Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

26.07.1908. - osnovan FBI

Raspravljate o temi 26.07.1908. - osnovan FBI u Povijesne Teme forumu, dio Znanost foruma; Savezni istražni ured, poznatiji po kratici FBI (od engl. F ederal B ureau of I nvestigation) savezna je kriminalističko-istražna i ...

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

26.07.1908. - osnovan FBI

Savezni istražni ured, poznatiji po kratici FBI (od engl. Federal Bureau of Investigation) savezna je kriminalističko-istražna i obavještajna agencija Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država. FBI trenutno ima istražnu nadležnost nad kršenjem više od 200 kategorija saveznih zakona i koja ima jurisdikciju za kazneno gonjenje prekršitelja zakona na području cijele države.

Agencija je sa radom počela kao Ured za istrage (eng. Bureau of Investigation (BOI)). U takvom ustrojstvu agencija je djelovala sve do 1935. godine kada joj direktor postaje J. E. Hoover, koji je bio na tom mjestu duže od svih FBI direktora sve do danas. On je također zaslužan za mnoga poboljšanja i izmjene koje je unio u rad ureda, čime je od FBI-a stvorio vodeću kriminalističku agenciju u svijetu. Hoover je dao osnovati FBI Akademiju, i Kriminalističko-pravni, te servisno-informacijski sektor, koji služi kao glavna podrška svim uredima FBI-a, razmještenim po SAD-u.

Inače, moto FBIa je "Vjernost, hrabrost i poštenje" (engleski "Fidelity, Bravery, Integrity")

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Hard Sports Avatar od korisnika Pretorian
    Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,076
    Liked
    427 times

Re: 26.07.1908. - osnovan FBI

1908 godine....ideššššš

davno je to bilo

Lajkaj nas na Facebooku