| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; OK. Ali, zašto onda ne bi prihvatio ovakvu "slijed": Hrvati i Srbi su postali "bogumili", ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,857
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam OK. Ali, zašto onda ne bi prihvatio ovakvu "slijed": Hrvati i Srbi su postali "bogumili", pa su dolaskom Turaka preuzeli islam. Ergo Današnji muslimani u Bosni su, nekoć, bili Hrvati i Srbi, ali su se tijekom povijesti (zbog raznoraznih okolnosti) više identificarali s vjerom nego sa etničkom skupinom Po takvom tumačenju, koje je meni prilično logično, bosanski muslimani su, u biti, Hrvati i Srbi muslimanske vjere.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #22 (permalink) | |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,322
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
U biti su Hrvati ili Srbi, ali nakon svega što su dali za to da ne budu, zaslužili su da ne budu, jer onda gledajući u prošlost možemo reći i da su Hrvati izmišljeni u trenutku kad su počeli postojati i da su u biti neka druga etička skupina koja sad postoji na nekom drugom geografskom prostoru... Ne znam od kud ideja da je današnje vrijeme vrijeme kad se povjest prestala stvarati i da ono što je postojalo prije nas predstavlja referencu za sve u budućnosti. Zadnji Uredio _Aris_ : 11-11-07 u 18:35. | |
| | |
| | #23 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,857
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Pa kao što sam ranije već napisao - vjerska pripadnost koja, u određenom trenutku, postane važnija odrednica od etničke pripadnosti, nije toliko neobična pojava. Primjer Židova to dokazuje. Samo kažem da je smješno izmišljat etnogenezu Bošnjaka u kojoj se poriče da su Bošnjaci nekoć bili Hrvati i Srbi. Mislim da to treba otvoreno kazat. Ali, tijekom više stotina godina, kombinacijom raznoraznih čimbenika, u toj određenoj skupini ljudi na tom određenom prostoru vjerski identitet postao je primarna odrednica, što dovodi do Bošnjaka. Ali, Bošnjaci su primarno vjerski određeni pojam. Etnički (biološki, genetski... kako hoćeš) oni su Srbi i Hrvati. Vjerski, kulturološki, mentalno... oni su Bošnjaci. I to nitko ne spori.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Okej... može biti naravno... a po čemu se to etički (dakle biološki, genetski, po korijenima, pripadnosti nekom nestalom narodu i sl.) razlikuju Hrvati i Srbi. U biti koja je glavna razlika između Hrvata i Srba koju nemaju Bošnjaci i Srbi?? |
| | |
| | #25 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: zagreb
Poruka: 1,665
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Zato su Albanci najpametniji, i katolici i muslimani pripadaju istoj nacionalnoj skupini. Nisu izmisli nekakve Albašnjake.hehehe ajmo se dio odvojit, prijeći na budizam, pa za 500 godina, pričat priče, da smo mi zaseban narod, Marsovci )Najžalosnije je što dotični, poistovjećuje me sa Šešeljom, a ne zna ništa o meni..I takav je moderator foruma. sa komentarima na najnižem nivou. Svašta!!!
__________________ Mistress Ancksunamun |
| | |
| | #26 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
Savjetujem ti da se pokušaš kroz diskusiju odmaknuti od te sličnosti sa Šešeljom, jer ako postoji očita sličnost gdje ona veli "Hrvati su izmišljeni, oni su Srbi itd. itd., a ti veliš "Bošnjaci su izmišljeni, oni su Hrvati, oni su srbi itd itd." usprkos činjnici da i jedni i drugi egzistiraju, potvrđeno im je postojanje i njihov je položaj određen Ustavom, ja ne znam zbog čega to smatraš vrijeđanjem, jednostavno je konstrukcija stava identična, a to ti nisam ja kriv... | |
| | |
| | #27 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
Pljesak!!!! ![]() Rekla sam da neću diskutirati sa tobom, no jednostavno na tvoje uvrede ću odgovoriti, jer to su za mene uvrede. Sa Šešeljom me ne uspoređuj!! Ja tebe neću vrijeđati jer se ne spuštam tako nisko. To što ti ne možeš prihvatiti povijesne činjenice, tvoj proble. Živi i dalje u svojim uvjerenjima i iluziji, tvoj problem. Ja isto tako imam pravo reći što mislim, a uostalom ovo nije moje mišljenje, već su to povijesne činjenice, s kojima se vi muslimani teško mirite. A to je da niste imali nikada vlastitu nacionalnu pripadnost niti državu, niti ćete je ikada imati. Bilo kako bilo, uvijek ćete biti muslimani Hrvati ili Srbi i u državi hrvata, muslimana i srba. I da za tisuće godina budete jasno deklarirani kao Bošnjaci, uvijek će se spominjati da ste nekada bili Hrvati ili Srbi, . I ne zaboravi Hrvati i Srbi kao nacionalnost postoje tisućama godinama, a ne 15 godina. I pričaj šta hoćeš, tvoj dojam je tvoja stvar i produkt tvojih bajki. I neću pokušati promijeniti dojam koji imaš o meni, niti stav, ono što mislim, pri tome ostajem i ne mjenjam ga. I da ga mjenjam ili "popravljam" zbog nekoga tko me uspoređuje sa Šešeljom?! Svašta!!!
