Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Bošnjaci ili muslimani u Bosni u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ancksunamun Dobro, ali ako se rodiš u Americi nisi odmah Amerikanac. A jesi jbg. Odmah ti daju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-11-07, 11:06   #71 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Bošnjaci ili muslimani u Bosni

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Dobro, ali ako se rodiš u Americi nisi odmah Amerikanac.
A jesi jbg. Odmah ti daju državljanstvo i sve. Ako rađala djecu odi u SAD i djeca su ti odmah Ameri.

Loš primjer!

Ali puno bolji je npr. ako se rodiš u Njemačkoj jesi li odmah nijemac- nisi. Zašto? Zato kaj švabe isključivo daju državljanstvo onima kojima su roditelji nijemci ili koji su dobili azil, ili još neke iznimke (ne znam ih).

Čija je politika je bolja ne znam- ne bi se htjela mješati. Ali definitvno ne možeš pobjeći od toga kaj su ti roditelji.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 11:09   #72 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 2,483
Ancksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
Nisu ti američki korjeni, ali si amer...

EDIT opet:

Ja sam se samo upteljao u ovo jer mi se učinilu da se negira postojanje Bosanaca kao nacije....Ali eto kao što kažeš, zelena granica ehehe
rekla sam ja, TAJLANĐAKA SAM

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 11:40   #73 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,576
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
Znači ubuduće ljudi nemojte miješati narodnosti sa teritorijem odakle su...

Bosanac nije nit Hrvat nit Srbin nit Bošnjak... on je jednostavno bosanac...

a ovo "i" e koje su diskusije padale na šta je to i? Koji je to teritorij? I ljudi koji su spomenuti pod to famozno "i" odlučno negiraju isto... Niko ne želi biti "i"
Bosanac?
Ja sam s teritorija sa "i" i nama je baš drago biti to, imaš Bosance, Hercegovce i Kuprešake (oni koji su pokupili najbolje od Bosne i od Hercegovine )

Citat:
ne Duvno, mi smo Hercegovci...i ko god kaže drukčije laže
Jeste, jeste, Hercegovci ste pod imenom južna Bosna
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 11:44   #74 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,534
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Citat:
ne Duvno, mi smo Hercegovci...i ko god kaže drukčije laže
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 13:51   #75 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,576
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Da, da, jeste
Odgovori sa citatom
Star 15-11-07, 15:27   #76 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,574
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Ja stobom neću ulaziti u nikakve diskusije više, jer tvoj način uopće i nivo konverzacije samnom kao sa ženom je na najnižem nivou. Tko si ti da mene optužuješ, napadaš, da sam ovo, ili ono.. Ja o kruškama, ti o jabukama.
Gle, ja se prema tebi ne odnosim kao prema ženi nago kao diskutantu i tu nećeš dobiti povlastice nikakve, jer se borimo argumentima, a ne fizički, stoga smatram da je argumentiranje jednako lako/teško i ženama i muškarcima, a o nivou rasprave dovoljno govori to što si ti rekla da misliš da nisam normalan, a sve zbog jedne usporedbe koju sam ja btw. napravio na temeljima rečenica, a ne osoba zbog koje si se ti uvrijedila i duboko te pogodila, ali je činjenica da si rečenicu Ti izrekla, a ne ja... Ja tebe ne napadam uopće, dapače ti si počela raspisivati moj psihološki profil na temelju semantike mojih rečenica u kojima analiziraš da li se JA osjećam Hrvatom ili ne, a to je osobna analiza koja nije tema rasprave i ja bi to u neku ruku mogao smatrati napadom, ali ne smatram, jer diskutiramo, a ako se osjećaš napadnutom, bilo bi lijepo da objasniš koji dio mog posta te točno napada. ako se referiraš na dio da si "loša" on se odnosio na tvoj pokušaj psihološkog rasčlanjivanja mene koji nije uspio, a dalje ne znam što si mogla smatrati osobnim napadom, jer je sve ostaloo bio napad na tvoje argumente...

Citat:
Neću ti više objašnjavati jer se tebi ne da ništa objasniti..
E, kad baš hoćeš, ja sam Hrvatica, moj otac je islamske vjeroispovijesti, majka isto. Nikada nisu, niti neće, se zvati Bošnjacima, jer to ne postoji. Ja sam ateist, dakle, nisam muslimanka, niti imam muslimansko ime. Nikad u Bosni bila, niti me zanima.
A ti pričaj bajke i dalje i zovi se kako hoćeš.
Tvoj osobni život je tvoja stvar, ali to što ti nemaš želju zvati se Bošnjakinja, a kako ti nisi nikakva referenca, ne implicira da se nitko u bosni nema želju zvati Bošnjakom i uživati nacionalnost države za koju se borio pod njenim imenom. Lijepo i da si Hrvatica i sve to, ali to ponovno nije tema rasprave...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 13:38   #77 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Muslimani imaju pravo nakon svih negativnih iskustava s kršćanima oko sebe osjećati se i formirati kao posebna nacija. Pogledajte samo u u netom završenom ratu. Tukli si ih i jedni i drugi kršćani i naprosto ih tjeraju da se ponašaju kao nacija. Muslimanska nacija u Bosni je produkt odnosa kršćana prema njima.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-12-07, 19:45   #78 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

bošnjaci su posebna nacija i točka.

