Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; OK. Ali, zašto onda ne bi prihvatio ovakvu "slijed": Hrvati i Srbi su postali "bogumili", ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-11-07, 18:12   #21 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,857
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Islam

OK.

Ali, zašto onda ne bi prihvatio ovakvu "slijed":

Hrvati i Srbi su postali "bogumili", pa su dolaskom Turaka preuzeli islam.

Ergo

Današnji muslimani u Bosni su, nekoć, bili Hrvati i Srbi, ali su se tijekom povijesti (zbog raznoraznih okolnosti) više identificarali s vjerom nego sa etničkom skupinom

Po takvom tumačenju, koje je meni prilično logično, bosanski muslimani su, u biti, Hrvati i Srbi muslimanske vjere.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 18:32   #22 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,322
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Po takvom tumačenju, koje je meni prilično logično, bosanski muslimani su, u biti, Hrvati i Srbi muslimanske vjere.
Ma povjesno gledajući ja to mogu prihvatiti, a osobno mi je potpuno nevažno tko su bili predci, smeta mi negiranje Bošnjaka kao skupine koja je zaslužila dobiti mjesto u svojoj državi. Jer osim svoje kulture, umjetnosti i tradicije, oni su se i izborili za to. ja mislim da određeni muslimani nikako ne bi mogli prihvatiti da moraju biti dio ili hrvata ili Muslimana kad su u roku dvije godine bili na puškometini i jednih i drugih i oni na njihovoj. Također nisam za ograničavanje Bošnjaka na muslimane u Bosni, ali sumnjam da i imaju pravo da bi ga druge etičke skupine iskoristile.

U biti su Hrvati ili Srbi, ali nakon svega što su dali za to da ne budu, zaslužili su da ne budu, jer onda gledajući u prošlost možemo reći i da su Hrvati izmišljeni u trenutku kad su počeli postojati i da su u biti neka druga etička skupina koja sad postoji na nekom drugom geografskom prostoru... Ne znam od kud ideja da je današnje vrijeme vrijeme kad se povjest prestala stvarati i da ono što je postojalo prije nas predstavlja referencu za sve u budućnosti.

Zadnji Uredio _Aris_ : 11-11-07 u 18:35.
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 18:39   #23 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,857
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa kao što sam ranije već napisao - vjerska pripadnost koja, u određenom trenutku, postane važnija odrednica od etničke pripadnosti, nije toliko neobična pojava.

Primjer Židova to dokazuje.

Samo kažem da je smješno izmišljat etnogenezu Bošnjaka u kojoj se poriče da su Bošnjaci nekoć bili Hrvati i Srbi. Mislim da to treba otvoreno kazat. Ali, tijekom više stotina godina, kombinacijom raznoraznih čimbenika, u toj određenoj skupini ljudi na tom određenom prostoru vjerski identitet postao je primarna odrednica, što dovodi do Bošnjaka.

Ali, Bošnjaci su primarno vjerski određeni pojam. Etnički (biološki, genetski... kako hoćeš) oni su Srbi i Hrvati. Vjerski, kulturološki, mentalno... oni su Bošnjaci. I to nitko ne spori.

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 18:53   #24 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Ali, Bošnjaci su primarno vjerski određeni pojam. Etnički (biološki, genetski... kako hoćeš) oni su Srbi i Hrvati. Vjerski, kulturološki, mentalno... oni su Bošnjaci. I to nitko ne spori.
Okej... može biti naravno... a po čemu se to etički (dakle biološki, genetski, po korijenima, pripadnosti nekom nestalom narodu i sl.) razlikuju Hrvati i Srbi. U biti koja je glavna razlika između Hrvata i Srba koju nemaju Bošnjaci i Srbi??
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 18:55   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,665
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto

Zato su Albanci najpametniji, i katolici i muslimani pripadaju istoj nacionalnoj skupini. Nisu izmisli nekakve Albašnjake.hehehe
ajmo se dio odvojit, prijeći na budizam, pa za 500 godina, pričat priče, da smo mi zaseban narod, Marsovci )

