Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Vidim da se na religiji razvila teza i uznemirili se duhovi oko toga kako su nastali muslimani na prostoru današ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-11-07, 14:18   #1 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Bošnjaci ili muslimani u Bosni

Vidim da se na religiji razvila teza i uznemirili se duhovi oko toga kako su nastali muslimani na prostoru današnje Bosne.

Od kud im korjeni, za što su se borili u ratu, da li su bili Srbi i Hrvati ili pak bogumili koji su se poturčili, šta je bitno za njihovu povijest i zašto se nazivaju od početka 90-ih Bošnjaci.

Evo premjestih ovdje vaše postove da tamo ne offtopičarite.

Hvala!
ritam ti lijepe za noge

Zadnji Uredio daidza : 11-11-07 u 20:45.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 15:48   #2 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar
Re: Islam

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Evo ovo je točno..Hrvat si muslimanske vjere. Musliman je vjeroispovijest, a ne nacionalnost. Poslije nisam quotala, ali opet pišeš da Bošnjaci su narod, a ne Hrvati ili Srbi , kako ti kažeš, smatraju zatucani. E, vidiš , sam si rekao da si Hrvat, jesi, ali si islamske vjeroispovijesti. I na to se ne bi trebali vrijeđati, to je povijesna činjenica, a ne mišljenje Hrvata i Srba nacionalista. Bošnjacii narod, je nastao za vrijeme rata, usudim se reći izmišljen je..Muslimani iz Bosne su Hrvati ili Srbi koji su se poturčili za vrijeme Turskih progona, pa to je , ljudi činjenica. Ista stvar sa Albancima, koji su islamske i katoličke vjere.
Usudiš se ti reći mnoge gluposti... Ne znam za vrijeme kojeg rata su to Bošnjaci izmišljeni, želiš reći da nije postojala Bošnjačka umjetnost, kultura, tradicija i sl. sve do posljednjeg rata??
Muslimani na ovim prostorima potiču od Bogumila, a ne Hrvata. Bogumili su Kršćani Crkve Bosanske sa korijenima na područiju Baltika, pa nema smisla povezivati muslimane na ovim prostorima sa kategorijom Srba i Hrvata, što ne znači da neki od njih nisu bili, ali su u temelju bili pripadnici gorespomenute skupine, bez obzira na tu ograničenu definiciju "Hrvat - Srbin" koja meni u biti i nije jasna, koga ti smatraš Hrvatima, a a koga Srbima u vremenu dolaska Islama na Balkan.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 15:53   #3 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,557
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

S tim da je Bogumila bilo u Bosni kad su Turci došli oko 200.

no dobro...
ritam ti lijepe za noge
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 15:57   #4 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Aha... evo nam još jednog pobornika bogumilske teorije...

Čini se da je to u zadnje vrijeme vrlo popularna bedastoć.. ovaj, teorija

Ali, nije mi jasno zašto je toliki problem priznat očito i reći kako je stanovništvo današnje BiH u biti etnički hrvatsko i/ili srpsko, ali sa tri različite vjeroispovjesti koje su u tolikoj mjeri utjecale na tamšnej stanovništvo tako da se jedan dio sada u prvom redu identificira kroz vjeru?

Pa nije to ništa čudno, ni neobično... pa i Židovi se u prvom redu identificiraju sa svojom vjerom, pa tek onda eventualno sa nacionalnom pripadnošću... tako i muslimani u Bosni...

Ali, ne, nema šanse... zato treba izmišljat kretenar... ovaj, hm, pardon, teorije o bogumilima....

ma svašta. U biti, neka, sinko, samo ti budi bogumil-koji-je-postao-musliman-i-time-bošnjak

Sretno!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:00   #5 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,173
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
ma svašta. U biti, neka, sinko, samo ti budi bogumil-koji-je-postao-musliman-i-time-bošnjak

Sretno!
Hvala.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:11   #6 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,020
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Bošnjaka nema. Te neke silne teorije o ovima - onima, pa izmišlljanje lahkog govora... Ma dajte molim vas.

U Bosni imaš Srbe, Hrvate i Muslimane.
Nikakve Bošnjake.
Amen.
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:11   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,529
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto
Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Usudiš se ti reći mnoge gluposti... Ne znam za vrijeme kojeg rata su to Bošnjaci izmišljeni, želiš reći da nije postojala Bošnjačka umjetnost, kultura, tradicija i sl. sve do posljednjeg rata??
Muslimani na ovim prostorima potiču od Bogumila, a ne Hrvata. Bogumili su Kršćani Crkve Bosanske sa korijenima na područiju Baltika, pa nema smisla povezivati muslimane na ovim prostorima sa kategorijom Srba i Hrvata, što ne znači da neki od njih nisu bili, ali su u temelju bili pripadnici gorespomenute skupine, bez obzira na tu ograničenu definiciju "Hrvat - Srbin" koja meni u biti i nije jasna, koga ti smatraš Hrvatima, a a koga Srbima u vremenu dolaska Islama na Balkan.
Hehehe..
Pa gdje sam ja rekla da je bošnjačka kultura i tradicija itd. nastala tek za vrijeme zadnjeg rata?! Ja ti govorim o tome, da riječ Bošnjak kao nacionalna pripadnost je izmišljena, devedesetih. Možeš mi proturiječiti koliko hoćeš. ali ta bogumilska teorija je totalna bedastoća. Povijesna činjenica je da su muslimani Hrvati ili Srbi, koji su poturčeni, ma koliko god to tebi smetalo.

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Bošnjaka nema. Te neke silne teorije o ovima - onima, pa izmišlljanje lahkog govora... Ma dajte molim vas.

U Bosni imaš Srbe, Hrvate i Muslimane.
Nikakve Bošnjake.
Amen.
Bravo. No muslimani mogu biti samo Hrvati ili Srbi, a ne nešto treće. Muslimani u mojoj familiji se deklariraju kao Hrvati islamske vjere i nikad od njih kao ni od susjeda koji tu žive 30 godina nisam čula da su Bošnjaci. Bošnjak-Svašta!!!

Zadnji Uredio daidza : 11-11-07 u 16:29.
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:25   #8 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

vidi ovo... i ovde se slažem sa sado-mazo-domino-čovječeneljutise...

Zabrinut ću se, majke mi...
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:38   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,529
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
vidi ovo... i ovde se slažem sa sado-mazo-domino-čovječeneljutise...

Zabrinut ću se, majke mi...
Hehehe..
Da ima smajlić sa bičem, sad bi ga stavila.To ti dođe isto kao da bi ti ne sado mazo cure, stavile pusu
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 16:43   #10 (permalink)
women loving misogynist

Hvala. Ipak preferiram ljubljenje u odnosu na bičevanje.

Bičeve, kaiše, hladno oružje i analne umetke prepuštam tvojim žrtvama.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103