| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi Zaštita na radu u Život i Stil forumu; Što mislite o ovoj temi? Da li se u ljepoj našoj poštuju prava zaposlenih.... Ukoliko Vas išta ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 21-07-06 Godina: 31
Poruka: 513
![]() | Zaštita na radu Što mislite o ovoj temi? Da li se u ljepoj našoj poštuju prava zaposlenih.... Ukoliko Vas išta zanima o zaštit na radu, slobodno postavite pitanje...
__________________ MANJE SLOVA, VIŠE SLIKA Uvijek kad si tužan I kad' nemaš kamo poći Popij nešto pa dođi do Poljuda |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter | Re: Zaštita na radu aha, poštuju se prava zaposlenika, ma što ćeš govorit. slomio sam ruku na poslu i to na dva mjesta. a pošto sama bio na ugovoru na 6 mjeseci, bio sam na bolovanju 4 mjeseca, dobio sam otkaz. OTKAZ DOK SAM BIO NA BOLOVANJU. da sam tužio firmu gdje sam radio dobio bi 250 000 kuna. sve sam se raspitao o tužbi, i dobio bi samo da sam na vrijeme tužio. eto kako se poštuju zaposlenici. |
| | |
| | #4 (permalink) | ||
![]() | Pa zaštitta radnika je zaštita na radu.. Naime, radniku se ne smije dati otkaz temeljem ozljede na radu... Vrlo jednostavno, ako se radnik ozljedi poslodavac mora "sanirati" štetu prije nego radnika otpusti, ukoliko ga mora otpustiti... (zakon je jedno...) Praksa je nešto drugačija, "trudna radnica otpuštena u 6 mjesecu trudnoće..." Mislim da je to dovoljno... Citat:
Sindikat je udruženje radnika u ostvarivanju svojih prava... kaciha i rukavice su stvar radnika osobno... Služba zaštite na radu propisuje i vrši nadzor mjera... na radniku i poslovođama je hoće li to oni nositi... Citat:
Propustio si priliku, i to veliku... KORISTI EDIT!
__________________ MANJE SLOVA, VIŠE SLIKA Uvijek kad si tužan I kad' nemaš kamo poći Popij nešto pa dođi do Poljuda Zadnji Uredio daidza : 13-11-07 u 14:02. | ||
| | |
| | #5 (permalink) |
| made in china Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zaštita na radu dobro ali kaj nagomilavash postove imash edit.. ali zastita na radu je fizicka zastita kacige odijela i te spike.. znachi zastita od necheg da ti ne padne na glavu i te brije ili da te struja ne zdrma |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Zaštita na radu zastita na radu nije ista stvar kao i prava radnika koja je gore netko spomenuo. pod zastitom na radu se smatra sredstvo koje radnik moze-ne mora koristiti a postoje samo zbog njega samog i nikog drugog. ako ti padne cigla na glavu a nemas zastitu ko ti kriv...ti sam i u tom slucaju nema odstete od poslodavca kolko sam ja upucen. kaj se tice prava radnika, tema opce nije vezana za to ali sto se tog tice, kod nas samo u pravoj firmi di si na nekoj visljoj poziciji imas ta prava. obicni radnik koji radi na minimalcu (dobro ima ih onih kaj imaju i vecu placu) ta prava nemre ostvarit samo tako. posebno ako je sef neka pizda i opaki lovator kojem nikad nije dosta i koji smatra da bi se trebalo radit vise od 8-10 sati na dan. |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() | Re: Zaštita na radu Pa nitko nije rekao da nema poslodavaca koje boli briga zaradnike!! Zakonski je radnik ipak zaštičen... Rekli ste da zaštita na radu je: ako ti padne cigla na glavu da imaš kacigu... Također, zaštita je tu istu ciglu spriječit da padne... Ako me kužite? Radnici nisu svjesni svojih prava, dok s druge strane poslodavci su itekako svjesni.... to je problem....
__________________ MANJE SLOVA, VIŠE SLIKA Uvijek kad si tužan I kad' nemaš kamo poći Popij nešto pa dođi do Poljuda |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb (Tresnjevka) Godina: 31
Poruka: 1,196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zaštita na radu Ma mos mislit radnik ima pravo šutit ako nezeli dobiti odkaz. a poslodavca štite ko Lickog međeda.
__________________ ZA private sliku dadyml dajem kolekciju slika životinjskog carstva ![]() Slicke su podjeljene Jao Dadyyy ![]() ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Zaštita na radu Ja govorim o ovome, a ti o lošoj praksi. Mali izvadak iz zakona o zaštiti na radu: Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: znr, zop |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:38.