| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Isuse Kriste ovo je lektira za praznike Citat: Pravi autor: marinkoM8 jedna ili par džamija državu ne čine ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #201 (permalink) | |||||
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,368
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Isuse Kriste ovo je lektira za praznike ![]() Citat:
U Hrvatskoj ima 83 % (tako nekako) katolika. Vidiš li razliku? Citat:
![]() Vladao je beg. Citat:
![]() Malo kontradiktorno, zar ne? Citat:
Jesi ti ikad bio u BiH? U Hercegovini jako rijetko da ćeš naletiti na džamiju (osim Konjic, Jablanica i istočni Mostar). Ali Ljubuški, Čapljina, Međugorje, Čitluk... ih nemaju. A i minusu si debelo u tz. "Republici Srpskoj". A znaš koliko je to teritorija u BiH? Dobar dio. 1 katedrala u BiH? ![]() Mislim da ću morati vaditi slike iz moje kolekcije kao dokazni materijal. Baljezgaš! Citat:
![]() Trauma? Mislim da sam višestruko naglašavala moj privatni odnos prema muslimanima. Koji je u najmanju ruku ![]() To je drugo kaj ti ne znaš kako da me prozoveš, pa se baviš psihologijom koja nema utemeljenja.
__________________ Zadnji Uredio teica : 25-12-07 u 21:25. | |||||
| | |
| | #202 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni 1. @ pravaš: daj molin te nemoj copy/pasteat čitave tuđe radove i knjige. koristi ih na način da ih pročitaš i ukratko izložiš. pročitao si ovo? nadan se da jesi. btw ja nisan i mislin da većina nije, a da si to napisao u pet redaka svi bi pročitali. mozgen mozgen, nix snaga @ teica 1. očito ne znaš šta je to većina. ako bošnjaka ima 40%, a drugih pojedinačno manje od 40% onda su oni većina. jer nikoga nema više od njih.postoji relativna većina, apsolutna većina i dvotrećinska većina. pogledaj to. matematika je fascinatna disciplina ![]() 2. o kojim brojkama govorin: bošnjaci 47%, srbi 37%, hrvati 15% muslimani 40%, pravoslavci 31%, katolici 15%. 3. evo ti jedan matematički zadatak: u prvon ćupu imaš 47 jabuka, u drugon 37, a u trećon 15. u kojen ćup imaš većinu jabuka? 1., 2. ili možda 3.? 4. ne vidin nikakvu kontradiktornost između bošnjačkog i bosanskog 5. nisan mislija da u bosna ima samo 1 bogomolja. toliko čak ni ja nisan neobrazovan i glup kakvin me ti smatraš. govorija se figurativno da li 1 bogomolja nevećinske religije od 100 bogomollja islamske vjere čini tu zemljon neislamskon i zato san spomenija najmanji mogući broj, a to jest 1 6. postan i postat ću na svin tvojin temama koji me zanimaju 7. ne prozivan te ![]() |
| | |
| | #203 (permalink) | ||
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
I što će nam to reći. Da u Bosni ne živi čak ni polovica stanovništa muslimaske vjeroispovjesti. Što zemlju ne čini nikako muslimanskom. Ni u kojem pogledu. Ili si ti ikad negdje mogao nešto dobiti sa 40% glasova. ![]() Ovo mi postaje previše. Sad ništa ne kužim. Citat:
Ne smatram te glupim, ali da tu i tamo imaš smješnih razmišljanja ne osporavam. Bosanci bi rekli- Bujrum ![]() Ali onda to nije da ja otvoram teme samo vezane za islam, nego otaram teme vezane uz sve religije. Okej, budizam i hinuduizam još nisam smislila nešto provokativno, ali polako. Pa onda se ne oslanjaj na moj privatni život.
