Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Možda jednostavno ne znaš što znači riječ "Bosna i Hercegovina" pa je reduciraš ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-12-07, 13:05   #211 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,884
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat
Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Možda jednostavno ne znaš što znači riječ "Bosna i Hercegovina" pa je reduciraš samo na Otomansko carstvo. Ona je puno više od toga.
naravno da je. al to ne znači da nije i islamska.

Citat:
Je li Bosna bila i jest i dan danas pod velikim utjecajem islama i Turaka?! JEST! Ne osporavam to, ali nije isključivo to!!!

Citat:
I to me živcira kada ju ljudi svrstavaju među islamske zemlje.
kad ona to većinski jest

Citat:
To je kao da gazim i pljujem po cijeloj njenoj povijesti i uzdižem samo jedan dio nje (povijesti).
zašto bi uzdizanje jednog dijela gazilo drugi dio multikulturalnost znači uzdizanje više kultura.

Citat:
A za muslimane i naziv "Bošnjak" mislim da je izvučen iz povijesti te sad predstavljan kao nešto drugo.
da, istina. al to je njihovo pravo

Citat:
Ti se zalažeš da se Hrvatska ne bavi Hrvatima u Bosni, da im ne da pravo glasa, da ih se ne pomaže i da ih se usmjerava da svoju pomoć traže u Sarajevu.
ne zalažen se da in se ne pomaže, dapače podržavan svaku pomoć,
ne, ne pripada in pravo glasa u hr, ka šta ja neman pravo glasa u bih
da, njihovo prvo misto di bi tribali ić je sarajevo

Citat:
A sad ovdje tvrdiš da je Jozo iz Čitluka glavom u Zagrebu. Vjerojatno jest, ne osporavam. Ali onda se odluči gdje da taj Jozo pripada- u Zg ili Sarajevo? Aha vidiš, malo teško.
meni uopće nije teško. pripada bosni i hercegovini, a glavni grad bih je sarajevo.

Citat:
Jer po tvom on nije Hrvat, a s druge strane ni punopravni Bosanac, jer to nije nacionalnost, jer su si to ime već rezervirali muslimani.
jest hrvat je i jest punopravni je bosanac (hercegovac) al nije bošnjak
i ne, muslimani su rezervirali naziv bošnjak, a ne bosanac

Citat:
I zato se ja gadim na bilo kakve izjave pjesmice tipa "Hoda patka, hoda guska zemlja Bosna bit će Turska"
slažen se. bosna je davno bila turska i nikad više neće biti. bit će bosanska (bošnjačka, hrvatska i srpska)

s ovin završavan o bošnjacima
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:32   #212 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,071
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
naravno da je. al to ne znači da nije i islamska.
Ajde barem nešto.

Citat:
kad ona to većinski jest
Nije. I basta.

Citat:
zašto bi uzdizanje jednog dijela gazilo drugi dio multikulturalnost znači uzdizanje više kultura.
Pa i ja jesam za multikulturalnost.

Citat:
ne zalažen se da in se ne pomaže, dapače podržavan svaku pomoć,
ne, ne pripada in pravo glasa u hr, ka šta ja neman pravo glasa u bih
da, njihovo prvo misto di bi tribali ić je sarajevo
Eto. Tz. da to Sarajevo se ne bi trebalo islamizirati kako se to čini i kako neki tvrde da je Bosna islamska, nego bi trebalo biti multikulturalno.

Citat:
jest hrvat je i jest punopravni je bosanac (hercegovac) al nije bošnjak
i ne, muslimani su rezervirali naziv bošnjak, a ne bosanac
Onda nisi dobro pročitao onaj tekst koji sam ja (ili netko) citirao iz 13 stoljeća. Ako ćemo po podrijeklu te riječi onda imaju isto. U biti su varijacija na temu.

Citat:
slažen se. bosna je davno bila turska i nikad više neće biti. bit će bosanska (bošnjačka, hrvatska i srpska)

Citat:
s ovin završavan o bošnjacima
A joj
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:40   #213 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,414
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Pa nije većinski islamska kad ih je najviše ubijeno i poklano sad za vrijeme rata!!! Dok su prije rata bili najbrojniji u BiH...
Wamp je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:43   #214 (permalink)
Bionic Jive

Datum registracije: 06-01-07
Poruka: 7,473
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

jao komentara.....

nije islamska, niti je prije rata bila...

vecinsko stanovnistvo jeste islamsko kao i prije rata....sto je ne cini islamskom drzavom...

Edit: evo malo nesto sto sam po netu citao...

Slaveni su naselili Bosnu i okolne zemlje u 7. vijeku. Slavenska srpska i hrvatska plemena su došla poslije prvog vala slavenskih doseljavanja. Prije dolaska Hrvata i Srba, Slaveni su već postali značajan element na Balkanu. Hrvati su uspostavili kraljevstvo na tlu današnje sjeverozapadne Hrvatske. Srbi su se doseili na područje današnje južne Srbije, a kasnije su se rasprostranili na sjever i istok. Slavenska plemena bošnjačkih predaka su se naselila u dolini rijeke Bosne i gornjeg toka Vrbasa. Kako je pomenuto ranije, mnogi autori navode Bošnjake kao jedan od slavenskih naroda u dolini Dunava.

