| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Posao Raspravljate o temi Zaštitari u Život i Stil forumu; Eto, neki dan sam baš pričala sa prijateljem koji je završio tečaj za ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Re: Zaštitari Eto, neki dan sam baš pričala sa prijateljem koji je završio tečaj za zaštitara. To traje mjesec i po dana, a plati se oko 5500 kn. E sad. Ok je kad u zaštitare idu dečki koji su završili vojsku pa znaju baratat pištoljem, a šta kad bi, recimo, ja išla za zaštitara, a mogu. Mislim da u to kratko vrijeme ne bih baš naučila rukovat pištoljem. Mislim da je to ipak premalo vremena za obuku. A eto, on sad osigurava jedan veliki supermarket u Osijeku i kaže da mu je super. Vidjet ćemo da li će mu i dalje bit super kad dobije plaću ili kad mu šefovi malo natrljaju nos.
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Zaštitari Moram nešto reći o ovoj temi iako je "prošla" tj.stara - od prošle godine, no eto ja sam ovdje novi pa ćete razumjeti. Dva su osnovna zakona po kojima zaštitari rade. Prvi je Zakon o radu po kome rade svi najamni radnici u ovom društvu i koji je zbog toga jako, jako uopćen i drugi je Zakon o privatnoj zaštiti kojeg su izglasavali vlada i poslodavci. NEŠTO VAM TU FALI?? SINDIKAT - naravno!!!! I tu je jedan od većih problema. Zaštitari su članovi raznih sindikata i "sindikata", a iza vojske i policije treća su sila u ovoj državi (po broju i oružju). Sad se nešto radi na tome (Republički sindikat radnika Hrvatske) da se prisili poslodavce na potpisivanje kolektivnog ugovora, pa čak su intencije vlade u tom smijeru. Reakcije poslodavaca su različite. Jedni pred kamerama potpisuju kol. ugovor, deklarativno se zalažu za njega, a u praksi je nešto sasvim drugo. Drugi prijete zatvaranjem firmi i otpuštanjem radnika, treći se sakrivaju, izvrdavaju razgovore o tome ..... Ukoliko netko reagira na ovaj napis pisat ću još, jer imam puno iskustva no ukoliko nikog ne zanima nema smisla.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Zaštitari Eto da i ja nešto napišem iako nisam nešto aktivan ovdje.... Dakle, što se tiče same struke ja skidam kapu svima koji to rade. Slažem se i sa ostatkom ekipe koja kaže da su podcjenjeni, malo plačeni, glava je svaki dan u torbi jer nem je društvo u teškoj banani i nikad ne znaš gdje će naletit neki debil i upucat te. Svejedno dal radio u banci, supermarketu...osiguranju tekme.... No, jedno mi tu nikako ne sjeda. Ljudi koji rade kao zaštitari su očevi, muževi, sinovi...nečiji brat...bla bla. E sad ja jednostavno ne razumijem koliko moraš biti 'trknut' ili da se ljepše izrazim zaljubljen u neki posao da riskiraš svoj život za nekog drugog ili 2500 - 3000 kn/mj.???? Ako nekog čuvaš i taj ti kaže hvala poslije...Dal će ta osoba doći vašoj majci, ocu, bratu, ženi i reći vaš sam dužnik cijeli život? Dal će pokušati nekako nadoknaditi gubitak ili nešto ...iako mislim da se nečiji život nikakvim financijskim pomoćima ne može 'nadoknaditi' ? I pitanje za same zaštitare.... Dal mislite da se za 3000 kn isplati ostaviti sve svoje bližnje? Dal se za te novce isplati nanjeti bol svim svojima? i bez obzira koliko volite svoj posao DAL STE ZAISTA NESPOSOBNI RADITI NEŠTO DRUGO ? Očekujem svakakve odgovore sad ali fakat ne kontam da netko svoj život i živote drugih cijeni 3000 kn... Ne želim da se netko nađe uvrijeđen, ja još uvijek cijenim zaštitare isto kao i sva ostala zanimanja ali... |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned | Re: Zaštitari s nezaposlenosti kolka je, kaj misliš da se može puno birat? između ne podržavanja svoje obitelje i stavljanja kruha na stol I podržavanje svoje obitelji i zarađivanja, pa makar i na tako opasan način, ne vidim što čovjek može napraviti ... ako nemaš drugih opcija (a mnogo ljudi nema) ... uzmeš kaj se nudi .. |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Zaštitari Posla ima samo se ljudima baš i ne radi svašta....Biti zaštitar 'lakše' je nego recimo radit u autopraoni.Kao sjediš i zujiš pa je lagano. Masa ljudi tako gleda. Druga porazna činjenica je da naši ljudi nisu naučeni radit pošteno jedan posao a ni ne pomišljaju da si možda nađu dodatni izvor zarade što je svugdje u svijetu normalno. Pogledaj oko sebe..pol ljudi prima neku pomoć...a živi u kladionicama i cvili kak nema love... |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Zaštitari Zanimljivo razmišljanje - nemojte raditi kao ZAŠTITARI jer za male novce nosite glavu u torbi! Dodat ću: nemojte raditi kao POLICAJCI jer za male novce nosite glavu u torbi! nemojte raditi kao VOJNICI jer za male novce nosite glavu u torbi! nemojte raditi kao DEMINERI jer za male novce nosite glavu u torbi! nemojte raditi kao VOZAČI jer za male novce nosite glavu u torbi i tako u nedogled. Ajmo svi bit političari, poslodavci, direktori .... TO SE ISPLATI A RIZIK JE MINIMALAN!
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #19 (permalink) | |
| Banned | Re: Zaštitari Citat:
ne bi za svako radno mjesto dolazile stotine prijava ... ne bi ljudi sa iskustvom i visokom razinom znanja uzimali bilo kakve poslove .. itd ... ljudi primaju pomoć jer je država nesposobna napravit konkretan plan za poticanje zapošljavanja ... NE STVARAJU se nova radna mjesta ... mislim da je poprilično uvredljivo ljude koji stavljaju glavu u torbu da bi prehranili obitelj prozivat na ovaj način ... | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Zaštitari Rekao sam na početku da nikog ne vrijeđam al sudeći po odgovorima ti si se uspio uvrijedit. Ali od svega kad pročitam da je država kriva onda mi je jasno zašto u godini i pol imam 140 i koji post...Uvijek sam smatrao da se na forumu skuplja dobro društvo al kad naletim na ovak nekaj....tužno. Zašto ljudi za sve u životu krive državu? Želim vam svima puno uspjeha u životu! Si ju... |
| | |
![]() |
| Tagovi: zas titari, zastita, zastitari |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:20.