Najžalosnije je što dotični, poistovjećuje me sa Šešeljom, a ne zna ništa o meni..I takav je moderator foruma. sa komentarima na najnižem nivou. Svašta!!!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 19:02   #26 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Najžalosnije je što dotični, poistovjećuje me sa Šešeljom, a ne zna ništa o meni..I takav je moderator foruma. sa komentarima na najnižem nivou. Svašta!!!
Ja sam tvoj stav poistovjetio sa šešeljevim i dalje mi je vrlo očigledno da su isti i rekao sam ti da imaš priliku ispraviti dojam, tako da mi objasniš da sam u krivu i da vam se stavovi razlikuju, a sve što ti radiš je da cmoljiš o tome kako sam ja moderator i tebe uspoređujem sa Šešeljom. Ja imam pravo raditi što želim kao forumaš, dok se to ne protivi pravilima. a reći da su ti stavovi, tj. način na koji dolaziš do njih jednaki Šešeljevima nije vrijeđanje nego usporedba, jer šešelj nije zločinac zbog stavova nego postupaka, pa kako ja nisam tvoje nikakve postupke usporedio sa njim, jasno ti je da, baš kao što si sama rekla pošto te ne pznam, ne uspoređujem tebe kao osobu nego tvoj stav prema ovoj povjesnoj temi, sa njegovim stavom prema vrlo sličnoj... Nadalje ja sam moderator foruma Računala i nemam niti pravo niti mogućnosti moderirati izvan njega i ovdje sam baš kao i ti samo forumaš.
Savjetujem ti da se pokušaš kroz diskusiju odmaknuti od te sličnosti sa Šešeljom, jer ako postoji očita sličnost gdje ona veli "Hrvati su izmišljeni, oni su Srbi itd. itd., a ti veliš "Bošnjaci su izmišljeni, oni su Hrvati, oni su srbi itd itd." usprkos činjnici da i jedni i drugi egzistiraju, potvrđeno im je postojanje i njihov je položaj određen Ustavom, ja ne znam zbog čega to smatraš vrijeđanjem, jednostavno je konstrukcija stava identična, a to ti nisam ja kriv...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 19:12   #27 (permalink)
prof. Foruma

Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ja sam tvoj stav poistovjetio sa šešeljevim i dalje mi je vrlo očigledno da su isti i rekao sam ti da imaš priliku ispraviti dojam, tako da mi objasniš da sam u krivu i da vam se stavovi razlikuju, a sve što ti radiš je da cmoljiš o tome kako sam ja moderator i tebe uspoređujem sa Šešeljom. Ja imam pravo raditi što želim kao forumaš, dok se to ne protivi pravilima. a reći da su ti stavovi, tj. način na koji dolaziš do njih jednaki Šešeljevima nije vrijeđanje nego usporedba, jer šešelj nije zločinac zbog stavova nego postupaka, pa kako ja nisam tvoje nikakve postupke usporedio sa njim, jasno ti je da, baš kao što si sama rekla pošto te ne pznam, ne uspoređujem tebe kao osobu nego tvoj stav prema ovoj povjesnoj temi, sa njegovim stavom prema vrlo sličnoj... Nadalje ja sam moderator foruma Računala i nemam niti pravo niti mogućnosti moderirati izvan njega i ovdje sam baš kao i ti samo forumaš.
Savjetujem ti da se pokušaš kroz diskusiju odmaknuti od te sličnosti sa Šešeljom, jer ako postoji očita sličnost gdje ona veli "Hrvati su izmišljeni, oni su Srbi itd. itd., a ti veliš "Bošnjaci su izmišljeni, oni su Hrvati, oni su srbi itd itd." usprkos činjnici da i jedni i drugi egzistiraju, potvrđeno im je postojanje i njihov je položaj određen Ustavom, ja ne znam zbog čega to smatraš vrijeđanjem, jednostavno je konstrukcija stava identična, a to ti nisam ja kriv...

Pljesak!!!!

