| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Francuska revolucija i marksizam u Znanost forumu; Marinko... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,805
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam A da nisi ti možda krivo protumačila realnu kritiku ondašnje crkvene strukture kao napada na crkvu? naime, tebi se to zna dogodit... ![]()
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #13 (permalink) |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,146
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam Ja sam samo rekla da je Crkva kriva za sva zla koja su se ikad desila i da je najbolje sve na nju svaliti. Jer to je najjednostavnije i nekako logično, jelte...
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam Čekaj, je li Marinko optužio crkvu za sva zla... ili ti? Odluči se!
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam Samo za Damfiska; evo ovo podebljano sam ja komentirala. Citat:
Kaj je tu nejasno?
__________________ Si vis pacem, para bellum. | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam u vrijeme francuske revolucije marksizam (kao ni karl marx ) još nije postojao! dedapostojale su utopije o egalitarnom društvu, koje će se kasnije dorađivati u ideologiji komunizma te teorijama marxa i engelsa.
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... |
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam Ne pričamo o postojanju i nepostojanju, niti o vremenu kada je što bilo i jel se to dvoje vremenski poklapa, nego o podobnosti francuske revolucije razvoju marksizma.
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam ma crkva je kriva za sve. ![]()
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... |
| | |
| | #19 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Francuska revolucija i marksizam Citat:
2. crkva je u predrevolucionarnoj Francuskoj bila najveći zemljoposjednik, ubirala je najveće prihode od zemlje u svom vlasništu a pored toga treći stalež je bio obvezan plaćai poseban crkveni porez, koji je tada bio najveći u Europi. To su sve dokazane činjenice. Dakle, Marinko nije rekao da je crkva kriva za sve, ali je iz gorespomenutih činjenica jasno da snosi dobar dio odgovornosti
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin | |
| | |
![]() |
| Tagovi: francuska, marksizam, revolucija |
« Achilles ( Ahilej )
|
Svastika »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:57.