__________________ Zadnji Uredio teica : 25-12-07 u 22:08. | ||
| | |
| | #204 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
muslimanskon, katoličkon i pravoslavnon tu san te čeka. sanader je sa 38% dobija vlast ![]() kužiš al neš priznat
__________________ Najbolji sam, uooueeee, prognozer ja, na ovom svijetu ja sam najbolji. Para papa para pa paaa Zadnji Uredio marinkoM8 : 25-12-07 u 22:13. | |
| | |
| | #205 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Znači, NE samo islamska, NE samo pravoslavna, NE samo katolička. Kad je koalirao sa nekim manjima onda je imao više od 50 %. Ako bi npr. stavio pravoslavce i katolike u isti koš "kršćani" onda bi to bilo više od 50% u BiH. Nisam plava. Ono mi je preapstraktno i nemam pojma što želiš reći. | |
| | |
| | #206 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
slažen se ![]() ![]() ![]() gledaj, naravno da bih nije samo islamska. nisan to nikad tvrdija. al ona bošnjačko-muslimanska komponenta je ono šta bih drži bih. kad mi se kaže bosna mislin na džamije, ćevape, burek i baklavu, na njihova groblja, bosanski dijalekt a to je ono otomansko, islamsko, ono šta je održalo bosnu bosnon, a nije je utopilo i podililo između hrvatske i srbije. svaka čast anti iz posušja i jovi iz banja luke, nitko in ne oduzima njihovo pravo da bosnu i hercegovinu smatraju svojon, al isto tako svi znamo da je ante u mislima u zagrebu, a jovo u beogradu. prije tri tjedna san bija u kupresu na skijanju. u kafićima san sluša gibonnija, plaća kunama. to je hr ![]() eto zato smatran da bošnjacima triba pustit da se zovu bošnjaci,a ne in to oduzimat i trpat ih u muslimane. jer arapi su muslimani i turci su muslimani, pa nek onda bošnjaci budu bošnjaci ![]() | |
| | |
| | #207 (permalink) | |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
što se tiće srpskog entiteta, tu su ih porušili...
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. | |
| | |
| | #209 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Isto tako kada ja idem iz Mostara do Konjica vidim nekoliko Crkvi, a i katoličkih groblja. Šta je onda to većinski katoličko? Svi mi znamo kad putujemo Bosnom gdje je većinsko stanovništvo katolika, gdje pravoslavaca, a gdje muslimana. Ne moraju nam to džamije i crkve pokazivati. A Marinko... ja kad se sjetim Bosne sjetim se Neretve, katedrale u Sarajevu, baščaršije, ćevapa, Međugorja... vidiš kako različito od tebe. Možda jednostavno ne znaš što znači riječ "Bosna i Hercegovina" pa je reduciraš samo na Otomansko carstvo. Ona je puno više od toga. I to će ti reći i moji frendovi purgeri koji su sa mnom znali dole ići. Je li Bosna bila i jest i dan danas pod velikim utjecajem islama i Turaka?! JEST! Ne osporavam to, ali nije isključivo to!!! I to me živcira kada ju ljudi svrstavaju među islamske zemlje. WTF? To je kao da gazim i pljujem po cijeloj njenoj povijesti i uzdižem samo jedan dio nje (povijesti). Znaš li ti koju kulturu su ostavili franjevci dole? Isusovci? A za muslimane i naziv "Bošnjak" mislim da je izvučen iz povijesti te sad predstavljan kao nešto drugo. Ti se zalažeš da se Hrvatska ne bavi Hrvatima u Bosni, da im ne da pravo glasa, da ih se ne pomaže i da ih se usmjerava da svoju pomoć traže u Sarajevu. A sad ovdje tvrdiš da je Jozo iz Čitluka glavom u Zagrebu. Vjerojatno jest, ne osporavam. Ali onda se odluči gdje da taj Jozo pripada- u Zg ili Sarajevo? Aha vidiš, malo teško. I tu ne mislim da bi trebali Hercegovinu pripojiti Hr kao što je Franc htio (to ni u ludilu, ona je uvijek bila BiH i to je apsurd). Šta bi Jozu trebali ostaviti na cjedilu? Jer po tvom on nije Hrvat, a s druge strane ni punopravni Bosanac, jer to nije nacionalnost, jer su si to ime već rezervirali muslimani. I zato se ja gadim na bilo kakve izjave pjesmice tipa "Hoda patka, hoda guska zemlja Bosna bit će Turska" ![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
« Najgori dogadjaj iz povijesti
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:33.

bosna nije nacionalnost. bošnjački nacionalist bi mogla biti, ka i hrvatski il srpski.

pusa