Rekla sam da neću diskutirati sa tobom, no jednostavno na tvoje uvrede ću odgovoriti, jer to su za mene uvrede. Sa Šešeljom me ne uspoređuj!! Ja tebe neću vrijeđati jer se ne spuštam tako nisko. To što ti ne možeš prihvatiti povijesne činjenice, tvoj proble. Živi i dalje u svojim uvjerenjima i iluziji, tvoj problem. Ja isto tako imam pravo reći što mislim, a uostalom ovo nije moje mišljenje, već su to povijesne činjenice, s kojima se vi muslimani teško mirite. A to je da niste imali nikada vlastitu nacionalnu pripadnost niti državu, niti ćete je ikada imati. Bilo kako bilo, uvijek ćete biti muslimani Hrvati ili Srbi i u državi hrvata, muslimana i srba. I da za tisuće godina budete jasno deklarirani kao Bošnjaci, uvijek će se spominjati da ste nekada bili Hrvati ili Srbi, . I ne zaboravi Hrvati i Srbi kao nacionalnost postoje tisućama godinama, a ne 15 godina. I pričaj šta hoćeš, tvoj dojam je tvoja stvar i produkt tvojih bajki. I neću pokušati promijeniti dojam koji imaš o meni, niti stav, ono što mislim, pri tome ostajem i ne mjenjam ga. I da ga mjenjam ili "popravljam" zbog nekoga tko me uspoređuje sa Šešeljom?! Svašta!!!

Zadnji Uredio Ancksunamun : 11-11-07 u 19:14.
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 19:34   #28 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Pljesak!!!!
Hvala, hvala.

Citat:
Rekla sam da neću diskutirati sa tobom, no jednostavno na tvoje uvrede ću odgovoriti, jer to su za mene uvrede. Sa Šešeljom me ne uspoređuj!! Ja tebe neću vrijeđati jer se ne spuštam tako nisko.
Gle, ti očito do stavova dolaziš na isti način kao i on i ja tu ništa ne mogu. Nisi se ni potrudila dokazati da vam stavovi nisu različiti, već bi zadržala taj stav, a inzistirala kako je on (tako očito sličan) različit od moje usporedbe. Da si mogla moju usporedbu (koja je za tebe uvreda) opovrgunuti nekom bitnom razlikom ili činjenicom odavno bi to učinila, a ne bi cmizdrila kako ja tebe vrijeđam, jer ne vrijeđam te ja nego ta veza, koju bi ti opovrgnula da možeš i želiš, jer se ne radi o nekoj uvredi gdje ja nešto neutemeljeno upirem prstom, nego sam ti rekao zbog čega i kako sam zaključio da postoje sličnosti, a ti se uopće nisi osvrnula na taj dio i demantirala me, nego pokušavaš iscenirati situaciju u kojoj ja tebe vrijeđam bez neke podloge, u kojoj te vrijeđam kao osobu ili u kojoj sam ja sad išao to izjaviti jer se ne mogu durgačije suprotstaviti tvom savršenom diskutiranju, prikazivanju činjenica i sl. A sve što si anpravila je iznošenje mišljenja, kojeg ja imam pravo popljuvati, a nadalje je trebala uslijediti rasprava na koju ti očito nisi spremna, jer sam ja tebe "osobno uvrijedio".

