| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Zna se ko je najviše najebao u Bosni. Jasno ko dan. Ali odkud sad teorija &... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #221 (permalink) | ||
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
mozda su otvarali logore, ali sigurno nisu mucili kao ostale dvije strane i radili druga sranja.... Citat:
evo gledaj ovako, ja ne gledam "poginulo toliko muslimana,toliko pravoslavaca , toliko katolika" ( ti si me na to podstakla)...ja gledam na to poginuli su stanovnici BiH...Bosanci..... izvini jos jednom....
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" Zadnji Uredio DinoB : 26-12-07 u 23:29. | ||
| | |
| | #222 (permalink) | |||
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,165
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Citat:
Sigurno ih nisu mazili. A o tome koliko je tko dobio batina i gladovao nisam stručna. Ali zna se za šta logori služe... i čemu ako su se branili?! Citat:
Pa u Bosni su na kraju ratovali i muslimani protiv muslimana (Abdić), Srbi protiv musimana i Hrvata, Hrvati protiv Srba i muslimana, muslimani (ne oni koji su bili za Fikreta) protiv svih i tako ti je to. To samo može Bog raspetljati, ako i on.
__________________ Si vis pacem, para bellum. | |||
| | |
| | #223 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Uglavnom o kojoj god temi se krene pricat u okviru ove teme, malo previse forsiraš i potenciraš Hrvate odnosno katolike...a kad malo pogledaš više je bilo pravoslavaca u BiH.....u glavnom to mi nije jasno od tebe, pa zbog toga mozda i dolazimo u konflikt... ![]()
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" |
| | |
| | #224 (permalink) | |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Muslimane volim, svi su mi prijatelji muslimani u Sarajevu i naravno da me više boli kada čujemo od jednog naroda koji mi je osobno jako drag da pljuje ili je u konfliktu sa mojim narodom. To je normalna ljudska pojava. Tu nema šta biti nejasno.
__________________ Si vis pacem, para bellum. | |
| | |
| | #226 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Nisi me svatila...Evo sad ovo zadnje o cemu smo pricali....krenulo je nesto u vezi žrtava i ti si odma spomenula " ko da nije bilo hrvatskih zrtava" ...a to je smatram bezpotrebno bilo, sve su to bosanske zrtve....ali eto to smo rascistili.... p.s. nisam nigdje pljuvao ni po hrvatim ni po srbima nigdje i nikad... jesam samo kad cujemo neko okorjelog četnika na tv-u kako sere o nekim četnićkim glupostima i kad Dodik kaze za BiH cu jedino navijat kad bude igrala protiv Turske.....mamu mu je*em
| | |
| | #227 (permalink) | ||
Citat:
![]()
__________________ Si vis pacem, para bellum. | ||
| | |
| | #229 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 25-02-07
Poruka: 24
![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni dino, zamolio bih te da me ne spominješ dok točno ne pročitaš šta sam napisao. nisam u nijednom trenutku rekao da bošnjaka nije bilo do 60-ih, nego da nisu bili priznat narod do tada i da su jedini narod koji ima datum osnutka. to se do tog trenutka još nije nigdje dogodilo. naravno da ih je bilo i prije. narodi nastaju iz nečega, a ne iz ničega! ali vidim da jednostavno ne shvaćaš neke stvari. osjećaš se bez veze napadnuto! |
| | |
| | #230 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni ne osjecam se napadnuto nimalo....to na što ti misliš je datum kada su bosanci dobili ravnopravnost .... U Mrkonjić Gradu su 25. novembra 1943. godine postavljeni temelji savremene Bosne i Hercegovine, I zasjedanjem ZAVNOBiH-a. Dok su u Jajcu 29. novembra iste godine na II zasjedanju AVNOJ-a postavljene osnove nove, socijalističke Jugoslavije, u sklopu koje je Bosna i Hercegovina bila jedna od šest ravnopravnih republika. A bosanci su stari koliko i svi ostali juzni slaveni...... U prvim stoljećima nove ere, područje današnje Bosne bilo je sastavni dio Rimskog Carstva. Većinom su ga naseljavali Iliri. Nakon pada carstva, Bosnu su svojatali kako Bizantsko Carstvo, tako i zapadni nasljednici Rima. Slaveni se ovdje naseljavaju u 7. vijeku zatičući na ovim prostorima dijelove ilirskih i tračkih plemena koja su bila romanizirana a prilikom dolaska Slavena se povlače uglavnom u planine. Bošnjaci su južnoslavenski narod, koji uglavnom živi u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Vode porijeklo od srednjovjekovnih Slavena koji su nastanjivali tadašnju Bosnu, a nazivali su se Bošnjanima. Dolaskom Osmanlijske imperije masovno su prihvatili islam. Bošnjaci govore bosanskim jezikom, te se služe latinicom i ćirilicom. Većinu Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu. Bošnjaci potiču od Slavena koji su naseljavali područje današnje Bosne. Neka novija istraživanja tvrde da korijeni Bošnjaka sežu dalje od historije Slavena i da su ilirskog porijekla. Iliri koji su živjeli na području današnje Bosne su se dolaskom Slavena asimilirali. i ko sad ne konta neke stvari ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:30.