Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Posao
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Posao Raspravljate o temi učiteljski posa !? u Život i Stil forumu; Vidiš, vidiš, dobro da je carllito otvorio ovu temu, jer neznamo kaj se događa sa profesorima izvan škole, ja sam ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-01-08, 10:28   #51 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex
Re: učiteljski posa !?

Vidiš, vidiš, dobro da je carllito otvorio ovu temu, jer neznamo kaj se događa sa profesorima izvan škole, ja sam uvijek vjerovao kako već idu po šabloni jer je sve jedno te isto na primjer ovako (slika je u privitku)
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Satnica.jpg (205.7 KB, 21 pogleda)
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 19:50   #52 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,305
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Normalno je Vex da se u svakom poslu koristi prijašnje iskustvo, materijali, spoznaje. To s jedne strane olakšava posao, a s druge strane ostavlja više vremena za unaprijeđivanje istog. Određeni prijedlošci se sigurno koriste od prije ali nikako se ne mogu slijepo slijediti već se moraju korigirati i prilagođavati novim uvjetima i novim zahtjevima.

Napisao sam već da i ovdje kao i drugdje postoje ljudi koji ne rade dobro svoj posao i čine veliku štetu cijeloj zajednici ali su oni u velikoj manjini.
Ljudi koji rade učiteljski ili nastavnički ili profesorski posao pošteno se neprestano moraju usavršavati i prilagođavati novim zahtjevima (opet HNOS) u danim uvjetima.

Sve više se forsira način rada u kome je cilj iz učenika izvući njegovo znanje, a ne uhvatiti ga u neznanju.
Sve više se traži aktivno učenje i animiranje učenika što zahtijeva velike pripreme i sposobnosti.

I tako ... ima toga.

Uglavnom, nije lako.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-01-08, 22:37   #53 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 3,550
Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar

Naravno, u pravu si anthlon potpuno.Kao što je pre bilo da svaki učitelj ima mali prutić da bi uplašio učenika tako sad toga i nema , mislim bilo bi smešno da ga ima. Sve se menja pa tako i način onosa učitelj-učenik.Ima i dosta starih pedagoga koji govore pametno,zato mnogi te teorije i primenjuju u sada.
Star 20-01-08, 08:24   #54 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Dobro profesori, imam pitanje

U svezi vašeg (budućeg && sadašnjeg) posla, dal volite usmeno ispitivati učenike, ili samo stavljate testove, te kaj mislite da je najbolji način ispitivanja?

Evo npr. ja se sjećam da je u SŠ profa iz matematike davala samo testove i blitzeve, usmenog odgovora nije bilo i moje mišljenje je da sam ja profesor da bi napravio isto.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 23:53   #55 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 3,550
Lulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobarLulu Bg je stvarno dobar

Pa i pismeno i usmeno je okej,ja ne radim još ali mislim da je to najbolje.Mada mnogi ne vole usmeni iz više razloga:nije dobro naučio,pa mu je bolje pismeno jer jedino tako može da prepiše od nekoga; zatim,neki imaju tremu kad usmeno odgovaraju; neki se bolje snalaze na pismenom (kad su "sami sa sobom" nego "oči u oći" sa nastavnikom-profesorom).
Star 21-01-08, 00:06   #56 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,256
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

Mrzim usmeni, iako znam da je to jedan od nacina da se bolje provjeri nauceno gradivo. Vise volim, kako to Lulu kaze, kad sam "sama sa sobom", kad ono sto zelim reci mogu u sebi prozvakati 50 puta da bi to na kraju sve ispalo lijepo, uredno i djelovalo sigurno na papiru..

Inace, po meni je najbolja ona opcija kada ti profesor da da biras hoces li usmeno ili pismeno. Znam da je to vise muke za njega samoga, al jeb'ga, meni je to uvijek bilo najbolje...
Odgovori sa citatom
Star 21-01-08, 00:19   #57 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,059
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Slažem se s Lulu. Netko se bolje izražava pismeno, a netko bolje usmeno. Oba načina imaju prednosti. Na pismenom imaš više vremena za razmisliti, ako si spretan možeš prepisati, manji je pritisak. Opet, na usmenom ti profesor može skočiti u pomoć s potpitanjima, može te asocirati na odgovor ako vidi da se ne možeš sjetiti, i tako. Iz tog razloga smatram da treba postojati i usmeni i pismeni, kao što u većini slučajeva i jest.
M@tej@ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-01-08, 07:37   #58 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Usmeni odgovor je po meni jako neobjektivan i ovisi o raspoloženju profesora, jer se znalo dogoditi da je profa stvarno nadrkana došla na nastavu i to si vidio i tada nitko nije želio odgovarati i svi su šutili na satu da te ne pita, a tada je baš pitala i da dobiješ 4 ili 5 iz usmenog je tada bilo nemoguće, dok je drugi put kad nije bila nadrkana mogao si dobiti 4 ili 5, nadalje u testu ili blitzu dobiješ više pitanja koji pokrivaju gradivo i lagano se dogodi da neznaš neki dio, dok kod ispitivanja profesori baš znaju tražiti mjesto koje neznaš najbolje i onda se samo tu koncentrirat, i tu isto ovisi njezina/njegova slika o učeniku, ako joj/mu se iz nekog razloga učenik ne sviđa, neće imati iste kriterije ko kod učenika koji mu/joj se sviđa (ne mislim na ono sviđanje ko cura-dečko ).

Nadalje kod usmenog odgovora sam se znao jako izmuljati jer profesor nema toliko vremena da razazna kaj si ti htio reć ko kad to ima napisano na papiru.

Eto to je moje objašnjenje
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:15.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111