| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Povijesne Teme Raspravljate o temi Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Davor1507 ovo je klasično vjerovanje. Ako ti ja kažem da postoji bog u obliku krumpira koji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 712
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Citat:
Crkva nije vjera, niti je Biblija sve ono što se dogodilo, ako se dogodilo i kako se dogodilo. Ne vjerujem da je Bog dao u zadatak Crkvi da se toliko bogati, da se na misama cifra zlatom na sebi, da stvara bogatstva koja ne dijeli sa drugima. A što se tiče ''vječnog života'' to će ti dati crkva ?.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! | |
| | |
| | #32 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 06-09-07 Godina: 26
Poruka: 610
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Ti nerazumiješ, smiješno mi je da vjeruješ Crkvi kada kaže da postoji Bog i Isus itd. a nevjeruješ kada ti kaže da je seks prije braka grijeh. Zašto selektivno vjeruješ što ti govore? |
| | |
| | #33 (permalink) | ||
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 30
Poruka: 1,800
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Citat:
![]() nice try ![]() Citat:
zato ja ne iden ni u jednu crkvu, neman selektivan um![]()
__________________ Fazore na pozdrav kad vidiš komandanta, Fazore u zrak kad vidiš komandanta, Data, Data, Data, Data, Data, Data | ||
| | |
| | #35 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 20-04-08 Lokacija: ZD
Poruka: 42
![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Citat:
![]() Odakle ti to ![]() Ako si pročitao stari zavjet ne shvačam kako nisi primjetio pozive na ubojstvo. Nekoliko rečenica kažeš? Prije bi bilo par poglavlja Ali, neću o strom zavjetu, way to easy Isus zagovara provođenje Zakona po kojemu treba ubiti sina koji prokune oca ili majku 15 Tada pristupe Isusu farizeji i pismoznanci iz Jeruzalema govoreći: (2) "Zašto tvoji učenici prestupaju predaju starih? Ne umivaju ruku prije jela!" (3) On im odgovori: "A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? (4) Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! (5) A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, (6) ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje. (Mat.15:3) Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni. (11) A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude 'korban', to jest sveti dar', (12) takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku. (13) Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite." (Marko 7,10) A da ne govorimo o smjernicama za držanje robova i njihovom kažnjavanju Isusova prispodoba o budnom upravitelju:"Raskomadaj slugu ! " Ovdje Isus simbolički priča o Sebi kao o gospodaru nekog sluge koji se malo raspustio dok njega nije bilo. Gospodar ga sasiječe u komade kada se iznenada vratio i zatekao da pije. Tako će i Gospodin Isus... "No rekne li taj zli sluga u srcu: 'Okasnit će gospodar moj' (49) pa stane tući sudrugove, jesti i piti s pijanicama, (50) doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; (51) rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među licemjerima. Ondje će biti plač i škrgut zubi." Evanđelje po Luki 12,46 | |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-04-08 Lokacija: split
Poruka: 201
![]() | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! ni blizu nije povijest promjenjena, obzirom koliko je trebala biti i koliko je Krist promjena donio, a ako želite više znati o Kristu, bilo bi dobro pročitati libar "peto, Tomino, evanđelje" tu svašta lipo piše, iako nisam siguran da je svima probavljivo
__________________ điha vjetre Prijatelju, vjeruj mi, sve je moguće! |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Banned | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! Sjećam se jednog ljetnog dana kada sam se našao u jednom gradu poslovno, bilo je oko 11 sati prije podne i tako šetajući gradom uhvati me sunčanica, toliko mi nije bilo dobro da sam morao negdje sjesti, vidim u blizini neki mali zidić i baš u hladovini, kada sam sjeo na njega bilo mi je još gore, pred očima sve crveno a u ušima veliki pritisak, nisam ništa više vidio ni čuo, svakog trena sam očekivao da ću se onesvijestiti. U tom trenutku sjetim se ja Isusa i zapitam kako bi mi on sad pomogao, jednostavno kao običan čovjek nisam vidio mogućnost da mi on sada pomogne i sve onako ne vjerujući u svom onom crvenilu pred očima kao da mi se prikazao lik Isusa kako ide prema meni, ali ja još uvijek sumnjičav kao nevjerni Toma govorim sebi ma to nije istina. Nakon pola minute osjetim netko me dira po ramenu, otvorim oči a ono neki čovjek daje mi litru mineralne vode i čašu, popio sam vode i brzo mi je bilo bolje, vidio sam da taj čovjek stanuje u blizini i još sam neko vrijeme ostao sjediti na tom zidiću, tada sam shvatio da me vjera u Isusa spasila, ako nije došao osobno a on mi poslao anđela da mi pomogne jer Bog tako djeluje svojom dobrotom kroz ljude, od toga dana moja je vjera postala još jača i nikad me nije napustila. ![]() |
| | |
| | #40 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! O ovom imam isto mišljenje kao što sam napisala u temi ˝Ukazanja˝, sam si stvorio lik Isusa kako ti prilazi. Šta ti je tako teško biti jednostavno zahvalan čovjeku za dobro djelo? Mala ispravka, nije točno da ateisti ne vjeruju u ništa, ateisti ne vjeruju u Boga.
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
![]() |
| Tagovi: isus, krist |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:16.

ovo je klasično vjerovanje. Ako ti ja kažem da postoji bog u obliku krumpira koji će ti dati život vječni - to češ mi vjerovati, a sve što ti kažem nakon toga to mi nečeš vjerovati. 

zato ja ne iden ni u jednu crkvu, neman selektivan um