Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Posao
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Posao Raspravljate o temi Zaštita na radu u Život i Stil forumu; Što mislite o ovoj temi? Da li se u ljepoj našoj poštuju prava zaposlenih.... Ukoliko Vas išta ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-11-07, 09:52   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-07-06
Godina: 31
Poruka: 513
visio se izdvaja iz mase
Zaštita na radu

Što mislite o ovoj temi?

Da li se u ljepoj našoj poštuju prava zaposlenih....

Ukoliko Vas išta zanima o zaštit na radu, slobodno postavite pitanje...
Popij nešto pa dođi do Poljuda
visio je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 18:43   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 22-10-07
Godina: 23
Poruka: 54
rompata se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku rompata
Re: Zaštita na radu

aha, poštuju se prava zaposlenika, ma što ćeš govorit. slomio sam ruku na poslu i to na dva mjesta. a pošto sama bio na ugovoru na 6 mjeseci, bio sam na bolovanju 4 mjeseca, dobio sam otkaz. OTKAZ DOK SAM BIO NA BOLOVANJU. da sam tužio firmu gdje sam radio dobio bi 250 000 kuna. sve sam se raspitao o tužbi, i dobio bi samo da sam na vrijeme tužio. eto kako se poštuju zaposlenici.
rompata je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-11-07, 18:45   #3 (permalink)
made in china

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
Vuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavan

pa zastita na radu je sasvim nekaj drugo..
to ti je ono obavezna kaciga i te šprehe

ovo kaj je pitanje..to je jeboga.. prava radnika ... a sindikat te treba podkradat..ne=???
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 07:35   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

visio se izdvaja iz mase
Pa zaštitta radnika je zaštita na radu..

Naime, radniku se ne smije dati otkaz temeljem ozljede na radu...

Vrlo jednostavno, ako se radnik ozljedi poslodavac mora "sanirati" štetu prije nego radnika otpusti, ukoliko ga mora otpustiti... (zakon je jedno...)

Praksa je nešto drugačija, "trudna radnica otpuštena u 6 mjesecu trudnoće..."

Mislim da je to dovoljno...

Citat:
Pravi autor: Vuxs Pogledaj Poruke
pa zastita na radu je sasvim nekaj drugo..
to ti je ono obavezna kaciga i te šprehe

ovo kaj je pitanje..to je jeboga.. prava radnika ... a sindikat te treba podkradat..ne=???
Krivo! Sindikat je nešto drugo....

Sindikat je udruženje radnika u ostvarivanju svojih prava... kaciha i rukavice su stvar radnika osobno... Služba zaštite na radu propisuje i vrši nadzor mjera... na radniku i poslovođama je hoće li to oni nositi...

Citat:
Pravi autor: rompata Pogledaj Poruke
aha, poštuju se prava zaposlenika, ma što ćeš govorit. slomio sam ruku na poslu i to na dva mjesta. a pošto sama bio na ugovoru na 6 mjeseci, bio sam na bolovanju 4 mjeseca, dobio sam otkaz. OTKAZ DOK SAM BIO NA BOLOVANJU. da sam tužio firmu gdje sam radio dobio bi 250 000 kuna. sve sam se raspitao o tužbi, i dobio bi samo da sam na vrijeme tužio. eto kako se poštuju zaposlenici.
Još nešto, ako si pročitao ugovor o radu koji si potpisao... tamo ti čak i piše da ti u slučaju izvarendnog otkaza imaš tzv. pravni ljek te u roku mjesec dana smiješ tražiti zadovoljštinu na sudu...

Propustio si priliku, i to veliku...

KORISTI EDIT!

Zadnji Uredio daidza : 13-11-07 u 14:02.
visio je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 09:29   #5 (permalink)
made in china

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
Vuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavanVuxs je slavan

dobro ali kaj nagomilavash postove imash edit.. ali zastita na radu je fizicka zastita kacige odijela i te spike..
znachi zastita od necheg da ti ne padne na glavu i te brije ili da te struja ne zdrma
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:06   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,193
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

zastita na radu nije ista stvar kao i prava radnika koja je gore netko spomenuo. pod zastitom na radu se smatra sredstvo koje radnik moze-ne mora koristiti a postoje samo zbog njega samog i nikog drugog. ako ti padne cigla na glavu a nemas zastitu ko ti kriv...ti sam i u tom slucaju nema odstete od poslodavca kolko sam ja upucen.

kaj se tice prava radnika, tema opce nije vezana za to ali sto se tog tice, kod nas samo u pravoj firmi di si na nekoj visljoj poziciji imas ta prava. obicni radnik koji radi na minimalcu (dobro ima ih onih kaj imaju i vecu placu) ta prava nemre ostvarit samo tako. posebno ako je sef neka pizda i opaki lovator kojem nikad nije dosta i koji smatra da bi se trebalo radit vise od 8-10 sati na dan.
macor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:17   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

visio se izdvaja iz mase

Pa nitko nije rekao da nema poslodavaca koje boli briga zaradnike!!

Zakonski je radnik ipak zaštičen...

Rekli ste da zaštita na radu je: ako ti padne cigla na glavu da imaš kacigu...

Također, zaštita je tu istu ciglu spriječit da padne...

Ako me kužite?

Radnici nisu svjesni svojih prava, dok s druge strane poslodavci su itekako svjesni.... to je problem....
visio je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:22   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,376
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Radnik ima pravo na zaštitu na radu.
Poslodavac ima obvezu provoditi istu.
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:34   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

Ma mos mislit radnik ima pravo šutit ako nezeli dobiti odkaz.
a poslodavca štite ko Lickog međeda.
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 07:45   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,376
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Ja govorim o ovome, a ti o lošoj praksi.

Mali izvadak iz zakona o zaštiti na radu:

Citat:
II. OBVEZE POSLODAVCA I NJEGOVIH OVLAŠTENIKA U PROVEDBI MJERA ZAŠTITE NA RADU

1. OPÆA NAÈELA ZAŠTITE NA RADU KOD POSLODAVCA

Èlanak 17.

Poslodavac je dužan primjenjivati pravila zaštite na radu na temelju opæih naèela zaštite:

- izbjegavanja opasnosti i štetnosti,

- procjene opasnosti i štetnosti koje se ne mogu otkloniti primjenom osnovnih pravila zaštite na radu,

- spreèavanje opasnosti i štetnosti na njihovom izvoru,

- zamjene opasnog neopasnim ili manje opasnim,

- davanje prednosti skupnim mjerama zaštite pred pojedinaènim,

- odgovarajuæeg osposobljavanja i obavješæivanja zaposlenika,

- planiranja zaštite na radu s ciljem meðusobnog povezivanja tehnike, ustroja rada, uvjeta rada, ljudskih odnosa i utjecaja okiliša na radno mjesto,

- prilagoðavanja tehnièkom napretku,

- prilagodbe rada zaposlenicima, naroèito u svezi s oblikovanjem mjesta rada, izbora opreme te naèina rada i proizvodnje posebice u svrhu ublažavanja jednoliènog rada i rada po uèinku, kako bi se smanjio njihov štetan uèinak na zdravlje.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: znr, zop

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103