| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi učiteljski posa !? u Život i Stil forumu; Vidiš, vidiš, dobro da je carllito otvorio ovu temu, jer neznamo kaj se događa sa profesorima izvan škole, ja sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #52 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: učiteljski posa !? Normalno je Vex da se u svakom poslu koristi prijašnje iskustvo, materijali, spoznaje. To s jedne strane olakšava posao, a s druge strane ostavlja više vremena za unaprijeđivanje istog. Određeni prijedlošci se sigurno koriste od prije ali nikako se ne mogu slijepo slijediti već se moraju korigirati i prilagođavati novim uvjetima i novim zahtjevima. Napisao sam već da i ovdje kao i drugdje postoje ljudi koji ne rade dobro svoj posao i čine veliku štetu cijeloj zajednici ali su oni u velikoj manjini. Ljudi koji rade učiteljski ili nastavnički ili profesorski posao pošteno se neprestano moraju usavršavati i prilagođavati novim zahtjevima (opet HNOS) u danim uvjetima. Sve više se forsira način rada u kome je cilj iz učenika izvući njegovo znanje, a ne uhvatiti ga u neznanju. Sve više se traži aktivno učenje i animiranje učenika što zahtijeva velike pripreme i sposobnosti. I tako ... ima toga. Uglavnom, nije lako.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Beograd Godina: 23
Poruka: 3,550
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Naravno, u pravu si anthlon potpuno.Kao što je pre bilo da svaki učitelj ima mali prutić da bi uplašio učenika tako sad toga i nema , mislim bilo bi smešno da ga ima. Sve se menja pa tako i način onosa učitelj-učenik.Ima i dosta starih pedagoga koji govore pametno,zato mnogi te teorije i primenjuju u sada.
__________________ ♥ |
| | |
| | #54 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: učiteljski posa !? Dobro profesori, imam pitanje ![]() U svezi vašeg (budućeg && sadašnjeg) posla, dal volite usmeno ispitivati učenike, ili samo stavljate testove, te kaj mislite da je najbolji način ispitivanja? Evo npr. ja se sjećam da je u SŠ profa iz matematike davala samo testove i blitzeve, usmenog odgovora nije bilo i moje mišljenje je da sam ja profesor da bi napravio isto. |
| | |
| | #55 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Beograd Godina: 23
Poruka: 3,550
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Pa i pismeno i usmeno je okej,ja ne radim još ali mislim da je to najbolje.Mada mnogi ne vole usmeni iz više razloga:nije dobro naučio,pa mu je bolje pismeno jer jedino tako može da prepiše od nekoga; zatim,neki imaju tremu kad usmeno odgovaraju; neki se bolje snalaze na pismenom (kad su "sami sa sobom" nego "oči u oći" sa nastavnikom-profesorom).
__________________ ♥ |
| | |
| | #56 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb Godina: 4
Poruka: 3,256
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Mrzim usmeni, iako znam da je to jedan od nacina da se bolje provjeri nauceno gradivo. Vise volim, kako to Lulu kaze, kad sam "sama sa sobom", kad ono sto zelim reci mogu u sebi prozvakati 50 puta da bi to na kraju sve ispalo lijepo, uredno i djelovalo sigurno na papiru.. Inace, po meni je najbolja ona opcija kada ti profesor da da biras hoces li usmeno ili pismeno. Znam da je to vise muke za njega samoga, al jeb'ga, meni je to uvijek bilo najbolje... ![]()
__________________ Even a clock that does not work is right twice a day. |
| | |
| | #57 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,059
![]() ![]() ![]() | Re: učiteljski posa !? Slažem se s Lulu. Netko se bolje izražava pismeno, a netko bolje usmeno. Oba načina imaju prednosti. Na pismenom imaš više vremena za razmisliti, ako si spretan možeš prepisati, manji je pritisak. Opet, na usmenom ti profesor može skočiti u pomoć s potpitanjima, može te asocirati na odgovor ako vidi da se ne možeš sjetiti, i tako. Iz tog razloga smatram da treba postojati i usmeni i pismeni, kao što u većini slučajeva i jest. |
| | |
| | #58 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: učiteljski posa !? Usmeni odgovor je po meni jako neobjektivan i ovisi o raspoloženju profesora, jer se znalo dogoditi da je profa stvarno nadrkana došla na nastavu i to si vidio i tada nitko nije želio odgovarati i svi su šutili na satu da te ne pita, a tada je baš pitala i da dobiješ 4 ili 5 iz usmenog je tada bilo nemoguće, dok je drugi put kad nije bila nadrkana mogao si dobiti 4 ili 5, nadalje u testu ili blitzu dobiješ više pitanja koji pokrivaju gradivo i lagano se dogodi da neznaš neki dio, dok kod ispitivanja profesori baš znaju tražiti mjesto koje neznaš najbolje i onda se samo tu koncentrirat, i tu isto ovisi njezina/njegova slika o učeniku, ako joj/mu se iz nekog razloga učenik ne sviđa, neće imati iste kriterije ko kod učenika koji mu/joj se sviđa (ne mislim na ono sviđanje ko cura-dečko ).Nadalje kod usmenog odgovora sam se znao jako izmuljati jer profesor nema toliko vremena da razazna kaj si ti htio reć ko kad to ima napisano na papiru. Eto to je moje objašnjenje ![]() |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:15.