Citat:
To što ti ne možeš prihvatiti povijesne činjenice, tvoj proble. Živi i dalje u svojim uvjerenjima i iluziji, tvoj problem. Ja isto tako imam pravo reći što mislim, a uostalom ovo nije moje mišljenje, već su to povijesne činjenice, s kojima se vi muslimani teško mirite. A to je da niste imali nikada vlastitu nacionalnu pripadnost niti državu, niti ćete je ikada imati. Bilo kako bilo, uvijek ćete biti muslimani Hrvati ili Srbi i u državi hrvata, muslimana i srba. I da za tisuće godina budete jasno deklarirani kao Bošnjaci, uvijek će se spominjati da ste nekada bili Hrvati ili Srbi, . I ne zaboravi Hrvati i Srbi kao nacionalnost postoje tisućama godinama, a ne 15 godina. I pričaj šta hoćeš, tvoj dojam je tvoja stvar i produkt tvojih bajki. I neću pokušati promijeniti dojam koji imaš o meni, niti stav, ono što mislim, pri tome ostajem i ne mjenjam ga. I da ga mjenjam ili "popravljam" zbog nekoga tko me uspoređuje sa Šešeljom?! Svašta!!!
Nemam ja šta prihvaćati povjesne činjenice kad ih ti ne prezentiraš. Činjenica je da se ljudi mogu, žele i imaju pravo deklarirati kao Bošnjaci i mnogi to i rade, a ti si se našla iznositi mišljenje da ne mogu, nemaju pravo i nemaju temelja smatrati se Bošnjacima. Post ti je napisan vrlo provokativno, očito da si uvrijeđena i da iamam nekog osobnog interesa uvrijediti se na to da Bošnjaci ne postoje, vjerovatno bi se uvrijedio na ovako sročen post, stoga ne vidim smisla tražiti neku lažnu pristojnost. Ti negiraš nečije postojanje, ja negiram smisao tvog razmišljanja, pogotovo jer negiraš nešto za što su ljudi umirali. Nebitno je koliko postoji kao nacionalnost, bitno je da postoji i da je ljudi uživaju. Ni naša nezavisnost ne postoji stotinama godina, pa kad bi netko rekao da je izmišljena i nepostojeća, nadam se da ti je jasno da bi se pobunio i nadam se da bi se i ti jednako pobunila ako si Hrvatica...
Ti ne mjenjaš stav ja imam očitu usporedbu izjava gdje i ti i on tvrdite da nešto što postoji-ne postoji, ne vidim prostora da se buniš protiv usporedbe, a onaj dio gdje je on ratni zločinac nema veze sa tobom... da sam rekao da voli kokošiju juhu bunila bi se kako ti ne voliš jer je on ratni zločinac??
Ubiti i ukratko... ja nisam ovdje sa namjerom slušati nečije stavove i govore nego diskutirati i osporiti ih ako mi ne odgovaraju, a tvoji mi ne odgovaraju i ja ih osporavam, sa druge strane ti si ovdje došla isključivo iznjeti stav, ali ne i braniti ga... ne podnosiš kritiku na stav niti si voljna ući u raspravu, stoga ne vidim razloga da dalje nastavljamo ovo trollanje osobnim prepucavanjem. Ako budeš spremna za diskusiju ja sam ovdje. I nadam se da ćeš primjetiti da je damfisk iznio stav vrlo sličan tvome (sa kojim sam se dijelom i složio), ali nije osporio to da danas Bošnjaci postoje i sa njim nisam ušao u konflikt ovog tipa, pa nadam se da vidiš da je problem u tebi i stavu, a ne meni i usporedbi/uvredi.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 20:07   #29 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Hvala, hvala.

Gle, ti očito do stavova dolaziš na isti način kao i on i ja tu ništa ne mogu. Nisi se ni potrudila dokazati da vam stavovi nisu različiti, već bi zadržala taj stav, a inzistirala kako je on (tako očito sličan) različit od moje usporedbe. Da si mogla moju usporedbu (koja je za tebe uvreda) opovrgunuti nekom bitnom razlikom ili činjenicom odavno bi to učinila, a ne bi cmizdrila kako ja tebe vrijeđam, jer ne vrijeđam te ja nego ta veza, koju bi ti opovrgnula da možeš i želiš, jer se ne radi o nekoj uvredi gdje ja nešto neutemeljeno upirem prstom, nego sam ti rekao zbog čega i kako sam zaključio da postoje sličnosti, a ti se uopće nisi osvrnula na taj dio i demantirala me, nego pokušavaš iscenirati situaciju u kojoj ja tebe vrijeđam bez neke podloge, u kojoj te vrijeđam kao osobu ili u kojoj sam ja sad išao to izjaviti jer se ne mogu durgačije suprotstaviti tvom savršenom diskutiranju, prikazivanju činjenica i sl. A sve što si anpravila je iznošenje mišljenja, kojeg ja imam pravo popljuvati, a nadalje je trebala uslijediti rasprava na koju ti očito nisi spremna, jer sam ja tebe "osobno uvrijedio".
Nemam ja šta prihvaćati povjesne činjenice kad ih ti ne prezentiraš. Činjenica je da se ljudi mogu, žele i imaju pravo deklarirati kao Bošnjaci i mnogi to i rade, a ti si se našla iznositi mišljenje da ne mogu, nemaju pravo i nemaju temelja smatrati se Bošnjacima.

