Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; evo procitao sam prve dvije stranice postova...mrsko vise citat gluposti... Citat: Pravi autor: damfisk Aha... evo nam još jednog ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-11-07, 15:29   #51 (permalink)
Demonstrating My Style

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 23
Poruka: 6,706
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB
Re: Islam

evo procitao sam prve dvije stranice postova...mrsko vise citat gluposti...

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Aha... evo nam još jednog pobornika bogumilske teorije...

Čini se da je to u zadnje vrijeme vrlo popularna bedastoć.. ovaj, teorija

Ali, nije mi jasno zašto je toliki problem priznat očito i reći kako je stanovništvo današnje BiH u biti etnički hrvatsko i/ili srpsko, ali sa tri različite vjeroispovjesti koje su u tolikoj mjeri utjecale na tamšnej stanovništvo tako da se jedan dio sada u prvom redu identificira kroz vjeru?

Pa nije to ništa čudno, ni neobično... pa i Židovi se u prvom redu identificiraju sa svojom vjerom, pa tek onda eventualno sa nacionalnom pripadnošću... tako i muslimani u Bosni...

Ali, ne, nema šanse... zato treba izmišljat kretenar... ovaj, hm, pardon, teorije o bogumilima....

ma svašta. U biti, neka, sinko, samo ti budi bogumil-koji-je-postao-musliman-i-time-bošnjak

Sretno!
ja sam musliman iz bosne-bošnjak, bosanac kako hoces
znaci pripadnik sam drzave bosne i hercegovine...muslimani u hercegovini sebe nazivaju hercegovcima..
znaci pripadam BH i njen sam državljanin...ako sam musliman po vjeroispovjesti, onda moram nesto bit po nacionalnosti...i prije rata znalo se za rijec bosanac...onaj ko to osporava budala je najveca...

p.s.jel po vama katolik u bosni hrvat???

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Bošnjaka nema. Te neke silne teorije o ovima - onima, pa izmišlljanje lahkog govora... Ma dajte molim vas.

U Bosni imaš Srbe, Hrvate i Muslimane. Nikakve Bošnjake.
Amen.
sta da kazem??' procitaj gore sta sam napisao...ajd mi molim te ti reci sta u bosni imam .....

sta sam ja ako sebe ne smatram muslimanom????

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Hehehe..
Pa gdje sam ja rekla da je bošnjačka kultura i tradicija itd. nastala tek za vrijeme zadnjeg rata?! Ja ti govorim o tome, da riječ Bošnjak kao nacionalna pripadnost je izmišljena, devedesetih. Možeš mi proturiječiti koliko hoćeš. ali ta bogumilska teorija je totalna bedastoća. Povijesna činjenica je da su muslimani Hrvati ili Srbi, koji su poturčeni, ma koliko god to tebi smetalo.

Bravo. No muslimani mogu biti samo Hrvati ili Srbi, a ne nešto treće. Muslimani u mojoj familiji se deklariraju kao Hrvati islamske vjere i nikad od njih kao ni od susjeda koji tu žive 30 godina nisam čula da su Bošnjaci. Bošnjak-Svašta!!!
sjedi 5...

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Da, ali pazi ovako...

Ako se uzme činjenica da je, u momentu dolaska Turaka (i islama) na područje Bosne, na tom istom području živio zanemariv broj bogumila, onda se teško može prihvatit teorija o "Bošnjacima" kao nacionlnoj (etničkoj) skupini islamske vjere, a koja se sastoji uglavnom od islamiziranih bogumila, i manjine islamiziranih Hrvata i Srba.

Dakle, tu su dvije nelogičnosti:

1. broj bogumila prije islamiziranja je u golemoj disproporciji u odnosu na broj islamiziranog stanovništva
2. tko odn. što su, u etničkom smislu, bili bogumili? Ako je bogumilstvo također jedna religijska sljedba, što su po etničkoj pripadnosti bili ljudi koji su vjerovali u tu sljedbu
i bogumili koji su bili naseljeni na ovim prostorima nazivali su sebe bošnjacima.....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 16:54   #52 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,224
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni

Opet ti, kao i obično, miješaš nacionalnu (etničku) pripadnost, državljanstvo i vjersku pripadnost

To su tri različite kategorije. Školovan si čovjek, nije valjda da ne znaš što svaka od njih znači...

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 19:08   #53 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
ja sam musliman iz bosne-bošnjak, bosanac kako hoces
znaci pripadnik sam drzave bosne i hercegovine...muslimani u hercegovini sebe nazivaju hercegovcima..
I moja baba sebe naziva hercegovkom, a nije muslimanka
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:13   #54 (permalink)
Demonstrating My Style

Datum registracije: 06-01-07
Poruka: 6,706
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB

pa nisam rekao da se nuzno nazivaju hercegovcima.....ajd nije ni bitno...

eto samo mi odgovorite na moje pitanje:

ako ja sebe ne smatram muslimanom, a živim u bosni , šta sam ja onda?????
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:34   #55 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,605
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

bosanac, al koje si vjere?
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:43   #56 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,326
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
bosanac, al koje si vjere?
Ne postoji bosanac kao nacionalnost... ako su Bošnjaci isključivo muslimani, ostaje Hrvat ili Srbin po gorenavedenom tumačenju...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:47   #57 (permalink)
Sarcastic mr. know it all...

Datum registracije: 26-12-05
Poruka: 4,398
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku wonderwall

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
ako ja sebe ne smatram muslimanom, a živim u bosni , šta sam ja onda?????
Bruce Almighty?
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 22:56   #58 (permalink)
Banned

Datum registracije: 09-07-07
Poruka: 37
Sale1 se izdvaja iz mase

[quote=DinoB;564870]
p.s.jel po vama katolik u bosni hrvat???

po shvaćanju nekolicine ljudi koje poznam (a došli su iz Bosne početkom 90-ih), oni su katolici..

dok su danas svi veliki hrvati, srbi, bošnjaci, ili nešto peto.
Sale1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 23:01   #59 (permalink)
Akademik Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ne postoji bosanac kao nacionalnost... ako su Bošnjaci isključivo muslimani, ostaje Hrvat ili Srbin po gorenavedenom tumačenju...
ma onda je Bošnjak

edit: i ima jako puno veze vjera sa ovim, Bošnjaci bi, po mom shvaćanju, bili muslimani u Bosni i Hercegovini

saču pročitat cili topik i vidit o čemu vi zapravo raspravljate

Zadnji Uredio kresola : 14-11-07 u 23:07.
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 23:13   #60 (permalink)
Akademik Foruma

Ma pričate o sitnicama...

većina Hrvata u BiH su katolici
većina Srba u BiH su pravoslavci
većina Bošnjaka u BiH su muslimani

ne znam zašto sitničarite, nema potrebe...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111