| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Znači ubuduće ljudi nemojte miješati narodnosti sa teritorijem odakle su... Bosanac nije nit Hrvat nit Srbin nit Bošnjak... ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Znači ubuduće ljudi nemojte miješati narodnosti sa teritorijem odakle su... Bosanac nije nit Hrvat nit Srbin nit Bošnjak... on je jednostavno bosanac... a ovo "i" e koje su diskusije padale na šta je to i? Koji je to teritorij? I ljudi koji su spomenuti pod to famozno "i" odlučno negiraju isto... Niko ne želi biti "i" ![]() |
| | |
| | #44 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Duvno Hercegovina...???? E nikad se bolje ne nasmijah ![]() Što se vi iz Tomislavgrada volite okititi tim, a i sami znate niđe Hercegovine od vas. Bosna, Bosna ![]() |
| | |
| | #46 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Kresola samo se ti nadaj... Jest da spada pod Mostarsko-duvanjsku biskupiju (logično), ali je po karti u Bosni ![]() Mada vi ste rado hercegovci, ovi iz Rame bosanci, a ovi iz Konjica po potrebi. |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 09-07-07
Poruka: 37
![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni prije rata nisam čuo za Bošnjake.. ako se danas Muslimani u Hrvatskoj nazivaju Hrvatima, kako su se nazivali u Jugoslaviji ? Za one koje ja poznam, bili su Muslimani ili Jugoslaveni. dakle ok, ako se čovjek islamske vjere rodi ovdje, on sebe naziva Hrvatom. kako se naziva čovjek pravoslavne vjere, ili neke pete ? Makedonac, Srbin, Crnogorac, ili i oni smiju bit Hrvati ? |
| | |
| | #48 (permalink) | ||||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,324
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
Kažem oni, jer su to bili drugi ljudi u drugom vremenu, pa nema smisla da pokušavaš tumačiti moje psihološke odrednice kroz riječi koje pišem, jer očito si loša, pa ne znaš što mislim. Ja se hrvatom smatram mjestom rođenja i življanja, kao i državom koju priznajem svojom, a ne korjenima koji vuku u Perziju i izvoren Hrvate koji su se doselili ovdje, a ako ti smatraš drugačije trebaš znati da si u velikoj, matematički gledano, zabludi jer tolikim stoljećima mješanja teško da imaš išta više Starohrvatske DNA nego većina Bošnjaka, pa ne znam od kud ti ideja. Što se tiče kulture i nasljeđa, naravno da se ne mogu smatrati hrvatom kad su mi korijeni iz Crne gore, ali sumnjam da većina Hrvata ima drugačije povjesno nasljeđe, jer je Hrvatska kao država na razmeđu vjera, geografskih i etičkih područija oduvjek bila mjesto snažnog mješanja kultura i raznih utjecaja, pa se busati u prsa velikim Hrvatom nema smisla ako ne znaš povjest svoje loze bar 500 godina u nazad. A ako neznaš a osjećaš se Hrvatom, to te ne čini ništa većim Hrvatom od mene, jer su mnoge stvari moga života vezane uz Hrvatsku od djetinstva pod Srbskom okupacijom i oca u ratu, do studiranja pod pokroviteljstvom ove države i trošenja njihovog novca kao i davanja istog za nju. Citat:
I da... muslimani su se svugdje borili, i nema smisla tražiti da se nakon svega deklariraju ili kao Hrvati ili kao Srbi kad se tako ne osjećaju, niti to jesu po ičemu vezanom za jednu od te dvije države. I referenca: Citat:
Citat:
Zadnji Uredio _Aris_ : 12-11-07 u 22:27. | ||||
| | |
| | #49 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 09-07-07
Poruka: 37
![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
točno tako kažu i meni ljudi (katolici), koji su u ratu iz Bosne došli ovdje.. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:24.

ne Duvno, mi smo Hercegovci...i ko god kaže drukčije laže