Post ti je napisan vrlo provokativno, očito da si uvrijeđena i da iamam nekog osobnog interesa uvrijediti se na to da Bošnjaci ne postoje, vjerovatno bi se uvrijedio na ovako sročen post, stoga ne vidim smisla tražiti neku lažnu pristojnost. Ti negiraš nečije postojanje, ja negiram smisao tvog razmišljanja, pogotovo jer negiraš nešto za što su ljudi umirali. Nebitno je koliko postoji kao nacionalnost, bitno je da postoji i da je ljudi uživaju. Ni naša nezavisnost ne postoji stotinama godina, pa kad bi netko rekao da je izmišljena i nepostojeća, nadam se da ti je jasno da bi se pobunio i nadam se da bi se i ti jednako pobunila ako si Hrvatica...
Ti ne mjenjaš stav ja imam očitu usporedbu izjava gdje i ti i on tvrdite da nešto što postoji-ne postoji, ne vidim prostora da se buniš protiv usporedbe, a onaj dio gdje je on ratni zločinac nema veze sa tobom... da sam rekao da voli kokošiju juhu bunila bi se kako ti ne voliš jer je on ratni zločinac??

Ubiti i ukratko... ja nisam ovdje sa namjerom slušati nečije stavove i govore nego diskutirati i osporiti ih ako mi ne odgovaraju, a tvoji mi ne odgovaraju i ja ih osporavam, sa druge strane ti si ovdje došla isključivo iznjeti stav, ali ne i braniti ga... ne podnosiš kritiku na stav niti si voljna ući u raspravu, stoga ne vidim razloga da dalje nastavljamo ovo trollanje osobnim prepucavanjem. Ako budeš spremna za diskusiju ja sam ovdje. I nadam se da ćeš primjetiti da je damfisk iznio stav vrlo sličan tvome (sa kojim sam se dijelom i složio), ali nije osporio to da danas Bošnjaci postoje i sa njim nisam ušao u konflikt ovog tipa, pa nadam se da vidiš da je problem u tebi i stavu, a ne meni i usporedbi/uvredi.

Ja mislim da ti nisi normalan, no, to je moje mišljenje. Pa daj čitaj malo bolje. Hrvati nisu imali državu od početka, ali su kao nacionalna skupina postojali tisuće i tisuće godina prije. A od kad se nacija Bošnjak spominje? Od devedesetih. Ja stvarno ne znam zašto se ti deklariraš kao Hrvat, pa šta se ne deklariraš kao Bošnjak, kad toliko si uvjeren u to. Ja nigdje nisam rekla da muslimani iz Bosne ne postoje i da su izmišljeni, ali za Bošnjake jesam, jer je to tako. I tko ih je uopće priznao?! I ne namjeru ništa tebi dokazivati , niti objašnjavati niti opovrgavati. No, ako baš hoćeš Šešelj je psihopat bolesnik, koji priča floskule i bajke. Jer Hrvati kao narod postoje kako sam ti već rekla tisuće godina. A ne od devedestih, jer se netko sjetio, e sad ćemo mi biti Hrvati, kao što je slučaj sa Bošnjacima. Oprosti, ali to su dvije različite stvari. I ja nikada ne cmizdrim, kako ti to zoveš, nikada u životu, pa ni na ovakve gluposti.
Pa kad sam ja rekla da se oni ne mogu smatrati Bošnjacima i da to nemaju pravo. Pa nek se smatraju kako god žele, baš me briga. Ja ti govorim da povijest dokazuje drugačije i da činjenice onakve kao što sam ti već napisala. A ako hoće nek se zovu kako hoće. I nek se vrijeđa tko hoće, to je tako. Isto tako, mogu i ja tebi reći da mi posatviš tezu i dokaze da sam ja u krivu. I molim te, za što su ljudi umirali, da budu Bošnjaci, daj molim te. Gdje ti živiš?
Ne, nije problem u meni, nego u tebi koji šiziš odmah čim ti nešto nije po volji.I dalje osatjem pri svome i ne odstupam, ono što dokazuje povijest ne može se promijeniti, pa nazivali se mi kako god
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 20:27   #30 (permalink)
Moderator Foruma

Citat:
Ja mislim da ti nisi normalan, no, to je moje mišljenje.
Točno, to je samo tvoje mišljenje, koje me uz predočene stavove i ne vrijeđa...
Citat:
Pa daj čitaj malo bolje. Hrvati nisu imali državu od početka, ali su kao nacionalna skupina postojali tisuće i tisuće godina prije. A od kad se nacija Bošnjak spominje? Od devedesetih.
To smo usvojili, od devedesetih i sada postoje... Da li bi trebali postojati?? Da, pa za to su se borili... većina se borila za princip, a ne za povjest, stoga ne vidim razloga negirati im to... Hrvati se ne spominju tisuće i tsuće godina u nazad, ne znam od kud ti ta nebuloza, nešto više od 1000 godina je datirano prvo spominjanje Hrvata, ti bi ih sa Egipćanima strpala...

