| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ancksunamun Dobro, ali ako se rodiš u Americi nisi odmah Amerikanac. A jesi jbg. Odmah ti daju ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni A jesi jbg. Odmah ti daju državljanstvo i sve. Ako rađala djecu odi u SAD i djeca su ti odmah Ameri. Loš primjer! Ali puno bolji je npr. ako se rodiš u Njemačkoj jesi li odmah nijemac- nisi. Zašto? Zato kaj švabe isključivo daju državljanstvo onima kojima su roditelji nijemci ili koji su dobili azil, ili još neke iznimke (ne znam ih). Čija je politika je bolja ne znam- ne bi se htjela mješati. Ali definitvno ne možeš pobjeći od toga kaj su ti roditelji. |
| | |
| | #72 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: Femdom Kingdom
Poruka: 2,483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni rekla sam ja, TAJLANĐAKA SAM
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ |
| | |
| | #73 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,576
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Ja sam s teritorija sa "i" i nama je baš drago biti to, imaš Bosance, Hercegovce i Kuprešake (oni koji su pokupili najbolje od Bosne i od Hercegovine )![]() Jeste, jeste, Hercegovci ste pod imenom južna Bosna ![]()
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? | |
| | |
| | #76 (permalink) | ||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,574
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Citat:
Citat:
| ||
| | |
| | #77 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Muslimani imaju pravo nakon svih negativnih iskustava s kršćanima oko sebe osjećati se i formirati kao posebna nacija. Pogledajte samo u u netom završenom ratu. Tukli si ih i jedni i drugi kršćani i naprosto ih tjeraju da se ponašaju kao nacija. Muslimanska nacija u Bosni je produkt odnosa kršćana prema njima. |
| | |
| | #78 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,069
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni bošnjaci su posebna nacija i točka. ![]() posve je ne bitno kako oni sebe zovu i koji su im geni, pa čak i koja im je vjera. ako oni sebe žele zvati bošnjaci tako će se zvati. ako se žele zvati mali zeleni, i preimenovati njihov dio federacije BiH u federaciju Bosne, Hercegovine i MaloZelenije to je njihovo pravo. glupo je reći da su oni nastali od bogumila al da su bogumili il pripadnici crkve bosanske (kako neki tepaju) utjecali znatno to jest. iz postojbine slavena na jug su se spustili: 1. različita plemena prvo nazvana karantanci a zatim slovenci (po nazivu slaveni kako su ih nazvali okolni germani) 2. hrvati 3. srbi 4. različita plemena od kojih se jedna skupina nastanila na području stare grčke pokrajine makedonije (pa su kasnije i dobili to ime), a jedna skupina je uzela ime neslavenskih bugara 5. mnogo različitih plemena raštrkanih po cijelom balkanu. geografski položaj točnije u srednjom vijeku neprohodne planine bosne i crne gore stvorili su tijekom vremena bošnjake i crnogorce. ovi posljednji su preuzeli pravoslavnu vjeru pod utjecajem bizanta dok su razna slavenska plemena plus istočni rubni dijelovi hrvata i zapadni rubni dijelovi srba pod utjecajem turaka od 15 stoljeća nadalje preuzeli isplam i time se definitivno odvojili od hrvata, srba i crnogoraca kao susjednih slavenskih naroda. nepostojanje čvrstih kršćanskih institucija u to doba u bosni kumovalo je lakom i masovnom prelaženju tog naroda na islam. (da teice, u srednjom vijeku kršćanstvo je u bosni bilo goli qrac). kod hrvata i srba kršćanstvo je znatno bilo jače i zato katolici i pravoslavci u bosni nisu prešli na islam. iz navedenih razloga je stupidno (velikohrvatski i velikosrpski - ustašoidno i četničkoidno) nazivate bošnjake hrvatima ili srbima muslimanske vjere. (ako ko od njih sebe tako naziva - to je njegovo pravo i svaka njemu čast) stoga svi oni koji imaju pasoš BiH i žive tamo su bosanci i hercegovci, al imate hrvate bosance (livno, srednja bosna, posavina) i hrvate hercegovce (zapadna srednja hercegovina) i srbe bosance i hercegovce (da da istočni hercegovci su srbi) I BOŠNJAKE (muslimanske vjere) Zadnji Uredio marinkoM8 : 05-12-07 u 19:48. |
| | |
| | #79 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni Dobro je da mene pravnik koji mrzi Crkvu uči o kršćanstvu u srednjem vijeku na području Bosne. ![]() Samo mi je žao svih onih franjevaca po BiH, sva njihova nastojanja, samostani, snaga, rad... da se to katoličanstvo održi i bude živo, a onda se kaže "da je bilo goli qurac". Ali ajde ako ti tako misliš, onda ja ne kanim tvoj već čvrsto formirani stav (ili možda samo preuzeti sa neke stranice?) mjenjati i uvjeravati te u nekaj suprotno. S ovim drugim djelom teksta se slažem, ali sa tim oko "golog qurca" definitvno ne. Prije vjerujem da su kršćani (katolici i pravoslavci) prešli na islam zbog poreza koji su im bili nametnuti. |
| | |
| | #80 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,069
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni ne mrzin crkvu, samo je ne uzdižen u nebesa. da da. zato je vatikan slao nekoliko križarskih ratova na bosnu da tamošnji narod podući "pravom" vjerovanju. to su povijesne činjenice. pročitaj koju povijesnu knjigu (ne piše sve u bibliji ).srbi, hrvati, crnogorci, albanci, makedonci, rumunji, bugari, grci, armenci, gruzijci, mađari svi su oni bili pod turskom vlašću (dulje ili kraće) i ni jedan narod nije ostavio svoju vjeru radi poreza samo bošnjaci jesu. upitaj se zašto ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:46.

pusa

)
ne Duvno, mi smo Hercegovci...i ko god kaže drukčije laže