| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi 11. rujna - odajmo počast početku kraja u Znanost forumu; Događaji koji su se u SAD-u zbili 11. rujna otvorili su novu eru u povjesti čovječanstva koju obilježava ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 11. rujna - odajmo počast početku kraja Događaji koji su se u SAD-u zbili 11. rujna otvorili su novu eru u povjesti čovječanstva koju obilježava globalni rat protiv terorizma čime ova pojava izlazi iz dotadašnjih okvira u kojima se točno zna tko, s kim i zašto ratuje. Koliko je ovaj događaj išao na ruku SAD-u ili terorističkim organizacijama, na koje je napokon stavljen naglasak kao globalni, a ne lokalni problem, teško je reći, jer i jedna i druga strana imaju puno više skrivenih motiva nego onih o kojima se jasno i glasno govori. Ipak, činjenica je da od ovog datuma više ništa nije bilo isto, jer je tragedija ovih razmjera napokon dala odriješene ruke Svijetskom policajcu i njegovim saveznicima da uđe u moj, vaš ili njih dom, doriješene ruke da napadaju ciljeve koje oni procjene terorističkom prijetnjom, prisluškuju ljude za koje oni procjene da su sumnjivi i da ne nabrajam dalje... otvorila je put potpunom nadozoru nad ljudima i njihovim životima. Naravno svijetske velesile ne mogu se kriviti (ako uzmemo u obzir prezentirano nam stanje) za ovakav razvoj situacije, jer je svim nevinim ljudima u interesu da oni i njihova okolina budu sigurni, pa makar i pod cijenu gubitka osobne slobode, slobode kretanja ili slobode posjedovanja (uzmite samo sigurnosnu politiku na aerodromima)... kakav je vaš pogled na značenje ovog nemilog događaja, njegove aktere, ali ponajviše njegove dugoročne posljedice?? Nostradamus Centurija 9, Kvatren 97 Na cetrdeset petom stupnju gorit ce nebo, Vatra ce zahvatiti novi grad, Odjednom ce prema gore suknuti veliki plamen, Tada ce oni zeljeti dobiti odobrenje od Normana.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Sama politika SAD-a je kriva za te napade. Žao mi je svih 3000 i koliko još ljudi što su poginuli zbog jebenog Busha i njegovih planova.A Bin Laden neka si nabije oružje u guzicu ako mu je toliko do napada.Već mi je pun kurac tih njegovih prijetnji i govora da se svi prebace na islam jer neće Muslimani nikada zavladati svijetom.A možda i hoće zbog izdajica koji se već preobraćaju.Dok SAD troši milijarde $ na velike projetke i planove koji će označiti budućnost i bla bla bla na ulicama je sve više narkomana,ubojica i koje kakvih psihopata.I boli Busha kita za 3000 mrtvih.I onda neka ne pametuje drugim državama jer je njegova u teškom stanju i bolesna da ne može biti bolesnija.A Bin Laden ima pogrešnu taktiku jer ubijanjem civila neće ništa postići.CIA će ga sjebati kad tad.Ako i tamo nema svojih ljudi. Civili,policajci,vatrogasci,...R.I.P. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Vidim malo odgovora... takve se stvari brzo zaboravljaju, ali ostaje neupitno da iza njih ostaju dugoročne posljedice po svakodnevni život ljudi... a upravo oni koji svime upravljaju i manipuliraju, maštaju o ovakvoj reakaciji... proći će 6 godina, zaborviti će se, a novo stanje će biti prihvaćeno kao standard...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 17-06-06
Poruka: 2,940
![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Gledal sam nedavno anketu sta su Britanci radili u Americi ( mislim cak u New Yorku ,ako se ne varam bilo je i na forumu ) postavili su neka pitanja o 11.9. ljudi ne da nisu znali godinu nego ni mjesec nisu uspujeli pogodit :eek . a spomenuli su cak i 3 milijuna zrtava. Tako da nije cudno sta je ta tragedija i na ovim prostorima otisla u zaborav. Kao sta je Giant rekao ameri su se sami doveli do toga samo na zalost kao u vecini slucajeva stradali su nevini. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Citat:
Slažem se Aris sa svime što si napisao ovdje, pa i u idućem svom postu i nema se tu puno za dodati. Rekao bih da je to naša surova stvarnost. A Nostradamusa, nažalost, tumačimo uvijek unazad tj. retroaktivno, a unaprijed ga ne znamo protumačiti. Naravno da osuđujem ovakav način borbe za svoja prava i da mi je žao žrtava, no mišljenja sam da ionako naša civilizacija ide u pogrešnom smijeru.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-12-06 Lokacija: Rijeka Godina: 21
Poruka: 861
![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja užasno i žalosno. sjećam se toga dana, probudio sam se i na svim kanalima je bilo isto. gledam koji vrag se događa? ne možeš vjerovat da se stvarno tako nešto može dogodit u našem svijetu, u ovoj stvarnosti. prestrašno. mislim da nismo ni svjesni koliko smo ranjivi, a opet koliko možemo biti ubojiti. baš je jučer bio dokumentarni film o letu 93, letu koji je uzvratio udarac. bar jedan avion su uspjeli savladat i iako su dali svoje živote (njih 40-ak) u tom avionu, spasili su stotine drugih. jednostavno sve je to pretužno, di ide ovaj svijet... ![]() R.I.P. svim žrtvama 11.rujna
__________________ Moj blog o Internet zarada! - NOVI DOKAZ ISPLATE! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 25-01-07 Godina: 36
Poruka: 1,521
![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja ako ovako nastavi ide pravo u pm..nazalost sve gore navadeno je apsolutno 100% tacno, sto se tice Islama ovo mu je negativna propaganda, koji ce idiot ubiti sam sebe (i autobus pun skolske dijece) da bi bio nagradjen zivotom u raju sa 77 djevica, ,kakav je to bog koji to nagradjuje? ,koji tek idiot trebas biti da u to povjerujes...zalosno ![]() |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-11-06 Godina: 16
Poruka: 425
![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Zao mi je svih tih ljudi... Kad bi svijet barem mogao biti malo jednostavniji,mirniji, malo normalniji... a ne ovako, 3000 nevinih ljudi u jednom trenutku su tu, a u iducem ne...zalosno...Zalosno zato sto je za sve krivo jedno govno od covjeka,George W. Bush i americka potreba za dominancijom u svijetu I koliko jos bolesna moze biti jedna "religija" poput Islama , da svoje ljude uci ubijanju nevinih ljudi, u, navodno, vecu svrhu? Moze li ovaj svijet biti bolesniji... ![]() Zadnji Uredio techno_knight : 14-09-07 u 14:51. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 11. rujna - odajmo počast početku kraja Citat:
U praksi broj militantnih muslimana ne predstavlja niti jedan promil ukupnog broja muslimana na Zemlji, jer terorističke skupine po broju članova nisu velike.
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kraja, odajmo, pocast, pocetku, rujna |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:44.

- NOVI DOKAZ ISPLATE!