Citat:
Ja stvarno ne znam zašto se ti deklariraš kao Hrvat, pa šta se ne deklariraš kao Bošnjak, kad toliko si uvjeren u to.
Ne živim u Bosni niti se moj otac borio za nju, niti namjeravam tamo umrijeti. Deklariram se kao Hrvat poradi mjesta rođenja i življenja.

Citat:
Ja nigdje nisam rekla da muslimani iz Bosne ne postoje i da su izmišljeni, ali za Bošnjake jesam, jer je to tako. I tko ih je uopće priznao?!
Dovoljno je da su u Ustavu i da se mogu tako deklarirati, to znači da postoje.

Citat:
I ne namjeru ništa tebi dokazivati , niti objašnjavati niti opovrgavati. No, ako baš hoćeš Šešelj je psihopat bolesnik, koji priča floskule i bajke. Jer Hrvati kao narod postoje kako sam ti već rekla tisuće godina. A ne od devedestih, jer se netko sjetio, e sad ćemo mi biti Hrvati, kao što je slučaj sa Bošnjacima. Oprosti, ali to su dvije različite stvari. I ja nikada ne cmizdrim, kako ti to zoveš, nikada u životu, pa ni na ovakve gluposti.
Sad već možemo pričati... Šešelj negira postojanje Hrvata jer su oni potomci Srba, pa koliko god oni postojali dugo, on veli da nisu nacija jer potiču od Srba. Dakle radi se o vremenskom periodu koji je prošao... pa mi nije jasan tvoj stav, sad kad Bošnjaci postoje i to sve, kad će postati ono što su Hrvati danas, dakle punopravna nacionalnost... nakon tisuću godina, a do tad neće biti?? IU biti od kad su Hrvati nacionalnost?? Od trenutka nastanka, ili od trenutka kad je proteklo dovoljno vrmena da bi netko ustvrdio da su bili dovoljno uporni u postojanju da bi mogli postati dio povjesti??
Citat:
Pa kad sam ja rekla da se oni ne mogu smatrati Bošnjacima i da to nemaju pravo. Pa nek se smatraju kako god žele, baš me briga. Ja ti govorim da povijest dokazuje drugačije i da činjenice onakve kao što sam ti već napisala. A ako hoće nek se zovu kako hoće. I nek se vrijeđa tko hoće, to je tako. Isto tako, mogu i ja tebi reći da mi posatviš tezu i dokaze da sam ja u krivu. I molim te, za što su ljudi umirali, da budu Bošnjaci, daj molim te. Gdje ti živiš?
U Zagrebu. Zašto bi netko umirao da bude Hrvat, a ne jugoslaven, ne radi se samo o imenu...
Citat:
Ne, nije problem u meni, nego u tebi koji šiziš odmah čim ti nešto nije po volji.I dalje osatjem pri svome i ne odstupam, ono što dokazuje povijest ne može se promijeniti, pa nazivali se mi kako god
Ne šizim ja ništa... ponovno pokušavaš nešto prišiti kako ja radim nešto pod utjecajem subjektivnog osjećaja nekog, kao ti si me uvrijedila i to. Činjenica je da postoje, to što postoje odnedavno ne mjenja činjenicu da postoje, a imam samo problem sa tvojom tezom da su "izmišljeni" i da bi se musliman ili bilo koji građanin BiH trebao deklarirati ili kao Hrvat ili kao Srbin, jer su se određeni borili i protiv jednih i protiv drugih i kao što bi se ja biorio da me nikad ne strpaju pod Srbe, tako mislim da oni imaju pravo nikad ne biti ni Srbi ni Hrvati, posebno nakon posljednjih povjesnih događaja, koji su, smatram, za njihov život puno značajaniji od onih od prije par sto do tisuću godina. I sva sreća da to tako i je...

Zadnji Uredio _Aris_ : 11-11-07 u 20:30.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108