| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Možda jednostavno ne znaš što znači riječ "Bosna i Hercegovina" pa je reduciraš ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #211 (permalink) | ||||||||
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,884
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Citat:
![]() kad ona to većinski jest Citat:
multikulturalnost znači uzdizanje više kultura.Citat:
Citat:
ne, ne pripada in pravo glasa u hr, ka šta ja neman pravo glasa u bih da, njihovo prvo misto di bi tribali ić je sarajevo Citat:
Citat:
i ne, muslimani su rezervirali naziv bošnjak, a ne bosanac Citat:
bit će bosanska (bošnjačka, hrvatska i srpska)s ovin završavan o bošnjacima ![]()
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data | ||||||||
| | |
| | #212 (permalink) | ||||
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 5,071
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Ajde barem nešto. Nije. I basta. ![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() A joj ![]()
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe | ||||
| | |
| | #214 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni jao komentara..... nije islamska, niti je prije rata bila... vecinsko stanovnistvo jeste islamsko kao i prije rata....sto je ne cini islamskom drzavom... Edit: evo malo nesto sto sam po netu citao... Slaveni su naselili Bosnu i okolne zemlje u 7. vijeku. Slavenska srpska i hrvatska plemena su došla poslije prvog vala slavenskih doseljavanja. Prije dolaska Hrvata i Srba, Slaveni su već postali značajan element na Balkanu. Hrvati su uspostavili kraljevstvo na tlu današnje sjeverozapadne Hrvatske. Srbi su se doseili na područje današnje južne Srbije, a kasnije su se rasprostranili na sjever i istok. Slavenska plemena bošnjačkih predaka su se naselila u dolini rijeke Bosne i gornjeg toka Vrbasa. Kako je pomenuto ranije, mnogi autori navode Bošnjake kao jedan od slavenskih naroda u dolini Dunava. Noel Malcom-Bosnia A Short History (citat) „Na pitanje da li su stanovnici Bosne bili Hrvati ili Srbi 1180. godine se ne može odgovoriti iz dva razloga: - prvo, zato što ne posjedujemo dokaze, - drugo, pitanje nema smisla. Možemo reći da je većina bosanskog teritorija u sedmom stoljeću bila okupirana od strane Hrvata ili barem od Slavena pod hrvatskom upravom; međutim ta odrednica je bila plemenske prirode, koja nije imala nikakvog ili gotovo nikakvog značenja pet vijekova kasnije. Bošnjani su bili općenito bliži Hrvatima tokom svoje religijske i političke historije; ali primjenjivati modernu oznaku hrvatskog identiteta (nečeg što je konstruisano u bliskoj prošlosti na bazi religije, historije i jezika) na nekoga iz tog period bi bio anahronizam. Jedino što se sa sigurnošću može reći o etničkom identitetu Bošnjana je ovo: Oni su bili Slaveni koji su živjeli u Bosni.“
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 22:51. |
| | |
| | #215 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
![]()
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe | |
| | |
| | #216 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni jest jest...ali omjer katolika i muslimana je 1:10 000 ( u stradanjima naravno) edit: procenti žrtava: bošnjaci: 67.9% srbi :25.8% hrvat:5.4% ostali:0.9% a ovo su sve ljudi koji su rođeni u BiH i bili su njeni stanovnici tj bosanci i hercegovci...
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:00. |
| | |
| | #218 (permalink) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
![]() Da sad ne bi vagali živote još. Pa da vidimo malo statistiku stanovništa u BiH prije rata. Citat:
Citat:
Kod nas je više izginulo zato kaj se vršilo etničko čišćenje, bla, bla, bala, bla... Sorry, ali nisi ni muslimani u tom ratu nevini.
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe | |||
| | |
| | #219 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni e dobro si to navela...pa sad uporedi te procente i one gore sto sam ja naveo... edit: a i ja budala, raspravljam o tome....citav svijet zna sta se desavalo u BiH i ko je najvise najebo....a pogtovo onaj ko je bio u BiH... tako da svaki komentar je suvisan... mislim svaka cast...sta ovo treba da znaci???? uleti ti neko u državu, krene klat, ubijat, silovat, krast, tjerat iz domova itd itd.... i sta sad?? muslimani trebali sjedit skrstenih ruku????? pa da tebi neko dodje u kucu i hoce staru da ti ubije, sta bi ti uradila??? branila bi svoje po svaku cijenu.... da si bila u BiH za vrijeme rata ne bi tako pricala sigurno.... ![]()
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:09. |
| | |
| | #220 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Citat:
Uostalom, i moj stari je branio od Srba u ABiH. Dok je druga polovica familije to isto radila od muslimana. Mislim da sami sebi nisu spalili kuće. Ne kažem i Hrvati su imali debelo iza ušiju. Nije ni njihovo maslo za ramazana. Da nisam bila? Da nisam bila???? Molim????? Ja sam izašla iz Sarajeva 1995. godine kroz tunel, na jebeni Igman u 1. mjesecu i ti meni govoriš da ja nisam bila u ratu? Ti se šališ. Gledala sam ljude kako ginu u sred čaršije, a imala sam 10 godina. Ti nemaš pojma s kime imaš posla. Bolje ti je da se ne spustaš na osobnu razinu, jer nemaš pojma. 4 godine u Sarajevu. ![]()
__________________ "Ti nisi vrijedna toga truda. Od tebe mi nikakve koristi nije, ostani gdje jesi i idi na dno kao stvorenje čiji život vrijedan spasa nije." No kad sam promislio, uzeo sam je. Daniel Defoe | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:21.

multikulturalnost znači uzdizanje više kultura.
bit će bosanska (bošnjačka, hrvatska i srpska)