Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Posao
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Posao Raspravljate o temi Zaštitari u Život i Stil forumu; bože svašta .....

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-02-07, 16:59   #21 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Zaštitari

bože svašta ..
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-02-07, 17:16   #22 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,149
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Citat:
Pravi autor: babalubu Pogledaj Poruke
DAL STE ZAISTA NESPOSOBNI RADITI NEŠTO DRUGO ?
Ako misliš da je biti zaštitar jednako sjedit prekriženih nogu s rukama na leđima i čekat "akciju" onda si specijalac...

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-02-07, 21:03   #23 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,750
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Pa i je SPECIJALAC !!!

ahahaha...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-02-07, 21:08   #24 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: babalubu Pogledaj Poruke
Rekao sam na početku da nikog ne vrijeđam al sudeći po odgovorima ti si se uspio uvrijedit.
Ali od svega kad pročitam da je država kriva onda mi je jasno zašto u godini i pol imam 140 i koji post...Uvijek sam smatrao da se na forumu skuplja dobro društvo al kad naletim na ovak nekaj....tužno. Zašto ljudi za sve u životu krive državu?

Želim vam svima puno uspjeha u životu!
Si ju...
Nemojte mi na državu ("da nije nje gdje bi ja svog kera svezo" - citat J.P.)

Nažalost stanje u njoj je stvarno takvo, a naročito u pojedinim branšama, da se nemamo čime pohvaliti. No mislim da je manje važno tko je kriv, a da je puno važnije kako riješiti probleme. Od samosažaljevanja koristi nema i zato sam u prvom svom napisu spomenuo sindikat.To je jedini legalan način da se stanje u zaštitarskoj i drugim djelatnostima popravi. Zakoni su takovi kakvi jesu (čak u mnogim slučajevima i nisu loši - već je loša i nekontrolirana njihova provedba).
Na samim zaštitarima je da si pokušaju pomoći jer nitko to neće učiniti za njih.

Dakle udružite se i pokušajte pronaći rješenja. Ako to mogu željezničari, liječnici, profesori...(vidi vraga - sve državne firme) možda možete i vi.
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 08:23   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Poruka: 1,142
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

Zaštitari ubili razbojnika jednog ranili jedan je u bijegu
breaking news
Nešto poslije osam sati u Sesvetama trojica naoružanih i maskiranih razbojnika napali su zaštitare unutar trgovačkog centra. Zaštitari Sokol Marića su pucali na lopove i jednog su ubili na mjestu. Drugi lopov je ranjen, a treći je pobjegao u Opelu Omega, metalik sive boje sa ukradenim tablicama.
Nitko od zaštitara navodno nije ozlijeđen, kažu u policiji. Policajci s dugim cijevima blokirali su mostove u gradu i stvaraju se prometne gužve.
pise 24sata.hr

Konacno da i zastitari pucaju u razbojnike i uspiju sprijeciti pljacku
svaka cast decki
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 11:17   #26 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 906
kontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono nešto

kažu da je Zagreb pod opsadom...eee zaštitari...da vas nema sad bi lijepo svi bili mirni...lova njima..mir...s nama...

šala,
poznati su mi Vaši uvjeti rada, šta reći nego sretno!
kontrolaleta je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 11:18   #27 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-11-06
Godina: 21
Poruka: 1,134
lotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznatlotr0510 će uskoro biti poznat

da, a sad će se naći "pametni" i ići kažnjavat i kazneno gonit zaštitara koji je pucao u smeće od čovjeka, koji bi možda njega ubio da nije tako reagirao.
da se takve stvari uvijek tako rješavaju, ova gamad šta radi takve stvari bi se malo zapitali prije nego bi nešto išli izvodit...
lotr0510 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 11:36   #28 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-10-05
Poruka: 29
dpirc1 je zabranio reputaciju

Bok!

otac mi je u SM-u, pa znam kako se stvari odvijaju i sta ljudi misle.

