našla za onaj 8a, ali doživit će oni mene ![]() |
| | |
| | #15 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Citat:
Ja volim reći da budem na poslu 5 sati, ali kada dođem doma imam još šest sati papirologije (kao da radim u uredu). Djeca na selu su drugačija od gradske, njima je učitelj bog i batina (znam radim u jednoj područnoj školi i imam u jednom razredu njih 9-oro). Ali ovi luđaci iz razreda po njih 28 i to u jeku puberteta, pa te ja pitam kako im objasniti nešto u 45 minuta (a ja još imam blok satove) a da prije toga ne izgovoriš "Tišina!!!" "Mir!!!" "Prestani!!!"(i to 20 puta), jer svaki od njih ima nešto za priopćiti drugome.Pa ti se 45 minuta čini ko cijela vječnost, a sat i pol ko era bez kraja. ![]() | |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,061
![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Citat:
| |
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Da ti ne nedostaje tu negacija? Ako predaješ djeci od 5. - 8. razreda, onda si profesorica predmetne nastave, a nisi učiteljica razredne nastave od 1.- 4. razreda. Zadnji Uredio M@tej@ : 16-01-08 u 18:45. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 613
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? A ja često cijeli dan provedem ležeči ispod kamiona (po kiši, snjegu, na -10 i +40). Nekad radim sa djelovima koji su teži od mene, nekad sa malim plastičnim koji ako se nemontiraju kako treba pucaju (večinom koštaju više od moje plaće). Moram radit sa gazdama koji su deset puta gori nego tvoja djeca i još im ljubit dupe, moram si mislit ako sam dobro ugradio i složio djelove (npr. kočnice) za kamion koji ima preko 20 tona i svaki dan je na cesti i to nekoji idu za Rusiju, Španjolsku, Norvešku. Imam 26 godina, bole me leđa, škljocaju mi zglobovi. Radim šest dana u tjednu i često prekovremeno (rekord je od pola 8 do dva ujutro). UČITELJSKI POSAO JE LAGAN! |
| | |
| | #19 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Citat:
| |
| | |
| | #20 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
![]() Mislim na jedno, pišem drugo. Hvala. Citat:
![]() Zadnji Uredio teica : 16-01-08 u 18:47. | ||
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:06.

(znam radim u jednoj područnoj školi i imam u jednom razredu njih 9-oro). Ali ovi luđaci iz razreda po njih 28 i to u jeku puberteta, pa te ja pitam kako im objasniti nešto u 45 minuta (a ja još imam blok satove) a da prije toga ne izgovoriš "Tišina!!!" "Mir!!!" "Prestani!!!"(i to 20 puta), jer svaki od njih ima nešto za priopćiti drugome.