Ma povjesno gledajući ja to mogu prihvatiti, a osobno mi je potpuno nevažno tko su bili predci, smeta mi negiranje Bošnjaka kao skupine koja je zaslužila dobiti mjesto u svojoj državi. Jer osim svoje kulture, umjetnosti i tradicije, oni su se i izborili za to. ja mislim da određeni muslimani nikako ne bi mogli prihvatiti da moraju biti dio ili hrvata ili Muslimana kad su u roku dvije godine bili na puškometini i jednih i drugih i oni na njihovoj. Također nisam za ograničavanje Bošnjaka na muslimane u Bosni, ali sumnjam da i imaju pravo da bi ga druge etičke skupine iskoristile.
U biti su Hrvati ili Srbi, ali nakon svega što su dali za to da ne budu, zaslužili su da ne budu, jer onda gledajući u prošlost možemo reći i da su Hrvati izmišljeni u trenutku kad su počeli postojati i da su u biti neka druga etička skupina koja sad postoji na nekom drugom geografskom prostoru... Ne znam od kud ideja da je današnje vrijeme vrijeme kad se povjest prestala stvarati i da ono što je postojalo prije nas predstavlja referencu za sve u budućnosti.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom

)