Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Zna se ko je najviše najebao u Bosni. Jasno ko dan. Ali odkud sad teorija &...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-12-07, 23:24   #221 (permalink)
Bionic Jive

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 7,751
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB
Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Zna se ko je najviše najebao u Bosni. Jasno ko dan. Ali odkud sad teorija "Da nismo nastradali u ratu bila bi zemlja Bosna islamska".
ko zna, mozda i bi...a uostalom to pod navodnicima nisam ja nigdje ni rekao...

Citat:

Branila bi. Ali ne bi otvarala logore po Čelebićima, Jablanici i Mostaru.
mozda su otvarali logore, ali sigurno nisu mucili kao ostale dvije strane i radili druga sranja....

Citat:

Da nisam bila? Da nisam bila????

Molim?????

Ja sam izašla iz Sarajeva 1995. godine kroz tunel, na jebeni Igman u 1. mjesecu i ti meni govoriš da ja nisam bila u ratu? Ti se šališ.
Gledala sam ljude kako ginu u sred čaršije, a imala sam 10 godina. Ti nemaš pojma s kime imaš posla. Bolje ti je da se ne spustaš na osobnu razinu, jer nemaš pojma. 4 godine u Sarajevu.
za ovo se izvinjavam...samo mi nije jasno kako neke stvari znas lupit....
evo gledaj ovako, ja ne gledam "poginulo toliko muslimana,toliko pravoslavaca , toliko katolika" ( ti si me na to podstakla)...ja gledam na to poginuli su stanovnici BiH...Bosanci.....

izvini jos jednom....

Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:29.
DinoB je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:37   #222 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Poruka: 5,165
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
ko zna, mozda i bi...a uostalom to pod navodnicima nisam ja nigdje ni rekao...
Možda... ali sumnjam.

Citat:
mozda su otvarali logore, ali sigurno nisu mucili kao ostale dvije strane i radili druga sranja....
Nije možda, nego sigurno.
Sigurno ih nisu mazili. A o tome koliko je tko dobio batina i gladovao nisam stručna. Ali zna se za šta logori služe... i čemu ako su se branili?!

Citat:
za ovo se izvinjavam...samo mi nije jasno kako neke stvari znas lupit....
evo gledaj ovako, ja ne gledam "poginulo toliko muslimana,toliko pravoslavaca , toliko katolika" ( ti si me na to podstakla)...ja gledam na to poginuli su stanovnici BiH...Bosanci.....

izvini jos jednom....
Eto vidiš i ja gledam tako, sve dok se nije povuklo pitanje najviše je ovih, onih...

Pa u Bosni su na kraju ratovali i muslimani protiv muslimana (Abdić), Srbi protiv musimana i Hrvata, Hrvati protiv Srba i muslimana, muslimani (ne oni koji su bili za Fikreta) protiv svih i tako ti je to. To samo može Bog raspetljati, ako i on.
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:42   #223 (permalink)
Bionic Jive

DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Uglavnom o kojoj god temi se krene pricat u okviru ove teme, malo previse forsiraš i potenciraš Hrvate odnosno katolike...a kad malo pogledaš više je bilo pravoslavaca u BiH.....u glavnom to mi nije jasno od tebe, pa zbog toga mozda i dolazimo u konflikt...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:48   #224 (permalink)
The Najarogantnija

teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Uglavnom o kojoj god temi se krene pricat u okviru ove teme, malo previse forsiraš i potenciraš Hrvate odnosno katolike...a kad malo pogledaš više je bilo pravoslavaca u BiH.....u glavnom to mi nije jasno od tebe, pa zbog toga mozda i dolazimo u konflikt...
Srbe ne volim nikako. Iz osobnih razloga, a i iz povijesno-političkih isto.
Muslimane volim, svi su mi prijatelji muslimani u Sarajevu i naravno da me više boli kada čujemo od jednog naroda koji mi je osobno jako drag da pljuje ili je u konfliktu sa mojim narodom. To je normalna ljudska pojava.

Tu nema šta biti nejasno.
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:53   #225 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
Pravaš se izdvaja iz mase

Drugarica Tea mudro zbori o nekim stvarima.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-12-07, 23:54   #226 (permalink)
Bionic Jive

Nisi me svatila...Evo sad ovo zadnje o cemu smo pricali....krenulo je nesto u vezi žrtava i ti si odma spomenula " ko da nije bilo hrvatskih zrtava" ...a to je smatram bezpotrebno bilo, sve su to bosanske zrtve....ali eto to smo rascistili....

p.s. nisam nigdje pljuvao ni po hrvatim ni po srbima nigdje i nikad... jesam samo kad cujemo neko okorjelog četnika na tv-u kako sere o nekim četnićkim glupostima i kad Dodik kaze za BiH cu jedino navijat kad bude igrala protiv Turske.....mamu mu je*em
Odgovori sa citatom
Star 27-12-07, 00:00   #227 (permalink)
The Najarogantnija

Citat:
Nisi me svatila...Evo sad ovo zadnje o cemu smo pricali....krenulo je nesto u vezi žrtava i ti si odma spomenula " ko da nije bilo hrvatskih zrtava" ...a to je smatram bezpotrebno bilo, sve su to bosanske zrtve....ali eto to smo rascistili....
Koliko se ja mogu sjetiti (a nisam senilna) prvo si ti ili Wamp izvukli to da je najviše muslimana ubijeno, pa sam se ja nadovezala.

Citat:
p.s. nisam nigdje pljuvao ni po hrvatim ni po srbima nigdje i nikad... jesam samo kad cujemo neko okorjelog četnika na tv-u kako sere o nekim četnićkim glupostima i kad Dodik kaze za BiH cu jedino navijat kad bude igrala protiv Turske.....mamu mu je*em
Dodik je poseban pacijent, nećemo o njemu ovdje.

Odgovori sa citatom
Star 27-12-07, 00:13   #228 (permalink)
Bionic Jive

Necemo...O njemu cemo na temi Humor ....

p.s. idem ja...
Odgovori sa citatom
Star 28-12-07, 18:47   #229 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-02-07
Poruka: 24
Shuto se izdvaja iz mase

dino, zamolio bih te da me ne spominješ dok točno ne pročitaš šta sam napisao. nisam u nijednom trenutku rekao da bošnjaka nije bilo do 60-ih, nego da nisu bili priznat narod do tada i da su jedini narod koji ima datum osnutka. to se do tog trenutka još nije nigdje dogodilo. naravno da ih je bilo i prije. narodi nastaju iz nečega, a ne iz ničega! ali vidim da jednostavno ne shvaćaš neke stvari. osjećaš se bez veze napadnuto!
Shuto je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-12-07, 01:11   #230 (permalink)
Bionic Jive

ne osjecam se napadnuto nimalo....to na što ti misliš je datum kada su bosanci dobili ravnopravnost ....

U Mrkonjić Gradu su 25. novembra 1943. godine postavljeni temelji savremene Bosne i Hercegovine, I zasjedanjem ZAVNOBiH-a. Dok su u Jajcu 29. novembra iste godine na II zasjedanju AVNOJ-a postavljene osnove nove, socijalističke Jugoslavije, u sklopu koje je Bosna i Hercegovina bila jedna od šest ravnopravnih republika.

A bosanci su stari koliko i svi ostali juzni slaveni......

U prvim stoljećima nove ere, područje današnje Bosne bilo je sastavni dio Rimskog Carstva. Većinom su ga naseljavali Iliri. Nakon pada carstva, Bosnu su svojatali kako Bizantsko Carstvo, tako i zapadni nasljednici Rima. Slaveni se ovdje naseljavaju u 7. vijeku zatičući na ovim prostorima dijelove ilirskih i tračkih plemena koja su bila romanizirana a prilikom dolaska Slavena se povlače uglavnom u planine.

Bošnjaci su južnoslavenski narod, koji uglavnom živi u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Vode porijeklo od srednjovjekovnih Slavena koji su nastanjivali tadašnju Bosnu, a nazivali su se Bošnjanima. Dolaskom Osmanlijske imperije masovno su prihvatili islam. Bošnjaci govore bosanskim jezikom, te se služe latinicom i ćirilicom. Većinu Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu.

Bošnjaci potiču od Slavena koji su naseljavali područje današnje Bosne. Neka novija istraživanja tvrde da korijeni Bošnjaka sežu dalje od historije Slavena i da su ilirskog porijekla. Iliri koji su živjeli na području današnje Bosne su se dolaskom Slavena asimilirali.

i ko sad ne konta neke stvari
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113