Mislim da su decki super reagirali, hvala bogu nist im nije, a za onu gamad od lopova mi nije zao..
I ne razumijem ljude koji pisu sto su isli u obracun ( vidio bi ja njih kad bi neko uperio pistolj u njih, a kamoli isao sa namjerom da im oduzme zivot) U ostalom poceli su pucat na njih, ispravna reakcija je bila uzvratiti,ne zbog pljkacke kao same takve, nego zbog zastite vlastitog zivota.
Ljudi su bolesni kao da zale te lopove, a zastitare ko j****,Imajmo na umu da ko ima muda da ide pucat na bilo kojeg covjeka,a nedat mu priliku da se obrani, nije covjek... Jer isti takav ce kada tada zbog parkiralista ili prolivenog pica nedaj boze oduzeti zivot vama ili vasoj djeci!

placa im je kakva je, nikakva. Nedaj im to za pravo za oduzimanje zivota ,ali je bilo nuzno u samo obrani!
Ne mora te ih zalit ili bilo sta slicno ali nemorate ni pljuvat po njima.
lopovi su isli pljackat i dobili sta su zasluzili ( bolje oni nego ljudi koji posteno rade da prehrane obitelj)

Nadam se da nitko nece bit uvrjeden i sli...
dpirc1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 11:45   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Poruka: 1,142
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

a cuj kazneni progon zastitara ce vjerojatno usljedit ako je prekoracena nuzna obrana ili krajnja nuzna obrana.
a ako nije nikom nista decki ce raditi i dalje ako budu mogli jer je ovo strasan udarac na psihu covjeka.

a to sto su zastitari koncno upotrebili vatreno oruzje sigurno da ce ovoj gamadi (pljackasi) doci do mozga da malo ipak dobro razmisle hoceli se upustiti u takvo nesto.
Jos jednom svaka cast deckima koji su imali muda suprostavit se.
Odgovori sa citatom
Star 04-12-07, 12:15   #30 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,880
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Nisam još pročitao detalje ovog događaja, no zaštitari su u svakom slučaju s ove strane rešetaka (na strani pravde) pa sam i ja na njihovoj strani.

No ipak se bojim da je pred njima neugodno i neizvjesno razdoblje jer je Zakon o privatnoj zaštiti jesno definirao kada se smije upotrijebiti vatreno oružje.

Dobro bi bilo da angažiraju odvjetnika jer se stvari mogu lako zakomplicirati.

Evo izvatka iz navedenog zakona koji definira upotrebu vatrenog oružja:
Citat:
1.8. Uporaba vatrenog oružja

Članak 40.

Zaštitar može nositi propisane vrste kratkoga vatrenog oružja samo pri obavljanju sljedećih poslova privatne zaštite:

1. zaštite novčarskih ustanova (riznica, banaka, štedionica, mjenjačnica i dr.),

2. neposredne tjelesne zaštite osoba (tjelohranitelj),

3. zaštite objekata u kojima se koriste i skladište radioaktivne tvari, nuklearno gorivo i otpaci te za ljude i okoliš druge štetne tvari,

4. zaštite i pratnje novca, vrijednosnih papira i dragocjenosti,

5. zaštite objekata od posebnog značaja za obranu zemlje.

Zaštitar ima pravo uporabiti vatreno oružje kada, obavljajući poslove privatne zaštite, na drugi način ne može odbiti istodobni ili izravno predstojeći protupravni napad usmjeren prema njemu ili prema osobama koje štiti.

Prije uporabe vatrenog oružja zaštitar će uputiti usmeno upozorenje »stoj!«, a nakon toga drugo upozorenje »stoj, pucat ću!«.

Upozorenje iz stavka 3. ovoga članka neće se upućivati ukoliko bi se time doveli u pitanje životi osoba koje se štite ili život zaštitara.

Uporaba vatrenog oružja nije dopuštena protiv maloljetnika ili kada se dovodi u opasnost život trećih osoba, izuzev kada je uporaba vatrenog oružja jedino sredstvo za obranu od izravnog napada kojim se ugrožava život zaštitara ili život osoba koje štiti.

Kod uporabe vatrenog oružja zaštitar je dužan usmjeriti oružje prema onim dijelovima tijela na kojima se s najmanje ozljeda postiže svrha zbog koje je vatreno oružje uporabljeno.

Zaštitari mogu, u obavljanju poslova iz stavka 1. ovoga članka, uporabiti samo oružje pravne osobe za privatnu zaštitu čiji su zaposlenici.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: zas titari, zastita, zastitari

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114