posve je ne bitno kako oni sebe zovu i koji su im geni, pa čak i koja im je vjera.
ako oni sebe žele zvati bošnjaci tako će se zvati. ako se žele zvati mali zeleni, i preimenovati njihov dio federacije BiH u federaciju Bosne, Hercegovine i MaloZelenije to je njihovo pravo.
glupo je reći da su oni nastali od bogumila al da su bogumili il pripadnici crkve bosanske (kako neki tepaju) utjecali znatno to jest.
iz postojbine slavena na jug su se spustili:
1. različita plemena prvo nazvana karantanci a zatim slovenci (po nazivu slaveni kako su ih nazvali okolni germani)
2. hrvati
3. srbi
4. različita plemena od kojih se jedna skupina nastanila na području stare grčke pokrajine makedonije (pa su kasnije i dobili to ime), a jedna skupina je uzela ime neslavenskih bugara
5. mnogo različitih plemena raštrkanih po cijelom balkanu.

geografski položaj točnije u srednjom vijeku neprohodne planine bosne i crne gore stvorili su tijekom vremena bošnjake i crnogorce.
ovi posljednji su preuzeli pravoslavnu vjeru pod utjecajem bizanta dok su razna slavenska plemena plus istočni rubni dijelovi hrvata i zapadni rubni dijelovi srba pod utjecajem turaka od 15 stoljeća nadalje preuzeli isplam i time se definitivno odvojili od hrvata, srba i crnogoraca kao susjednih slavenskih naroda.
nepostojanje čvrstih kršćanskih institucija u to doba u bosni kumovalo je lakom i masovnom prelaženju tog naroda na islam. (da teice, u srednjom vijeku kršćanstvo je u bosni bilo goli qrac). kod hrvata i srba kršćanstvo je znatno bilo jače i zato katolici i pravoslavci u bosni nisu prešli na islam.

iz navedenih razloga je stupidno (velikohrvatski i velikosrpski - ustašoidno i četničkoidno) nazivate bošnjake hrvatima ili srbima muslimanske vjere. (ako ko od njih sebe tako naziva - to je njegovo pravo i svaka njemu čast)

stoga svi oni koji imaju pasoš BiH i žive tamo su bosanci i hercegovci, al imate hrvate bosance (livno, srednja bosna, posavina) i hrvate hercegovce (zapadna srednja hercegovina) i srbe bosance i hercegovce (da da istočni hercegovci su srbi) I BOŠNJAKE (muslimanske vjere)

Zadnji Uredio marinkoM8 : 05-12-07 u 19:48.
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-12-07, 21:56   #79 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
(da teice, u srednjom vijeku kršćanstvo je u bosni bilo goli qrac).
Dobro je da mene pravnik koji mrzi Crkvu uči o kršćanstvu u srednjem vijeku na području Bosne.

Samo mi je žao svih onih franjevaca po BiH, sva njihova nastojanja, samostani, snaga, rad... da se to katoličanstvo održi i bude živo, a onda se kaže "da je bilo goli qurac".
Ali ajde ako ti tako misliš, onda ja ne kanim tvoj već čvrsto formirani stav (ili možda samo preuzeti sa neke stranice?) mjenjati i uvjeravati te u nekaj suprotno.

S ovim drugim djelom teksta se slažem, ali sa tim oko "golog qurca" definitvno ne. Prije vjerujem da su kršćani (katolici i pravoslavci) prešli na islam zbog poreza koji su im bili nametnuti.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-12-07, 16:32   #80 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

ne mrzin crkvu, samo je ne uzdižen u nebesa.

da da. zato je vatikan slao nekoliko križarskih ratova na bosnu da tamošnji narod podući "pravom" vjerovanju. to su povijesne činjenice. pročitaj koju povijesnu knjigu (ne piše sve u bibliji ).

srbi, hrvati, crnogorci, albanci, makedonci, rumunji, bugari, grci, armenci, gruzijci, mađari svi su oni bili pod turskom vlašću (dulje ili kraće) i ni jedan narod nije ostavio svoju vjeru radi poreza samo bošnjaci jesu. upitaj se zašto
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bos njaci, bosni, muslimani

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114