Noel Malcom-Bosnia A Short History (citat)

„Na pitanje da li su stanovnici Bosne bili Hrvati ili Srbi 1180. godine se ne može odgovoriti iz dva razloga: - prvo, zato što ne posjedujemo dokaze, - drugo, pitanje nema smisla. Možemo reći da je većina bosanskog teritorija u sedmom stoljeću bila okupirana od strane Hrvata ili barem od Slavena pod hrvatskom upravom; međutim ta odrednica je bila plemenske prirode, koja nije imala nikakvog ili gotovo nikakvog značenja pet vijekova kasnije. Bošnjani su bili općenito bliži Hrvatima tokom svoje religijske i političke historije; ali primjenjivati modernu oznaku hrvatskog identiteta (nečeg što je konstruisano u bliskoj prošlosti na bazi religije, historije i jezika) na nekoga iz tog period bi bio anahronizam. Jedino što se sa sigurnošću može reći o etničkom identitetu Bošnjana je ovo: Oni su bili Slaveni koji su živjeli u Bosni.“

Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 22:51.
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:51   #215 (permalink)
The Najarogantnija

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Pa nije većinski islamska kad ih je najviše ubijeno i poklano sad za vrijeme rata!!! Dok su prije rata bili najbrojniji u BiH...
A od Hrvata nije nitko poginuo, bio u logoru...
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:52   #216 (permalink)
Bionic Jive

DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

jest jest...ali omjer katolika i muslimana je 1:10 000 ( u stradanjima naravno)

edit: procenti žrtava: bošnjaci: 67.9%
srbi :25.8%
hrvat:5.4%
ostali:0.9%

a ovo su sve ljudi koji su rođeni u BiH i bili su njeni stanovnici tj bosanci i hercegovci...

Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:00.
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 22:58   #217 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,414
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Citat:
A od Hrvata nije nitko poginuo, bio u logoru...
Pa naravno da je. Sad zvučiš ko Milorad Dodik kad mu je rečeno da su muslimani najviše izginuli u Bosni....
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:00   #218 (permalink)
The Najarogantnija

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
jest jest...ali omjer katolika i muslimana je 1:10 000 ( u stradanjima naravno)

Da sad ne bi vagali živote još.

Pa da vidimo malo statistiku stanovništa u BiH prije rata.

Citat:
Prema popisu iz 1991. godine, BiH je imala 44% Bošnjaka, 31% Srba i 17% Hrvata, dok se 6% ljudi deklariralo kao Jugoslaveni, a 2% kao Ostali.
Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Pa naravno da je. Sad zvučiš ko Milorad Dodik kad mu je rečeno da su muslimani najviše izginuli u Bosni....
Ne osporavam, ali ja ne bi nikad vagala živote kao vi.

Kod nas je više izginulo zato kaj se vršilo etničko čišćenje, bla, bla, bala, bla... Sorry, ali nisi ni muslimani u tom ratu nevini.
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:01   #219 (permalink)
Bionic Jive

e dobro si to navela...pa sad uporedi te procente i one gore sto sam ja naveo...

edit: a i ja budala, raspravljam o tome....citav svijet zna sta se desavalo u BiH i ko je najvise najebo....a pogtovo onaj ko je bio u BiH... tako da svaki komentar je suvisan...

Citat:
, ali nisi ni muslimani u tom ratu nevini.
mislim svaka cast...sta ovo treba da znaci????
uleti ti neko u državu, krene klat, ubijat, silovat, krast, tjerat iz domova itd itd.... i sta sad?? muslimani trebali sjedit skrstenih ruku????? pa da tebi neko dodje u kucu i hoce staru da ti ubije, sta bi ti uradila??? branila bi svoje po svaku cijenu....

da si bila u BiH za vrijeme rata ne bi tako pricala sigurno....

Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:09.
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:19   #220 (permalink)
The Najarogantnija

Citat:
e dobro si to navela...pa sad uporedi te procente i one gore sto sam ja naveo...

edit: a i ja budala, raspravljam o tome....citav svijet zna sta se desavalo u BiH i ko je najvise najebo....a pogtovo onaj ko je bio u BiH... tako da svaki komentar je suvisan...
Zna se ko je najviše najebao u Bosni. Jasno ko dan. Ali odkud sad teorija "Da nismo nastradali u ratu bila bi zemlja Bosna islamska".

Citat:
mislim svaka cast...sta ovo treba da znaci????
uleti ti neko u državu, krene klat, ubijat, silovat, krast, tjerat iz domova itd itd.... i sta sad?? muslimani trebali sjedit skrstenih ruku????? pa da tebi neko dodje u kucu i hoce staru da ti ubije, sta bi ti uradila??? branila bi svoje po svaku cijenu....
Branila bi. Ali ne bi otvarala logore po Čelebićima, Jablanici i Mostaru.

Uostalom, i moj stari je branio od Srba u ABiH. Dok je druga polovica familije to isto radila od muslimana. Mislim da sami sebi nisu spalili kuće.
Ne kažem i Hrvati su imali debelo iza ušiju. Nije ni njihovo maslo za ramazana.

Citat:
da si bila u BiH za vrijeme rata ne bi tako pricala sigurno....
Da nisam bila? Da nisam bila????

Molim?????

Ja sam izašla iz Sarajeva 1995. godine kroz tunel, na jebeni Igman u 1. mjesecu i ti meni govoriš da ja nisam bila u ratu? Ti se šališ.
Gledala sam ljude kako ginu u sred čaršije, a imala sam 10 godina. Ti nemaš pojma s kime imaš posla. Bolje ti je da se ne spustaš na osobnu razinu, jer nemaš pojma. 4 godine u Sarajevu.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113