__________________ Mistress Ancksunamun Zadnji Uredio Ancksunamun : 11-11-07 u 19:14. | |
| | |
| | #28 (permalink) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Hvala, hvala. Citat:
Citat:
Ti ne mjenjaš stav ja imam očitu usporedbu izjava gdje i ti i on tvrdite da nešto što postoji-ne postoji, ne vidim prostora da se buniš protiv usporedbe, a onaj dio gdje je on ratni zločinac nema veze sa tobom... da sam rekao da voli kokošiju juhu bunila bi se kako ti ne voliš jer je on ratni zločinac?? Ubiti i ukratko... ja nisam ovdje sa namjerom slušati nečije stavove i govore nego diskutirati i osporiti ih ako mi ne odgovaraju, a tvoji mi ne odgovaraju i ja ih osporavam, sa druge strane ti si ovdje došla isključivo iznjeti stav, ali ne i braniti ga... ne podnosiš kritiku na stav niti si voljna ući u raspravu, stoga ne vidim razloga da dalje nastavljamo ovo trollanje osobnim prepucavanjem. Ako budeš spremna za diskusiju ja sam ovdje. I nadam se da ćeš primjetiti da je damfisk iznio stav vrlo sličan tvome (sa kojim sam se dijelom i složio), ali nije osporio to da danas Bošnjaci postoje i sa njim nisam ušao u konflikt ovog tipa, pa nadam se da vidiš da je problem u tebi i stavu, a ne meni i usporedbi/uvredi. | ||
| | |
| | #29 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
Ja mislim da ti nisi normalan, no, to je moje mišljenje. Pa daj čitaj malo bolje. Hrvati nisu imali državu od početka, ali su kao nacionalna skupina postojali tisuće i tisuće godina prije. A od kad se nacija Bošnjak spominje? Od devedesetih. Ja stvarno ne znam zašto se ti deklariraš kao Hrvat, pa šta se ne deklariraš kao Bošnjak, kad toliko si uvjeren u to. Ja nigdje nisam rekla da muslimani iz Bosne ne postoje i da su izmišljeni, ali za Bošnjake jesam, jer je to tako. I tko ih je uopće priznao?! I ne namjeru ništa tebi dokazivati , niti objašnjavati niti opovrgavati. No, ako baš hoćeš Šešelj je psihopat bolesnik, koji priča floskule i bajke. Jer Hrvati kao narod postoje kako sam ti već rekla tisuće godina. A ne od devedestih, jer se netko sjetio, e sad ćemo mi biti Hrvati, kao što je slučaj sa Bošnjacima. Oprosti, ali to su dvije različite stvari. I ja nikada ne cmizdrim, kako ti to zoveš, nikada u životu, pa ni na ovakve gluposti. Pa kad sam ja rekla da se oni ne mogu smatrati Bošnjacima i da to nemaju pravo. Pa nek se smatraju kako god žele, baš me briga. Ja ti govorim da povijest dokazuje drugačije i da činjenice onakve kao što sam ti već napisala. A ako hoće nek se zovu kako hoće. I nek se vrijeđa tko hoće, to je tako. Isto tako, mogu i ja tebi reći da mi posatviš tezu i dokaze da sam ja u krivu. I molim te, za što su ljudi umirali, da budu Bošnjaci, daj molim te. Gdje ti živiš? Ne, nije problem u meni, nego u tebi koji šiziš odmah čim ti nešto nije po volji.I dalje osatjem pri svome i ne odstupam, ono što dokazuje povijest ne može se promijeniti, pa nazivali se mi kako god
__________________ Mistress Ancksunamun | |
| | |
| | #30 (permalink) | ||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Točno, to je samo tvoje mišljenje, koje me uz predočene stavove i ne vrijeđa... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Zadnji Uredio _Aris_ : 11-11-07 u 20:30. | ||||||
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |