Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Povijesne Teme
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Povijesne Teme Raspravljate o temi Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest! u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Davor1507 ovo je klasično vjerovanje. Ako ti ja kažem da postoji bog u obliku krumpira koji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-03-08, 06:37   #31 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 712
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat
Re: Isus Krist čovjek koji je promijenio ljudsku povijest!

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
ovo je klasično vjerovanje. Ako ti ja kažem da postoji bog u obliku krumpira koji će ti dati život vječni - to češ mi vjerovati, a sve što ti kažem nakon toga to mi nečeš vjerovati.
Davore, Davore, ti očito ne razumiš šta sam napisao, meni nije bitno tvoje mišljenje pa ti ne mogu niti vjerovati, kad daješ takve odgovore ''kupir-život vječni''.
Crkva nije vjera, niti je Biblija sve ono što se dogodilo, ako se dogodilo i kako se dogodilo.
Ne vjerujem da je Bog dao u zadatak Crkvi da se toliko bogati, da se na misama cifra zlatom na sebi, da stvara bogatstva koja ne dijeli sa drugima.

A što se tiče ''vječnog života'' to će ti dati crkva ?.
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 08:02   #32 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 610
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Ti nerazumiješ, smiješno mi je da vjeruješ Crkvi kada kaže da postoji Bog i Isus itd. a nevjeruješ kada ti kaže da je seks prije braka grijeh.
Zašto selektivno vjeruješ što ti govore?
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 10:59   #33 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
ni jedna vjera ne propagira ubijanje pa ni kršćanska a bomge ni muslimanska.
mislia san u svojin osnovnin i najbitnijin postulatima. ne može se izvuć par rečenica iz bibilije il kurana i tvrdit drukčije kad osnovne značajke svih vjera su ne ubij, ljubi bližnjeg svog, bla bla

Citat:
Pravi autor: tony-soprano Pogledaj Poruke
ovo su vec uvrede...molim ban davoru zbog vrijeđanja vjere!
nice try

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Ti nerazumiješ, smiješno mi je da vjeruješ Crkvi kada kaže da postoji Bog i Isus itd. a nevjeruješ kada ti kaže da je seks prije braka grijeh.
Zašto selektivno vjeruješ što ti govore?
slažen se. zato ja ne iden ni u jednu crkvu, neman selektivan um
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-04-08, 00:29   #34 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 42
Fenris se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: tony-soprano Pogledaj Poruke
ovo su vec uvrede...molim ban davoru zbog vrijeđanja vjere!
Ti to zahtjevaš ban zbog citiranja biblije
Fenris je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-04-08, 00:44   #35 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 42
Fenris se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
mislia san u svojin osnovnin i najbitnijin postulatima. ne može se izvuć par rečenica iz bibilije il kurana i tvrdit drukčije kad osnovne značajke svih vjera su ne ubij, ljubi bližnjeg svog, bla bla

Odakle ti to
Ako si pročitao stari zavjet ne shvačam kako nisi primjetio pozive na ubojstvo.
Nekoliko rečenica kažeš? Prije bi bilo par poglavlja
Ali, neću o strom zavjetu, way to easy

Isus zagovara provođenje Zakona po kojemu treba ubiti sina koji prokune oca ili majku

15 Tada pristupe Isusu farizeji i pismoznanci iz Jeruzalema govoreći: (2) "Zašto tvoji učenici prestupaju predaju starih? Ne umivaju ruku prije jela!"
(3) On im odgovori: "A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? (4) Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! (5) A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, (6) ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje.
(Mat.15:3)

Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni. (11) A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude 'korban', to jest sveti dar', (12) takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku. (13) Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite."
(Marko 7,10)

A da ne govorimo o smjernicama za držanje robova i njihovom kažnjavanju

Isusova prispodoba o budnom upravitelju:"Raskomadaj slugu ! "
Ovdje Isus simbolički priča o Sebi kao o gospodaru nekog sluge koji se malo raspustio dok njega nije bilo. Gospodar ga sasiječe u komade kada se iznenada vratio i zatekao da pije. Tako će i Gospodin Isus...
"No rekne li taj zli sluga u srcu: 'Okasnit će gospodar moj' (49) pa stane tući sudrugove, jesti i piti s pijanicama, (50) doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; (51) rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među licemjerima. Ondje će biti plač i škrgut zubi."
Evanđelje po Luki 12,46
Fenris je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-04-08, 18:58   #36 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,124
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

Nije Isus, beć onaj koji ga je izmislio... I ljudi popuše priče...
Odgovori sa citatom
Star 24-05-08, 23:31   #37 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-09-07
Godina: 19
Poruka: 271
steve harris se izdvaja iz mase

Isus Krist najveći socijalista svih vremena
steve harris je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-08, 12:46   #38 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika nebeski plesač

Datum registracije: 14-04-08
Poruka: 201
nebeski plesač se izdvaja iz mase

ni blizu nije povijest promjenjena, obzirom koliko je trebala biti i koliko je Krist promjena donio, a ako želite više znati o Kristu, bilo bi dobro pročitati libar "peto, Tomino, evanđelje" tu svašta lipo piše, iako nisam siguran da je svima probavljivo
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 20:21   #39 (permalink)
Banned

Datum registracije: 09-02-08
Godina: 31
Poruka: 44
TomislavM se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku TomislavM

Sjećam se jednog ljetnog dana kada sam se našao u jednom gradu poslovno, bilo je oko 11 sati prije podne i tako šetajući gradom uhvati me sunčanica, toliko mi nije bilo dobro da sam morao negdje sjesti, vidim u blizini neki mali zidić i baš u hladovini, kada sam sjeo na njega bilo mi je još gore, pred očima sve crveno a u ušima veliki pritisak, nisam ništa više vidio ni čuo, svakog trena sam očekivao da ću se onesvijestiti. U tom trenutku sjetim se ja Isusa i zapitam kako bi mi on sad pomogao, jednostavno kao običan čovjek nisam vidio mogućnost da mi on sada pomogne i sve onako ne vjerujući u svom onom crvenilu pred očima kao da mi se prikazao lik Isusa kako ide prema meni, ali ja još uvijek sumnjičav kao nevjerni Toma govorim sebi ma to nije istina. Nakon pola minute osjetim netko me dira po ramenu, otvorim oči a ono neki čovjek daje mi litru mineralne vode i čašu, popio sam vode i brzo mi je bilo bolje, vidio sam da taj čovjek stanuje u blizini i još sam neko vrijeme ostao sjediti na tom zidiću, tada sam shvatio da me vjera u Isusa spasila, ako nije došao osobno a on mi poslao anđela da mi pomogne jer Bog tako djeluje svojom dobrotom kroz ljude, od toga dana moja je vjera postala još jača i nikad me nije napustila.
TomislavM je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 12:48   #40 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,027
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

O ovom imam isto mišljenje kao što sam napisala u temi ˝Ukazanja˝, sam si stvorio lik Isusa kako ti prilazi. Šta ti je tako teško biti jednostavno zahvalan čovjeku za dobro djelo?

Citat:
Pravi autor: mirin979 Pogledaj Poruke
... nisu ateisti ljudi koji ne vjeruju u Isusa Krista vec koji u nista ne vjeruju
Mala ispravka, nije točno da ateisti ne vjeruju u ništa, ateisti ne vjeruju u Boga.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: isus, krist

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108